Επιστροφή   Alfisti Forum > Generale > Περί ανέμων & υδάτων... > Αγορά

Αγορά Αγορά, έρευνες αγοράς, συγκρίσεις και συντήρηση αυτοκινήτων
Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-03-09   #241 Πίσω στην κορυφή
spiderman
Capo di capi
Alfa Romeo: 33 Spider (916)

Περιοχή: Bολος-Θεσαλλονικη
Απάντηση: Μαzda Wankel RX-8..

συγγνωμη αλλα το κακο να βαζεις λαδι σε καθε 2ο γεμισμα,ητοι καθε 1000χλμ,σε ενα μοτερ που δεν καει αλλα χρησιμοποιει ,που ειναι?ασε που αποδεδειγμενα,δεν παιζει να συμπληρωνεις λαδι καν πριν τα 3-4000χλμ.εφοσον σεβεσαι την λειτουργεια του.
και εν πασει περιπτωση,προτιμω σαν απολυτα συνειδητοποιημενος αγοραστης αυτοκινητου για γουστα και οχι κουβουκλιου για μοστρα, να τσεκαρω τα λαδακια και να συμπληρωνω αν χρειαζεται λαδι σε ενα rx8 παρα σε μια alfa 4c....οι πινακες καταναλωσης λαδιου που εχουμε στο αλφιστι,ειναι ιδιαιτερως ενδεικτικοι...
κριμα που αισθητικα δεν ειναι ομορφο....και χιλια κριμα,που η GT δεν ειναι rx8 κατω απο τα ρουχα της...
SRC 2008-2009-2010

"
With the Alfa Spider, Alfa Romeo has consolidated its historic position as the leader in the world of spiders, that is in a world of passion and sportiness, wind and tarmac.
After all, Spider is Alfa Romeo."
Ο χρήστης spiderman δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 22-03-09   #242 Πίσω στην κορυφή
GeoZ
Alfista Malato
Alfa Romeo: 147

Το avatar του χρήστη GeoZ

Περιοχή: Ζάκυνθο

Μου αρέσουν οι wankel όπως μου αρέσουν και τα δίχρονα μηχανάκια,και
όπως είχε πει και κάποιος δίχρονο για την πίστα 4χρονο για τον δρόμο βέβαια
έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Για ορισμένες κατασκευές αυτοί οι κινητήρες
είναι από τις καλύτερες λύσεις,drag για παράδειγμα, δείτε και αυτό το 4ρότορο:
http://videos.streetfire.net/video/4...DEO_139020.htm
Πάνω στο αυτοκίνητο:
http://www.youtube.com/watch?v=ypEQHu8TJgY
Μια "πολιτική" έκδοση 4ρότορου,προσέξτε την απόκριση στο γκάζι:
http://www.youtube.com/watch?v=FBZL-GGbA4s
Το πρόβλημα στεγανοποίησης βρίσκεται στο έλασμα στεγανοποίησης
(δεν θυμάμαι την ακριβή ονομασία tip seal είναι στα Αγγλικά) το οποίο
πολλοί θεωρούν ότι το λύνουν είτε αλλάζοντας τα με κεραμικά,
είτε με άλλα με διαφορετικό σχήμα σαν αυτό:
http://www.rotaryart.uk.com/acatalog...pex_Seals.html
Ο ίδιος πουλάει και έτοιμα μοτεράκια με 2 εώς 6 ρότορες:
http://www.hurleyrotary.com/page.php...ntpageref=6265

Ακούστε λίγο και αυτό:http://www.youtube.com/watch?v=c4hkVJTe54k
Ο χρήστης GeoZ δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 22-03-09   #243 Πίσω στην κορυφή
cyclon
Alfista Principe
Alfa Romeo: GT

Το avatar του χρήστη cyclon

Περιοχή: Lamia-GR-Athens

1) Δεν έχει καμία σχέση φίλε skulone η κατανάλωση λαδιού με την στεγανοποίηση των θαλάμων καύσης, η στεγανοποίσηση επιτυγχάνεται με τα επονομαζόμενα "apex Seals" τα οποία είναι φτιαγμένα απο συγκεκριμένα υλικά.
2) Ο Wankel χρησιμοποιεί το λάδι στον κύκλο λειτουργίας του και όχι μόνο ως μέσο λίπανσης όπως οι τετράχρονοι.
3) Είναι όντως περίεργες μηχανές ή τις αγαπάς ή τις μισείς μην ξεχνάς ότι οι μισοί όταν τους λέω έδωσα 30.000 ευρώ για Alfa-Romeo ενθουσιάζονται και οι άλλοι μισοί σε κοιτούν σαν ...UFO απο την Ανδρομέδα...
4) Όπως όλα τα οχήματα έχει και αυτό το κοινό του
5) Είναι όμως τόσο διαφορετικό απ'οτιδήποτε κυκλοφορεί.

