Ανακοίνωση

Κατάρρευση
Δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση.

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Παρουσίαση

Κατάρρευση
X
 •  
 • Φίλτρο
 • Ώρα
 • Προβολή
Διαγραφή όλων
νέες δημοσιεύσεις

 • Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Παρουσίαση

  Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών βρίσκεται Νότιο-Δυτικά της πόλης των Σερρών ανάμεσα στο Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας καλύπτοντας 1.000 στρέματα. Η πίστα κατασκευάστηκε το 1998. Έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας μέχρι και Formula 3 επίπεδο. Είναι η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, με μήκος 3.186 μέτρα και πλάτος 12-15 μέτρα.

  Το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών αποτελεί τη μοναδική πίστα στη χώρα αλλά και στη Βαλκανική η οποία πληρεί απολύτως τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIΜ), για διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας μέχρι Formula 3000.

  Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 3.187 μέτρα και το συνολικό εμβαδόν που περικλείει είναι 195 στρέμματα περίπου. Το πλάτος της πίστας είναι 15 μέτρα στην ευθυγραμμία της εκκίνησης και 12 μέτρα στο υπόλοιπο τμήμα της. Οι κατά μήκος κλίσεις του άξονα κυμαίνονται από 1 έως 3%. Η ευθυγραμμία εκκίνησης έχει μήκος 662 μέτρων και οι υπόλοιπες ευθυγραμμίες είναι, η μικρότερη μεταξύ αντίρροπων στροφών 24,61 μέτρα και μεταξύ ομόρροπων στροφών 8,21 μέτρα.

  Συνολικά η πίστα περιλαμβάνει 16 καμπύλες, 9 εκ των οποίων είναι δεξιόστροφες και 7 αριστερόστροφες με τις ακτίνες καμπυλότητας να κυμαίνεται μεταξύ 40 και 100 μέτρων. Ο μέγιστος αριθμός ομόρροπων καμπυλών στη σειρά είναι 3 ενώ στο εσωτερικό των καμπυλών υπάρχει διαπλάτυνση και στο εξωτερικό μέρος προβλέπεται ζώνη προστασίας των αγωνιζομένων από διαβαθμισμένο υλικό ή πράσινο.
  Στο εσωτερικό της πίστας είναι εγκατεστημένος ο χώρος στάθμευσης και προετοιμασίας των αγωνιζομένων (Paddock). Καταλαμβάνει έκταση 4.900τ.μ. και η προσέγγισή του γίνεται μέσω της υπόγειας διάβασης η οποία βρίσκεται στο ύψος περίπου της εκκίνησης στην ευθυγραμμία.

  Το δευτερεύον βοηθητικό οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 4.800 μέτρων στο εσωτερικό της πίστας για τη γρήγορη, άνετη και ασφαλή κίνηση ασθενοφόρων, οχημάτων περισυλλογής και πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής.

  Απέναντι από την ευθεία εκκίνησης ολοκληρώνεται τσιμεντένια σκεπαστή κερκίδα οπλισμένου σκυροδέματος χωρητικότητας 2.500 θεατών, ενώ στον υπόλοιπο χώρο είναι τοποθετημένες λυόμενες κερκίδες θεατών, χωρητικότητας περίπου 2.000 θεατών, άλλη μία λυόμενη κερκίδα 1.000 θεατών τοποθετήθηκε σε φυσική κερκίδα στην απέναντι πλευρά της ευθείας εκκίνησης και τέλος μία λυόμενη κερκίδα έχει τοποθετηθεί σε διαμορφωμένο χώρο εντός των pits, η οποία φιλοξενεί 1.000 περίπου θεατές.

  Κατά τη διάρκεια των αγώνων στους παραπάνω χώρους λειτουργούν ένα διώροφο αναψυκτήριο 100 τετρ. μέτρων και τρεις καντίνες σε ισάριθμες κερκίδες, προς πλήρη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Στον περιβάλλοντα χώρο του αυτοκινητοδρομίου υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι ελεύθερης στάθμευσης για τους θεατές.

  Η κτιριακή υποδομή αλλά και ένα σύνολο μικρών τεχνικών έργων, απαραίτητων για την ολοκληρωμένη λειτουργία του αυτοκινητοδρομίου, έχουν σχεδιαστεί σε επίπεδο προμελέτης και εντάχθηκαν στην, υπό εξέλιξη, τρίτη και τελευταία κατασκευαστική φάση σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο εξέλιξης του αυτοκινητοδρομίου.

  Στα τεχνικά έργα αποπεράτωσης συμπεριλαμβάνονται τα εξής:
  • Κτιριακό συγκρότημα τριών ορόφων 1.350 περίπου τ.μ. για την εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων (χώρος pits), των θεατών και της διοίκησης του αυτοκινητοδρομίου.
  • Ανισόπεδη γέφυρα διέλευσης πεζών στο ύψος της εκκίνησης.
  • Δευτερεύοντα κτιριακά έργα και μικροκατασκευές.
  • Δημιουργία 9 οργανωμένων χώρων στάθμευσης για εξυπηρέτηση 3.000 περίπου οχημάτων.  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

  Αγώνες Αυτοκινήτου
  F 3
  F 3000
  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Touring
  GT (Grand Tourism)
  Eνιαίο
  Κατηγορία Ε
  Κλασικά αυτοκίνητα
  Πολύωροι αγώνες (6 - 12ωροι)

  Αγώνες Μοτοσυκλέτας
  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP
  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK
  Πολύωροι αγώνες (6 - 12ωροι)


  ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  Μήκος: 3,186.39 μέτρα
  Πλάτος: 12 -15 μέτρα
  Ευθεία εκκίνησης: Μήκος: 662,16 μ. Πλάτος: 16 μ.
  Επιφάνεια: 187,864.47 m2
  Στροφές: Αριστερά: 7, Δεξιά: 9
  Γεωμετρία στροφών
  9 με ακτίνα 40 μ.
  2 με ακτίνα 50 μ.
  2 με ακτίνα 60 μ.
  2 με ακτίνα 80 μ.
  1 με ακτίνα 100 μ.


  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

  Ο ασφαλτοτάπητας, τύπου "εθνικής οδού" με χαλίκι γρανίτη είναι 3 στρώσεων, τουλάχιστον 5 cm η καθεμία, έχει πέσει πάνω από 30 cm στρώση 3Α, που με τη σειρά της απλώνεται σε εγκιβωτισμένο αμμοχάλικο πάχους 40 cm.

  Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στον ψηλό βαθμό λειτουργικότητας της πίστας και στην δημιουργία προϋποθέσεων ασφαλείας αγωνιζομένων αλλά και θεατών. Υπάρχει υπόγεια διάβαση που οδηγεί στα πιτς, κεντρικά της πίστας, όπου παράλληλα θα κινούνται δημοσιογράφοι, ασθενοφόρα και άλλα ειδικά οχήματα λύνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα λειτουργικότητας.

  It's all about racing an Alfa on the track!
Λυπούμαστε, δεν έχετε εξουσιοδότηση για να δείτε αυτή τη σελίδα
Working...
X