Τέλος το να ευαγγελίζομαι το "απόφοιτος ΑΕΙ-ΤΕΙ" για οτιδήποτε καινοτομικό ρίχνει στον βάλτο ανθρώπους που προσέφεραν τα μέγιστα,κάτι σαν το παπικό αλάθητο,δηλαδή συγνώμη αν κάποιος φίλος σου ΔΕΝ έχει τελειώσει ΑΕΙ τι κάνεις δεν του λές καλημέρα??
Παλιά 22-03-09   #244 Πίσω στην κορυφή
skullone
Alfista Malato

Το avatar του χρήστη skullone

Περιοχή: Λάρισα

Έχω βρεθεί πίσω από RX-7 και RX-8... Καίνε λάδι σαν κακοσυντηρημένα Audi 80 B3, δεν περιορίζονται στη "χρησιμοποίησή" του (που εγώ τη θεωρώ ευφημισμό). Αλλά άντε και πάμε σε υδρογονοκίνηση. Η ανάγκη χρήσης (για να κάνω αυτήν την παραχώρηση και να βαφτίσω έτσι το κάψιμο) λαδιού ΜΕΣΑ στο θάλαμο καύσης από τους Wankel θα τους πετάξει αμέσως εκτός προδιαγραφών εκπομπής ρύπων, οπότε θα παραμείνουν μουφαντόν τα... υδρογονοκίνητα RX-8.
Παλιά 22-03-09   #245 Πίσω στην κορυφή
CHRISZIOGAS
Alfista Graduato
Alfa Romeo: 156

Περιοχή: Αλιμος

O ιαπωνες εκαναν μεγαλες επενδυσεις για να εξελιξουν τον κινητηρα Wankel ωστε να μπορεσει οριακα να περασει τις προδιαγραφες Euro 4, αλλα αν τα καταφερουν να περασουν και τα Euro-5, τοτε μπραβο τους. Δεν εχουν ομως ανακοινωσει κατι αποτι γνωριζω και πρεπει μεχρι τον Σεπ. του 2009 κατι να ανακοινωσουν και να αρχιζουν να εφαρμοζουν. Απο την αλλη δεν ειναι και ο μονος κινητηρας που θα μεινει στην ιστορια! (busso, ts,...)
Ο χρήστης CHRISZIOGAS δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 22-03-09   #246 Πίσω στην κορυφή
spiderman
Capo di capi

ρε παιδια μην τα μπλεκουμε..

τι σχεση εχει ο busso και ο ts με το τι θα μεινει στην ιστορια??τι διαφορετικο εχει ο busso απο καθε αλλο v6 του κοσμου,ως αρχη μηχανικης και μην πω και στο 90% της λειτουργειας του,και το ιδιο ερωτημα ισχυει και για τους ts ,εκτος αν στην ιστορια θα μεινει ως διπλομπουζος..
ο wankel ειναι αλλο πραμα,καμια σχεση,ξανθια- μελαχροινη..
οπως ειπε και ο cyclon, δεν ειναι εκει το "προβλημα" καταναλωσης,δλδ στη στεγανοποιηση.

@skull...γιατι εισαι τοσο πεπεισμενος για ολα οσα λες, "εχοντας βρεθει πισω απο rx7 & 8" , και δεν μπορεις να θεωρησεις εστω ως δυνητικα σωστη την αποψη καποιου και καποιων που εχουν δουλεψει τοσα βανκελ οσες αλφα ρομεο..
ακομα εχω βανκελ,και σου λεω οτι οποια αλφα κατω των 3.2 την παταει απο κατω μεχρι την τελικη του,για πλακα.και ειναι 28χρονων αμαξι.
λαδια δεν εκαιγε καθολου,ουτε καταναλωνε ποτε σε υπερβολικο βαθμο.αν δεν συμβιωσεις με κατι τετοιο,μην γινεσαι τοσο απολυτος.εκαιγε μοτερ, καθε 111.000χλμ, ξαφνικα και απροειδοποιητα και δεν ειναι τυχαιο πως ποτε δεν δυσανασχετησαμε με αυτο το θεμα αλλαγης, αφου βλεπαμε το μαστορα καθε 111.000χλμ και ποτε ουτε για αστειο πιο πριν.με τις αλφα ,συμβατικοτατες καθολα,εχω γινει πρωτο κολληταρι..
τεσπα,ευχομαι σε ολους μας,μη μας τυχει χερας αληθινος με μυαλο και 8αρι στο χερι..δεν υπαρχει αλφα παραγωγης να σταθει μπροστα του σε μικρη διαδρομη για Π.Ο...Αν μιλαμε για σπορτιφ βολτες οκ...
τεσπα,με το fl του, το ντιζαιν φλερταρει το οικτρο,οποτε θεωρητικη η συζητηση...
μπορει να μην εχει και "ψυχη",μπορει να προτιμουσα την 147 1.6 5d απο αυτο,αλλα αυτο εχει να κανει με το οτι ειμαι βλαμμενος και οχι με το οτι το αμαξι δεν ειναι εξαιρετικο.
Παλιά 22-03-09   #247 Πίσω στην κορυφή
CHRISZIOGAS
Alfista Graduato
Alfa Romeo: 156

Περιοχή: Αλιμος

Μαλλον υπαρχει μπλεξιμο. Δηλ επειδη ο wankel ειναι μονος στην κατηγορια του θα μονοπολει και την ιστορια αν ποτε σταματησει!! ολοι οι αλλοι ειναι της σειρας? Περίεργο σκεπτικό. Σε πληροφορω οτι πισω απο καθε κινητηρα υπαρχει πολυ σοβαρη προσπαθεια και αξιοσεβαστη. Οσο αναφορα το rx7, την ιδια χρονικη περιοδο το ειχα εταιρικο αυτοκινητο ενω ιδιωτικο το 33. σε πληροφορω οτι ετρεμα σε στροφες με το ρχ7 εκει οπου με το 33 επινα καφε. και δεν συηθιζα να κανω αγωνες.
Ο χρήστης CHRISZIOGAS δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 22-03-09   #248 Πίσω στην κορυφή
VeRDe
Banned

Αρχικό μήνυμα απο spiderman Εμφάνιση μηνυμάτων
συγγνωμη αλλα το κακο να βαζεις λαδι σε καθε 2ο γεμισμα,ητοι καθε 1000χλμ,σε ενα μοτερ που δεν καει αλλα χρησιμοποιει ,που ειναι?ασε που αποδεδειγμενα,δεν παιζει να συμπληρωνεις λαδι καν πριν τα 3-4000χλμ.εφοσον σεβεσαι την λειτουργεια του.
και εν πασει περιπτωση,προτιμω σαν απολυτα συνειδητοποιημενος αγοραστης αυτοκινητου για γουστα και οχι κουβουκλιου για μοστρα, να τσεκαρω τα λαδακια και να συμπληρωνω αν χρειαζεται λαδι σε ενα rx8 παρα σε μια alfa 4c....οι πινακες καταναλωσης λαδιου που εχουμε στο αλφιστι,ειναι ιδιαιτερως ενδεικτικοι...
κριμα που αισθητικα δεν ειναι ομορφο....και χιλια κριμα,που η GT δεν ειναι rx8 κατω απο τα ρουχα της...
συγνωμη αλλα αν το RX-8 βγαζει 1000χλμ με 2 γεμισματα τοτε το δικο μου θα επρεπε να παιρνει βενζινη σε καθε service δηλαδη να το γεμιζω βενζινη καθε 7500χλμ!

εγω το 1 λιτρο λαδι ανα 2 γεμισματα το μεταφραζω με τις καταναλωσεις του RX-8 ως 1 λιτρο λαδι στα 200-300 χλμ

και τι θα πει δεν καιει αλλα χρησιμοποιει το λαδι? ποια η διαφορα των 2? εμενα ως δικαιολογια μου ακουγεται και οχι ως κατι υπαρκτο.. να πω και εγω δηλαδη οτι το δικο μου δε καιει 1 λιτρο στα 7500χλμ... το χρησιμοποιει!

φιλικα..
Ο χρήστης VeRDe δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 22-03-09   #249 Πίσω στην κορυφή
skullone
Alfista Malato

Το avatar του χρήστη skullone

Περιοχή: Λάρισα

Είπαμε, η "χρήση" λαδιού είναι ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΣ (δηλαδή πολιτικώς ορθή έκφραση) για το κάψιμο λαδιού. Οι Wankel εγγενώς καίνε πολύ περισσότερο λάδι από οποιονδήποτε εμβολοφόρο και δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο (και μη μου πει κανείς για εξωτικά υλικά στεγανοποίησης, γιατί ένας κινητήρας που δουλεύει συνέχεια 7-9 μπας και καταφέρει να κουνήσει τ'αμάξι φθείρει τα υλικά του πολύ γρήγορα), εκτός ίσως αν τους νόμους της φυσικής τους αντικαταστήσουμε με anime physics.
Ο χρήστης skullone δεν είναι συνδεδεμένος  
Παλιά 22-03-09   #250 Πίσω στην κορυφή
spiderman
Capo di capi

οκ boys....
χαιρομαι απλα που εχω μια αλφα με ts η οποια θα μεινει στην ιστορια για το μοτερ της, (να λεγαμε για την 33 το καταλαβαινω), και ενα rx4 με αδιαφορο μοτερ που κατ'ευφημισμο δεν καιει,αλλα χρησιμοποιει λαδια.

"χρησιμοποιω συγκεκριμενη ποσοτητα": δεν μπορω να λειτουργησω με λιγοτερη απο αυτη.γιατι ετσι με φτιαξανε.
"καιω συγκεκριμενη ποσοτητα" :λειτουργουσα καποτε και με λιγοτερη,αλλα επειδη ειμαι απο τα μοτερ που μενουν στην ιστορια,μετα απο 50.000χλμ χρειαζομαι την διπλασια..γιατι δεν με φτιαξανε οπως επρεπε.

κατ'ευφημισμον.....
Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές