PDA

Επιστροφή στο Forum : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ-ΦΙΑΤ


Abel33
24-11-09, 10:25
Παρέλαβα την μιτο μου πριν δυο εβδομάδες απο τον ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟ.Δυο μέρες αφότου την πήρα εντόπισα ατέλειες στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου(δεν έκλεινε καλά η πόρτα του συνοδηγού η πόρτα ήταν πεσμένη και οι αρμοί του αυτοκινήτου ήταν σε όλη την πλευρά λάθος).Το πηγαίνω σε φίλο φαναρτζή όπου μου βεβαιώνει ότι το αμάξι στην δεξιά πόρτα και φτερό έχει ξαναβαφτεί καθώς και ότι το βάψιμο στα ίδια σημεία είναι πρόχειρο)το πηγαίνω στον ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟ και μου λέει ότι ναι η πόρτα είναι ξαναβαμμένη και με στέλνει στο συνεργείο του για να το δουν ειδικοί.Κλείνω ραντεβού πηγαίνω κανένας δεν υπήρχε να το δει όμως ο υπεύθυνος του συνεργείου μου λέει ότι ισχύουν αυτά που λες και επικοινωνεί με την φιατ στο νουμερο 80011500800 αν θυμάμαι καλά.μου λέει να πάρω και εγώ για να πάει το θέμα πιο γρήγορα.Λαμβάνω τηλεφώνημα χθες απο το συνεργείο και μου λέει ότι η φιατ δέχεται να μπει το αμάξι στο συνεργείο και να μου φτιάξει δωρεάν την πόρτα και το φτερό...Και ρωτάω εγώ...ΠΗΡΑ ΑΜΑΞΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ???ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ-ΦΙΑΤ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ???τρέχω εδώ και δυο εβδομάδες τώρα για να καταφέρω να μου ξαναβάψουν δλδ την πόρτα πιο προσεγμένα?Επίσης μια μικρή σημείωση ότι ο ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ με διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου δώσει χτυπημένο αμάξι και ότι θα το γύριζε πίσω ο ίδιος ο παζαροπουλος στην Φιατ προφανώς και μόλις το είδε δεν ξαναμίλησε ούτε μας κοιταξε στα μάτια ποτέ...Εαν δεν μου δώσουν άλλο αμάξι θα κινηθώ δικαστικά και προφανώς ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΡΟΜΕΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ...(οποιαδήποτε στοιχεία είναι στην διάθεση σας με πμ)Η καταγγελία θα γίνει και επώνυμα σε όλο τον τύπο...

The
24-11-09, 10:39
Προφανώς έχεις συμβουλευτεί τον δικηγόρο σου, αν όχι κάντο αμέσως και κατά δεύτερον μην ξοδεύεις τόσο εύκολα του 'άσσους' που έχεις στα χέρια σου... :)
Περαστικά σου και εύχομαι γρήγορα ξεμπερδέματα... :)

Abel33
24-11-09, 10:47
Στο χέρι τους είναι να μου αποδείξουν ότι λέω ψέμματα και με την κίνηση τους να ξαναστείλω και να πω ότι όλα τελείωσαν γρήγορα και ευκολα...Προφανώς οι άνθρωποι έχουν και θράσος γτ μου είπαν ότι όσοι κινούνται δικαστικά τρώνε το κεφάλι τους...

GeoZ
24-11-09, 10:49
Αυτό νομίζω έχει να κάνει καθαρά με τον αντιπρόσωπο που είναι ο Παζαρόπουλος,και όχι με
την FGA. Πολλές φορές υπάρχουν ατυχήματα κατα την μεταφορά και συμβαίνουν σε όλους
σχεδόν τους αντιπροσώπους,το ότι ο Παζαρόπουλος έχει κάποιο όνομα απο την ενασχόληση του
με VAG κυρίως μου δείχνει λοτι δεν έχει δυσαρεστημένους πελάτες σε μεγάλο βαθμό και πιστεύω
να τα βρείτε.
Εγώ προσωπικά θα έκανα ένα εξώδικο για να έχω ένα επίσημο χαρτί με όλα αυτά που έχουν
προηγηθεί και θα προσπαθούσα να έρθω σε εξωδικαστικό διακανονισμό,η μικρή απο ότι έχω
καταλάβει δεν έχει ιδιαίτερη ζημιά απλώς επιδιορθώθηκε αρπακολλατζίδικα,θα απαιτούσα να
τοποθετηθούν καινούργια τα ανταλλακτικά είτε να τριφτούν μέχρι μέταλλο τα υπάρχοντα
και να γίνει σωστή δουλειά για την ταλαιπωρία θα δεχόμουν κάτι σε έξτρα (ζάντες πχ) ή
δωρεάν εργασία για κάποια service. Το χαρτί της καταγγελίας σε περιοδικά άστο τελευταίο
είναι το πιο δυνατό σου χαρτί,αυτοί σκέφτονται την φήμη τους και αν τους την πλήξεις απο την αρχή
μάλλον θα προχωρήσετε στην χρονοβόρα διαδικασία των δικαστηρίων.

Όπως βλέπεις δεν σου είπα για αντικατάσταση πρώτον γιατί το θεωρώ χρονοβόρο,
2ον νομίζω δεν γίνεται απο την στιγμή που έχεις πινακίδες σε αυτήν
3ον Δεν θεωρώ πρόβλημα που συντρέχει τέτοιος λόγος στην δικιά σου

Για να μην νομίζεις ότι κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου δεν μου έχει τύχει ούτε μία,ούτε δύο
φορές,μάλιστα αν ανατρέξεις και σε παλιά μου ποστ ακόμα και η δικιά μου όχι μόνο είχε έρθει
πιο τρακαρισμένη αλλά και με διαφορετικά πράγματα απο αυτά της παραγγελίας,τα βρήκα με
τον αντιπρόσωπο και όλα εντάξει.

Μακάρι να αρχίσεις σύντομα να χαίρεσαι την κούκλα σου.

GeoZ
24-11-09, 10:53
Στο χέρι τους είναι να μου αποδείξουν ότι λέω ψέμματα και με την κίνηση τους να ξαναστείλω και να πω ότι όλα τελείωσαν γρήγορα και ευκολα...Προφανώς οι άνθρωποι έχουν και θράσος γτ μου είπαν ότι όσοι κινούνται δικαστικά τρώνε το κεφάλι τους...

Καταλαβαίνω ότι είσαι νευριασμένος αλλά να ξέρεις ότι δικαστικά θα φάει πάρα πολύ
χρόνο, έχουν το δικαίωμα να σου δώσουν επισκευασμένο το αυτοκίνητο αντί για
αντικατάσταση και νομίζω ότι δεν μπορείς να πάρεις και τα χρήματα πίσω γιατί πρέπει
να είχε ζημιά που θα καταστούσε το αυτοκίνητο είτε επικίνδυνο είτε με κατά πολύ
μειωμένη την συμφωνηθέντα αξία.

Abel33
24-11-09, 11:26
άπο ότι έχω πληροφοριθεί μπορείς ή να σου φτιάξουν το αμάξι ή να σου μειώσουν την τιμή πώλησης ή να στο επισκευάσουν αλλά το τι θες να κάνεις το διαλέγεις εσύ.τώρα σε πρώτη φάση το πρόβλημα είναι ότι η αντιπροσωπία με στέλνει στο συνεργείο το συνεργείο στην φιατ και πάλι απο την αρχή...με ένα δύο διευθυντές που μίλησα είναι θετικοί αλλά δεν κάνουν και τίποτα...Geoz εσύ είσαι σίγουρος ότι η αντιπροσωπία έχει την ευθύνή?

GeoZ
24-11-09, 11:44
Τουλάχιστον στις περιπτώσεις τις δικές μου ναι και από ότι μου είχαν δώσει να καταλάβω
και της εταιρείας να ήταν ευθύνη ήταν υποχρεωμένος ο αντιπρόσωπος σαν αυτός που έκανε την
συνδιαλλαγή μαζί σου να ικανοποιήσει εσένα και απο εκεί και πέρα να τα βρεί αυτός με την εταιρεία,
περίπου σαν τις εγγυήσεις.

AR_Sick
24-11-09, 11:45
@ Abel33
Προσωπικα αν διαπιστωνα οτι μου δινανε αυτοκινητο τρακαρισμενο, εννοειται οτι θα απαιτουσα καινουριο! Δεν καταλαβα...Υποτίθεται οτι ζουμε σε ευνομουμενη κοινωνια και οχι στη Σομαλια.Και δε μιλαω για κινησεις εν βρασμω. Και γω ξερω περιπτώσεις που μια χαρα τους τα αντικατέστησαν πλήρως (οχι Alfa Romeo, 2 αλλες πολυ γνωστες φιρμες που κυκλοφορουν στην Ελλαδα....). Η μια περιπτωση μαλιστα δεν ηταν καν τρακαρισμενο αλλα προβληματικο εξ'αρχης με αποτελεσμα συχνες επισκεψεις στην αντιπροσωπεια οπου οι τυποι εκει ειχαν μια αντιμετωπιση του στυλ "ελα μωρε, μια χαρα ειναι". Στο τελος βεβαια μπλοκαραν ολα τα ηλεκτρονικα του αυτοκινητου στην εθνικη με αποτελεσμα να μη λειτουργει τιποτα (απο φρενα μεχρι...χερουλια) και να μπει σε κινδυνο η ζωή του επιβάτη την οποια γλιτωσε στο τσακ. Φυσικα κινηθηκε αμεσως νομικα και αντικατασταθηκε μια χαρά το αυτοκινητο. Δεν ειναι χαζες οι εταιριες να ρισκαρουν οταν ειναι βεβαιωμενο οτι παρεδωσαν προβληματικο αυτοκινητο. Η αντικατάσταση με καινουριο ειναι τιποτα μπροστα στη εξτρα αποζημίωση που θα κληθούν να πληρώσουν και ειδικα στην δυσφήμηση που θα υποστουν περαιτέρω .
Το ειχα γραψει ξανα, χωρις να θέλω να το παιξω εξυπνος απλώς προσπάθησε να απευθυνθείς αν αυτο ειναι δυνατο σε καποιον νομικό που να ασχολείται και να εχει εμπειρια με αυτοκινητιστικα ζητηματα. Απο κει και περα θελει ψυχραιμια.Υπαρχουν αρχες πλεον οπως η Αρχη προστασιας καταναλωτη κτλ που ισως να μπορουσες να απευθυνθεις. Επίσης κατι εχω ακουστα σχετικά με κάποιο τηλέφωνο κατευθείαν στην Fiat (η Alfa Romeo) στην Ιταλια για εξυπηρέτηση της Ελληνικής αγοράς στο οποιο υπάρχει άμεση ανταπόκριση.Το εξωδικο μαλλον ειναι το πρώτο που θα έκανα εγω για να είμαι και καλυμμενος νομικά. Ψυχραιμία, και σου ευχομαι καλή τύχη. Ειμαι σίγουρος πως αν το χειριστείς σωστα θα δικαιωθεις.
Περιμενω μεσα στις επομενες 15 μερες την ΜιΤο (οχι παντως απο την ιδια αντιπροσωπεια :).....) και με αυτα που διαβάζω μου φαίνεται οτι θα πάω να την παραλάβω οταν ερθει η ώρα με το "μαχαίρι στα δόντια". Καμια ανοχη στην απατη.

angelos_ARlover
24-11-09, 12:00
Moνο και μονο για ψυχολογικους λογους θα απαιτουσα καινουργιο αμαξι. Δεν θα ηθελα να εχω δωσει τα λεφτα μου για κατι το οποιο να πουλιεται για καινουργιο και να εχει γινει εστω και η παραμικρη επισκευη. Το θεμα ειναι οτι στην προκειμενη περιπτωση ο αντιπροσωπος ειπε και ψεματα δλδ οτι το αμαξι δεν εχει το παραμικρο.Εφοσον λοιπον δεν μπορεσε μια φορα να συμπεριφερθει σαν επαγγελματιας πρεπει να τον αναγκασεις να συμπεριφερθει την δευτερη.

Abel33
24-11-09, 12:18
και εγω για αυτό πιο πλ έχω εκνευριστεί γτ δεν έδειξε επαγγελματισμό η αντιπροσωπία...και μετά και η αλφα ρομέο...όταν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω...

smpokos
24-11-09, 12:35
Για καλό και για κακό φίλε κοίτα ότι γίνεται να το έχεις και εγγράφως. Ακόμα και ένα ημερολόγιο όπου θα καταγράφεις την οποιαδήποτε συνομιλία σου με άτομα που σχετίζονται με το θέμα μπορεί να σε βοηθήσει αργότερα αν τραβηχτεί το θέμα(με ποιόν μίλησες, σε ποιό τηλέφωνο, πότε, ώρα και τον διάλογο). Τα λόγια έιναι του αέρα συνήθως οπότε κράτα ακόμα έναν άσο στο μανίκι σου για να είσαι ήσυχος.

Καλά ξεμπερδέματα!

@ΑrSick

Είμαστε κατοχυρωμένοι δια νόμου στο ότι άν πας τρείς φορές το αυτοκίνητο σου στην αντιπροσωπεία με το ίδιο πρόβλημα και δέν λυθεί τότε είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε αντικατάσταση του αυτοκινήτου.

GeoZ
24-11-09, 13:32
Για καλό και για κακό φίλε κοίτα ότι γίνεται να το έχεις και εγγράφως. Ακόμα και ένα ημερολόγιο όπου θα καταγράφεις την οποιαδήποτε συνομιλία σου με άτομα που σχετίζονται με το θέμα μπορεί να σε βοηθήσει αργότερα αν τραβηχτεί το θέμα(με ποιόν μίλησες, σε ποιό τηλέφωνο, πότε, ώρα και τον διάλογο). Τα λόγια έιναι του αέρα συνήθως οπότε κράτα ακόμα έναν άσο στο μανίκι σου για να είσαι ήσυχος.

Καλά ξεμπερδέματα!

@ΑrSick

Είμαστε κατοχυρωμένοι δια νόμου στο ότι άν πας τρείς φορές το αυτοκίνητο σου στην αντιπροσωπεία με το ίδιο πρόβλημα και δέν λυθεί τότε είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε αντικατάσταση του αυτοκινήτου.

+1 Σε όλα, και ακόμα και στην περίπτωση που ακόμα και επισκευή να γίνει
ενδέχεται να κρύβει κινδύνους (πχ καλίμπρα)
Δεν νομίζω ότι βρίσκουν εφαρμογή στην περίπτωση του φίλου όμως,εκτός
και εάν επανειλημμένα αρνηθούν είτε να το φτιάξουν είτε δεν τα καταφέρουν.

Εκτος απο αυτά που είπε ο φίλος παραπάνω αν τελικά πάρεις τον δύσκολο δρόμο
συμβουλέψου τον δικηγόρο μήπως πρέπει να τους επιδώσει το όχημα με εξώδικο
μαζί με την άρνηση σου ότι δεν θα το παραλάβεις ανεπισκεύαστο ή τι άλλο επιθυμείς.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό το αυτοκίνητο να το δει πραγματογνώμονας ΑΜΕΣΑ
ή εναλλακτικά χαρτί από αυτούς ότι έτσι στο παρέδωσαν. ΠΡΕΠΕΙ να έχεις χαρτί που
να αποδεικνύει ότι δεν προέβεις ΕΣΥ σε επισκευή,στην ουσία με το χαρτί του
πραγματογνώμονα θα μπορείς να απειλήσεις για απάτη,εφόσον με δόλο σου απέκρυψαν το γεγονός.
ΜΑΖΕΨΕ τα χαρτιά να είσαι καλυμμένος,προσπάθησε να τα βρείτε εξωδικαστικά όμως.

AR_Sick
24-11-09, 13:50
Για καλό και για κακό φίλε κοίτα ότι γίνεται να το έχεις και εγγράφως. Ακόμα και ένα ημερολόγιο όπου θα καταγράφεις την οποιαδήποτε συνομιλία σου με άτομα που σχετίζονται με το θέμα μπορεί να σε βοηθήσει αργότερα αν τραβηχτεί το θέμα(με ποιόν μίλησες, σε ποιό τηλέφωνο, πότε, ώρα και τον διάλογο). Τα λόγια έιναι του αέρα συνήθως οπότε κράτα ακόμα έναν άσο στο μανίκι σου για να είσαι ήσυχος.

Καλά ξεμπερδέματα!

@ΑrSick

Είμαστε κατοχυρωμένοι δια νόμου στο ότι άν πας τρείς φορές το αυτοκίνητο σου στην αντιπροσωπεία με το ίδιο πρόβλημα και δέν λυθεί τότε είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε αντικατάσταση του αυτοκινήτου.

Φιλε ευχαριστω για την πληροφορια ;)... Οπως καταλαβαίνεις δεν εχω και γω ιδία σχετική εμπειρια απο αγορα αυτοκινητου μιας και προσφατα παρηγγειλα το πρωτο μου.Κυριως απο αυτο το φόρουμ και απο ολους εσας προσπαθώ να ανοιγω τα ματια μου και να ενημερώνομαι.Βασικο μου πιστευω ειναι οτι σαν τον ιδιοκτητη ενος αυτοκινητου δεν ξερει κανεις καλυτερα γιαυτο. Ουτε ειδικος τυπος ουτε μμε ουτε τπτ.
Με αφορμη την περιπτωση που συζητάμε, πιστευω οτι συνηθίζει(οχι πάντα) ο καθενας να ερμηνευει οπως γουσταρει τον καθε ενα όρο της συμφωνιας κατα πως τον συμφέρει. Πχ στην περιπτωση του φιλου που προκειται για τρακαρισμένο και οχι για καποια μηχανολογικη βλαβη ωστε να κανει χρηση του ορου που ανεφερες. Πως μπορει να εφαρμοστει εδω το "μετα την τριτη φορα αν δεν λυθει το προβλημα προβλεπεται αντικατάσταση"?
Αν αναφερεσαι στην περιπτωση που εγραψα σε προηγουμενο ποστ, πιστεψε με δεν ειναι μουφα και το συγκεκριμενο ατομο ειχε επισκεφθει πολυ παραπάνω απο τρεις φορες την αντιπροσωπεια προφανώς εχοντας τους πολυ λογικους ενδοιασμους του στυλ "ας μη μπλεκουμε με δικηγορους και απειλες, γιατι ειναι χρονοβορο,εχει κοστος..." κτλ. Ενδοιασμοι που εχει ο καθένας μας αλλωστε σε τετοιες περιπτωσεις. Οταν ομως κοντεψε να σκοτωθει χωρις υπερβολη τους αλλαξε τα φωτα. Δεν ξερω αν ειναι μονο ελληνικο "προνομιο" η πρακτικη του αγοραζω καλη τη πιστη (ενα αυτοκινητο πχ) πληρωνω ενα καρο λεφτα εκτος απο το κοστος και σε ασφαλειες, συντηρηση,καυσιμα,σερβις και οταν ερθει η ωρα που θα γινει η στραβη προσπαθει να στη φέρει ο βενζινας, ο φανοποιος, ο αντιπροσωπος ο ασφαλιστης και πάει λέγοντας ενω εσυ εχεις πληρώσει τα ωραία σου λεφτα για μια Χ υπηρεσία! Θεωρω τον εαυτο μου καλοπροαίρετο αλλα εχει φοβηθεί το μάτι μου με όλα αυτα και εχω γινει τολμώ να πώ αρκετά καχυποτπτος. Εχω 2 φορές ασχημες εμπειριες απο αρπακολλατζιδικη-λαμογίστικη επισκευη σε μηχανη (οντας πρωην μηχανοβιος) και μαλιστα σε δυο διαφορετικά συνεργεια που ειδικά η μία περίπτωση ίσως να μου κόστιζε και τη ζωή χωρίς καμια δόση υπερβολής.

angelos_ARlover
24-11-09, 13:53
και εγω για αυτό πιο πλ έχω εκνευριστεί γτ δεν έδειξε επαγγελματισμό η αντιπροσωπία...και μετά και η αλφα ρομέο...όταν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω...
Eγω πιστεύω οτι την ευθήνη την εχει αποκλειστικα η αντιπροσωπεια. Δεν πρεπει να εχει την παραμικρη ιδεα η alfa romeo.

Abel33
24-11-09, 13:59
η alfaromeo hellas σίγουρα έχει την ευθύνη...τα κεντρικά της άλφα ρομέο στην ιταλία δεν πρέπει να γ νωρίζουν το παραμικρό...

Brouslee
24-11-09, 14:01
H γνωμη μου ειναι φιλαρακο να λες και να γραφεις λιγοτερα πριν δημοσιοποιησεις το θεμα σου με την αντιπροσωπεια και κινηθεις νομικα....

kyan
24-11-09, 15:08
Και η δική μου γνώμη είναι να μη φορτώνουμε τον όποιον φίλο αντιμετωπίζει τέτοια θέματα με συναισθηματικές κορώνες γιατί η αντιμετώπιση χρειάζεται ψυχραιμία. Το τι θα κάναμε εμείς σε παρόμοια περίπτωση δεν τον αφορά, ούτε μπορεί να του προσφέρει κάποια βοήθεια.

AR_Sick
24-11-09, 15:38
Και η δική μου γνώμη είναι να μη φορτώνουμε τον όποιον φίλο αντιμετωπίζει τέτοια θέματα με συναισθηματικές κορώνες γιατί η αντιμετώπιση χρειάζεται ψυχραιμία. Το τι θα κάναμε εμείς σε παρόμοια περίπτωση δεν τον αφορά, ούτε μπορεί να του προσφέρει κάποια βοήθεια.

Η αληθεια ειναι οτι τα δικά μου ποστ τουλαχιστον ηταν κατα πολυ σε αυτο το υφος το ομολογώ...Ας με συγχωρήσει ο φιλος πρωτα απο ολα, αλλα αφενος εχω καποια πολυ νωπα παραδειγματα τετοιου ειδους στον στενο μου κυκλο και αφετερου προσπαθησα (εσφαλμενα) ισως να καταδείξω το γεγονός οτι μπορουμε να αντιδράσουμε και να βρουμε τελικα το δικιο μας εκει που αδικούμαστε κατάφορα μεσα απο νομιμες διαδικασιες. Οπως και να εχει παντως, το υφος μου δεν ηταν το ενδεδειγμένο για την περιπτωση.

@Kyan
Η αληθεια ειναι οτι "τα πήρα" λιγάκι με το συγκεκριμένο περιστατικο και οταν πια ηρεμησα ηταν λιγο αργα να κανω edit...:)

iolabro
24-11-09, 21:43
Φίλε μου μην αργείς καθόλου, όπως έχουν πει και άλλοι συνφορουμίστες στείλε το ταχύτερο εξώδικο με το οποίο να ζητάς είτε την άρση του ελαττώματος είτε μείωση του τιμήματος. Αλλαγή του αυτοκινήτου για ένα τόσο ασήμαντο ελάττωμα (σε σχέση με το συνολικό προιόν που αγοράζεις) δε θα πετύχεις ποτέ. Υπεύθυνος είναι ο dealer και είναι νομικά ορθό να στραφείς μόνον κατά αυτού, παρόλα αυτά δεν βλάπτει να βάλεις εκ του περισσού και τον εισαγωγέα Fiat Auto Hellas. Πάντως πρέπει να κινηθείς γρήγορα.
Ακόμα και αν πας στα δικαστήρια στην περίπτωσή σου μη φοβάσαι. Θα κινδύνευες να χάσεις μόνο αν το πρόβλημα ήταν τεχνικό, οπότε θα έφερες το βάρος το απόδειξής, κάτι δύσκολο όταν έχει αν κάνεις με ¨περίεργες¨βλάβες πχ στα ηλεκτρικά.
Αφού το πρόβλημα είναι φανερό - πρόβλημα φανοποιείας δε θα έχεις ιδιαίτερα προβήματα απόδειξης. Με το που δεις πάντως ότι το θέμα δε λύνεται συμβιβαστικά κάνε άμεσα μια πραγματογνωμοσύνη.

ΥΓ: έπρεπε αν κανονικά να μην είχες παραλάβει καν το αυτοκίνητο, αλλά όπως και οι περισσότεροι από εμάς, μέσα στη χαρά σου δεν έκανες τον απαραίτητο έλεγχο...

Gianni Tifosi
24-11-09, 22:53
Που να φτασει η ωρα να πας και για service ή για καμια μηχανολογικη εργασια.... εκει θα σε αποτελειωσουν....

Πηγα για αλλαγη ιμαντων μου τα κανανε σαλατα... κακη τοποθετηση που μου εφερε αλλα προβληματα μετεπειτα αλλα και εξοδα.... totally ατζαμηδες.... (οχι με την Alfa μου...)

stallion3.2
24-11-09, 23:10
φίλε abel.. ΑΝ η ζημιά στο μιτόνι ήταν μόνο η πόρτα, που μπορεί να χτύπησε κατεβαίνωντας απο το φορτηγό πχ, να ξέρεις ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να σου αντικαταστήσουν όλο το αμάξι. πολλά αυτοκίνητα γρατζουνιούνται τσεκάρονται στο pdi και επισκευάζονται πριν το δει καν ο ιδιοκτήτης. απλά έτυχε στην δική σου να κάνουν δουλειά του κώλου.. απαίτησε λοιπόν σωστή επισκευή όπως είναι και υποχρεωμένοι και ζήτα κάποιο δώρο για ηθική βλάβη, αλλά μην είσαι υπερβολικός γιατί στο τέλος μπορεί να βγείς και χαμένος

bologna
25-11-09, 14:00
stallion σίγουρα συμβαίνουν πολλά ατυχήματα οταν ερχονται και το 90% των περιπτώσεων δεν το καταλαβαίνουν οι αγοραστές.Αν ομως το καταλαβεις πρέπει και μπορούν να σου αντικαταστήσουν το αυτοκινήτο.
Οπως εχω αναφέρει παλαιότερα, οταν ηρθε η 59 μου, στον Μοσχού, την κτύπησαν στο μπροστινο αριστερο φτερό ,που τσαλάκωσε ( με μια εργαλειοθήκη).
Στα υπερ τους οτι με ενημέρωσαν ,και μου πρότειναν 3 λύσεις, ή να φτιαξουμε το φτερό ή καινουργιο φτερό ή καινούργια παραγγελία απο την αρχή.Επέλεξα την καινούργια παραγγελία αν και περίμενα αλλους 3 μήνες (ειχα ζητήσει και μου ειχαν δώσει αυτοκίνητο).

Vampire Alfisti
25-11-09, 14:03
αν γινεται να τα βρειτε εκτος δικαστηριων καλο θα ηταν,ηταν ανεντιμο αυτο που σου εκαναν να το παιξουν οτι δεν εγινε τιποτα κλπ.εγω στην θεση σου και εφοσον ειχα υπαγραψει την παραλαβη(που ειναι πολυ σημαντικο νομιζω) θα ζηταγα την αψογη επισκευαστικη δουλεια και 5 χρονια δωρεαν σερβις σε ανταλακτικα και εργασια για οποιοδηποτε θεμα...μπορει και καμια μειωση τιμης...

red_monster
25-11-09, 22:54
ακαι 5 χρονια δωρεαν σερβις σε ανταλακτικα και εργασια για οποιοδηποτε θεμα...μπορει και καμια μειωση τιμης...


μήπως να του πάρουν και καμιά...:lipssealed: δεν το λέω ...

συμβουλή από νομικό ειδικευμένο σε παρόμοια θέματα και ...υπομονή , είναι σπαστικό , ψυχοφθόρο , αλλά είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις

Vampire Alfisti
26-11-09, 23:28
μήπως να του πάρουν και καμιά...:lipssealed: δεν το λέω ...

συμβουλή από νομικό ειδικευμένο σε παρόμοια θέματα και ...υπομονή , είναι σπαστικό , ψυχοφθόρο , αλλά είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις

για να αποφυγει τα δικαστηρια κλπ. γιατι οχι....εξαλλου τι νομιζεις οτι ειναι τιποτα σε αυτους τα 5 χρονια σερβις...απο το να εχει κακη φημη ο αντιπροσωπος και να χασει και 10 πελατες σου λεω εγω τι ειναι πιο καλα?

GIORGOS156grigio.L.D.A.
28-11-09, 01:46
Aυτο που σου εκαναν ειναι μεγαλη αλητεια...πιστευω οτι θα δικαιωθεις και θα παρεις ενα πραγματικα καινουργιο αυτοκινητο,καλο θα ηταν να εστελνες μια επιστολη στην ιταλια(βρες μια καλη μεταφραστρια) για να ξερουν τι κανουν οι μεταπωλητες εδω....το ειχα κανει πριν χρονια (για αλλο αντικειμενο) και τρεχανε ολοι απο θυρωρους μεχρι διευθυντες....

NiVo
28-11-09, 08:12
μήπως να του πάρουν και καμιά...:lipssealed: δεν το λέω ...

συμβουλή από νομικό ειδικευμένο σε παρόμοια θέματα και ...υπομονή , είναι σπαστικό , ψυχοφθόρο , αλλά είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις
+1
Εγω πάντως αν ήταν να μου κάνουν αυτά τα δώρα στο τέλος θα παρακαλούσα να συμβεί κάτι στην παραγγελία μου...ένα φτερό βρε αδερφέ κανα μαρσπιεδάκι...κατιτις τελος πάντων....:lol:

Ας μην φορτίζουμε λοιπόν την ατμόσφαιρα αλλο. Το ζήτημα είναι καθαρά νομικό αλλά και υποκειμενικό...αν ο φίλος θέλει να περιμένει καινούριο αυτοκίνητο ή δεν θέλει. Εγω προσωπικά δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να μείνω χωρίς αυτοκίνητο δεν ξέρω και εγώ για πόσο, θα προτιμούσα να μου αντικαταστήσουν με καινούρια ανταλλακτικά την ζημιά. Αλλά αυτό είναι τελείως προσωπικό.

Alesandro-159
28-11-09, 12:31
Φιλε σου εύχομαι να βρείς το δίκιο σου το συντομότερο.
Απο δικιά μου εμπειρία έχω να σου πώ ότι:
Καταρχήν Αποφασίσε τί θέλεις.
Νέο αυτοκίνητο.(Αυτό θα σου πρότεινα)
Επισκευή και μείωση χρημάτων.(Δεν θα το πρότεινα)
Σε κάθε περίπτωση έχεις δικαίωμα να επιστρέψεις πίσω το αυτοκίνητο.

Αφου αποφασίσεις κάνε ένα εξώδικο και στην (Αντιπροσωπεία) σημείωση η FIAT δεν θεωρεί τον Παζαρόπουλο αντιπροσωπο αλλά διανομέα(νομικό μεν αλλα έχει σημασία) αλλά και στην FIAT διότι.
Επίσημη αντιπροσωπεία είναι η FIAT (που δεν έχει δικαίωμα να πουλήσει αυτοκίνητα) αλλά έχει επιλέξει διανομέα και έχει υπογράψει σύμβαση μαζί του.Αρα είναι συνυπέθυνη στην επιλογή του διανομέα της.Ενα πρόβλημα με το διανομέα της έχει αντίκτυπο και στην ίδια αλλά και στην επιλογή της. Επίσης αυτό που τους επηρεάζει πιό πολύ είναι η διμοσιότητα!!!
Και αυτό είναι ένα μέτρο πίεσης που βοηθάει αλλά κράτησε το αν αρχίσουν να σου λένε περίεργα.

Η δικιά μου άποψη στο θέμα είναι ότι ο ο Παζαρόπουλος που πιστεύω ότι είναι σοβαρή εταιρία θα πρέπει να σου αλλάξει το αυτοκίνητο και να σου φέρει ακριβώς αυτό που επέλεξες. Αυτό που έχεις τώρα μπορεί να επισκευαστεί και να πουληθεί σαν μεταχειρισμένο απο τον ίδιο.
Απο που προκλήθηκε το πρόβλημα είναι θέμα που πρέπει να λύσει ο Παζαρόπουλος με την FIAT και όχι εσύ.Αν ήρθε απο την FIAT με πρόβλημα δεν έπρπεπε να το παραλάβει ο Παζαρόπουλος και να σου αναφέρει το πρόβλημα.Αν έχει προκληθει το πρόβλημα απο τον Παζαρόπουλο πρέπει να το επομιστεί ο ίδιος.
Σε κάθε περίπτωση μην το βάζεις κάτω και ότι χρειαστείς είμαι στην διάθεση σου.

ksar156
28-11-09, 16:46
To μόνο και σίγουρο είναι ότι σε έχουν βάλει σ΄έναν φαύλο κύκλο για τον οποίο δεν φέρεις καμμία ευθύνη. Έχεις παραλάβει ένα αυτοκίνητο που δεν είναι όπως θα έπρεπε ως καινούργιο προϊόν. Αντιμετώπισα ένα πολύ σοβαρότερο πρόβλημα με το αυτοκίνητό μου πριν 3 χρόνια ( είχα αγοράσει καινούργια μια LANCIA LYBRA ) και είχα μπλέξει με ατέρμονες επισκευές στα ηλεκτρονικά του κινητήρα ( δυο φορές μονάδα κλπ , βαριέμαι ακόμη και να τα λέω ). Με πήγαν έτσι ώσπου το αυτοκίνητο βγήκε από την εγγύηση και μετά δεν ήξεραν τίποτα. Το κυνήγησα μόνος μου από πείσμα και μόνο γιατί αισθάνθηκα ιθαγενής και καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Τα γραπτά μετράνε πάντα όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω και να το έχεις καλά στο μυαλό σου. Μην αφήσεις την οργή σου να σε εκφράζει, κινήσου και μίλα λογικά ή επικοινώνησε γραπτά με τον ίδιο τρόπο. Αυτό έκανα εγώ, ξεκινώντας με αποστολή συστημμένων επιστολών με τις οποίες ζητούσα απάντηση, τόσο στον διανομέα όσο και στην FAH.
Όπως θα φαντάζεσαι οι γραπτές απαντήσεις ''μένουν'' και εν ολίγοις άρχισαν να βγάζουν τα μάτια τους μεταξύ τους.
Παράλληλα υπέβαλλα καταγγελία στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του ΥΠ.ΑΝ. και στο αρμόδιο τμήμα των αυτοκινήτων, όπου ασχολείτο ένας εξαιρετικός κύριος , άνοιξε φάκελο με τα στοιχεία που του προσκόμισα (ουκ ολίγα) και απαίτησε ως κρατική υπηρεσία απάντηση για το ζητημά μου.Το θέμα μου είχε πάρει δημοσιότητα και οι λεβέντες τρέμουν την δυσφήμιση όπως προαναφέρθηκε.
Επικοινώνησα επίσης με προσωπικό ραντεβού, όσο και αν φαίνεται απίθανο, με τον τότε εμπορικό διευθυντή της FAH, έναν άνθρωπο με κύρος, ο οποίος άκουσε και είδε τα πάντα όσα είχαν προηγηθεί και φρόντισε-πίεσε (και το εννοώ αυτό )
να δοθεί λύση στο θέμα μου.
Έτσι με τρεις συγκεκριμένες ''πιέσεις'' με κόσμιο τρόπο, ούτε καν εξώδικο,έδωσα λύση στο πρόβλημά μου και το αυτοκινητό μου υπέστη επισκευή περίπου 2.500 €, εκτός εγγύησης αλλά με καθεστώς εγγύησης (δεν έδωσα ευρώ ).
Αν θέλεις παραπάνω στοιχεία στείλε pm.

Vampire Alfisti
28-11-09, 20:37
το οτι εχει υπογραψει ο φιλος την παραλαβη του αυτοκινητου δεν μετραει καθολου?ασχετως αν μετα στην αντιπροσωπεια το παραδεχτηκαν,το λογικο για εμενα ειναι να μετρησουν τα χαρτια.

Abel33
28-11-09, 21:03
"18.ο αγοραστης δήλσε ότι παρέλαβε το παραπάνω ...το εξέτασε σχολαστικός με εξειδικευμένα πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του και το βρήκε να είναι απολύτως καινούργιο σε άψογη κατάσταση εμφάνισης και λειτουργίας χωρίς πραγματικά ελλατώματα και σε περίπτωσηυπάρξεως κατασκευαστικού ελλατώματος περιορίζεται και μόνο στην αντικατάσταση του ελλατώματος...."
19....

angelos_ARlover
29-11-09, 02:12
Αρα μαλλον δεν παιζει αντικατασταση.Μ@&^%ια!

Vampire Alfisti
29-11-09, 16:10
"18.ο αγοραστης δήλσε ότι παρέλαβε το παραπάνω ...το εξέτασε σχολαστικός με εξειδικευμένα πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του και το βρήκε να είναι απολύτως καινούργιο σε άψογη κατάσταση εμφάνισης και λειτουργίαςχωρίς πραγματικά ελλατώματα και σε περίπτωσηυπάρξεως κατασκευαστικού ελλατώματος περιορίζεται και μόνο στην αντικατάσταση του ελλατώματος...."
19....

το παραπανω ειναι τι λεει ο νομος?ποιος τα κανει αυτα?

Abel33
30-11-09, 13:15
αυτό που υπέγραψα...

iolabro
30-11-09, 13:47
Τελικά έχεις προβείς σε κάποια ενέργεια? Αν καταλαβαίνω καλά έχουν περάσει 3 εβδομάδες από την παραλαβή του αυτοκινήτου...

Vampire Alfisti
30-11-09, 20:07
δεν ειμαι δικηγορος αλλα νομιζω δυσκολα τα πραγματα...:confused:

Abel33
01-12-09, 11:19
παιδιά τα πράγματα είναι δύσκολα για δικαστικά(πλς καιρός και τρεξίματα τρελά)...την άλλη δευτέρα θα έχω νεότερα...για αλλάγη και μετρητα δεν γίνεται λόγος...

stallion3.2
01-12-09, 11:20
φρόντησε να στο φτιάξουν καλά και τέλος.. μια πόρτα είναι, δεν θα χαλάσεις τη ζαχαρένια σου..

Abel33
01-12-09, 11:52
και το φτερό το πίσω και οι αρμοί στην δεξιά πλευρά και στο καπό είναι αλλόυ...και το χερούλι της δεξιάς πόρτας(βαμμένη)είναι και αυτό έχει πρόβλημα...

stallion3.2
01-12-09, 20:07
φίλε μου έτσι αλλάζει το πράγμα...ρώτα δικηγόρο και κάνε ότι σου πει

spiderman
01-12-09, 20:32
ακριβως. ρωτα δικηγορο, κλειδωσε το αμαξι και μην το κουνας, και κανε οτι σου πει.

gergegt
10-12-09, 21:37
ακριβως. ρωτα δικηγορο, κλειδωσε το αμαξι και μην το κουνας, και κανε οτι σου πει.

:okk::okk::okk: μην αφηνετε κανενα να παιζει με την νοημοσυνη και τα λεφτα μας!!!!!

ntelos
23-12-09, 18:42
Γεια σας παιδια.Μετα απο μια επισκεψη στην pdr+ για επισκευη της μικρης απο τη ζημια που επαθε απο το χαλαζι,με ενημερωσανε πως το αυτοκινητο κατα πασα πιθανοτητα ειναι βαμμενο στην κολωνα που βρισκεται πανω απο την πορτα του συνοδηγου!!!:mad: :x αμεσως πηγα και σε δευτερο μαστορα για να σιγουρευτω και το επιβεβαιωσε και ο ιδιος!Εγω φυσικα σιγουα ουτε το τρακαρα και ουτε το εβαψα,οποτε η λογικη λεει πως το αγορασα ετσι απο την αντιπροσωπεια...:whatever:

Τι προτεινετε να κανω?ειχε κανεις παρομοια εμπειρια?γιατι οσο το σκεφτομαι τοσο περισσοτερο εκνευριζομαι:mad: :x

karaLRS
23-12-09, 19:16
κάπου υπηρχε ενα παρόμοιο thread για μιτο πάλι πρίν κανα μήνα

Vampire Alfisti
23-12-09, 19:32
καλως ηρθες!
δες εδω http://www.alfisti.gr/forum/showthread.php?t=20549&highlight=%EA%E1%F4%E1%E3%E3%E5%EB%E9%E1

spiderman
23-12-09, 19:35
μηπως, και μαλλον λεω μ@λακια, εχουν κανενα μυστηριο τροπο βαφης οι μιτο, ο οποιος ανιχνευεται ως βαμμενος σε μια επισκοπηση..?καμια τεχνοτροπια περιεργη ισως?:confused:

AlfistiMiTo
23-12-09, 19:51
μηπως, και μαλλον λεω μ@λακια, εχουν κανενα μυστηριο τροπο βαφης οι μιτο, ο οποιος ανιχνευεται ως βαμμενος σε μια επισκοπηση..?καμια τεχνοτροπια περιεργη ισως?:confused:

Δεν ξερω αν εχει να κανει με καποιο συγκεκριμενο τροπο οι ΜΙΤΟ αλλα απο οτι εχω διαβασει στο ιντερνετ μερικες φορες μπορουν να το τσεκαρουν με υπερηχους! Οχι το χρωμα αλλα κυριως απο την λαμαρινα βρισκοντας που υπαρχουν παλιες ρωγματωσεις ειτε απο τεντωμα της λαμαρινας ειτε απο κοψιμο καποιων σημειων πχ για αλλαγη φτερου! Το μονο που μενει ειναι να μας το επιβεβαιωσει ο συναλφιστι με την τρακαρισμενη μιτο για το πως το βρηκαν!

konstadin
23-12-09, 19:54
μια μέθοδος είναι με μετρημα στο παχος του χρώματος.

NiVo
23-12-09, 19:59
μια μέθοδος είναι με μετρημα στο παχος του χρώματος.
Αν έχει γίνει προσεκτική δουλειά και όχι πασαλείμματα δεν βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα.
Αν εννοείς αυτό το μηχανάκι με υπερηχους που το περιφέρουν γύρω από το αυτοκίνητο.

konstadin
23-12-09, 20:00
οχι αυτο που το ακουμπας στη λαμαρίνα και μετρας τοπικα.

AlfistiMiTo
23-12-09, 20:01
Μα ειναι τραγικο!!! Δεν μπορει να αγοραζεις κατι που κανει 10 ευρω πχ κανονικα και τελικα να τα δινεις αλλα η αξια του να ειναι 7...! Φανταστειτε να ηθελε ενα καινουριο αυτοκινητο να το εξεταζε ενα συνεργειο και να του ελεγε ξερεις ειναι τρακαρισμενο αρα η αξια του πεφτει αρκετα! Να τους αρχισεις στα κατακεφαλα!!! Εχουμε κανενα νεοτερο με το θεμα????

nick4591
24-12-09, 12:03
Μα ειναι τραγικο!!! Δεν μπορει να αγοραζεις κατι που κανει 10 ευρω πχ κανονικα και τελικα να τα δινεις αλλα η αξια του να ειναι 7...! Φανταστειτε να ηθελε ενα καινουριο αυτοκινητο να το εξεταζε ενα συνεργειο και να του ελεγε ξερεις ειναι τρακαρισμενο αρα η αξια του πεφτει αρκετα! Να τους αρχισεις στα κατακεφαλα!!! Εχουμε κανενα νεοτερο με το θεμα????
Περισσότερο ψυχολογικό για τον αγοραστή, ή αν θες καλύτερα, ηθικό και θέμα τάξεως, είναι...
Αν σκεφτείς πως ένα καινούργιο αυτοκίνητο, με το που ταξινομείται και κυκλοφορεί, χάνει ένα 30% της αξίας αγοράς του, με το ''καλημέρα''... πάλι 7 θα στοιχίζει (όπως το θέτεις)... Μία η άλλη δηλαδή...

mixalis002
24-12-09, 13:29
Κριμα παντως αν συνεχισουν να κανουν τετοια θα φανε αυτοι το κεφαλι τους.....:(

Evans
28-12-09, 22:56
Σε ότι αφορά τους όρους των οποιωνδήποτε συμβολαίων-συμφωνητικών ή συμβάσεων υπογράφουμε υπεύθυνα αναφέω πως σεν ισχύουν όλοι.Υπάρχουν όροι που κρίνονται καταχρηστικοί για διάφορους λόγους.Μ' αυτή τη λογική ο μόνος τρόπος να παραλάβεις ένα αμάξι θα ήταν να το κάνεις κυριολεκτικά μπίλιες και να εξετάσεις όλες τις εκατοντάδες εξαρτήματα που έχει ένα προς ένα...

Athis
31-12-09, 11:21
Φιλε θα σου ελεγα να κανεις και μια εγγραφη καταγγελεια στο υπουργειο εμποριου να παρεις αριθμο πρωτοκολλου ειναι αρκετα σημαντικο ,στειλε τη με fax στο ινστιτουτο καταναλωτη μιλα μαζι τους ωστε να εχεις μια ιδεα τι πρεπει να ζητας απο αντιπροσωπεια - αλφα ρομεο. στειλε επεισης την καταγγελεια με mail στην alfa ιταλιας και ελλαδας και ενημερωσε τους για τις κινησεις σου. Μετα παρτους τηλεφωνο και δες αν η λυση που σου προτεινουν σε συμφερει. Τα εξωδικα κοστιζουν και γενικα οι λυσεις διαμεσου της νομικης οδου στην Ελλαδα ειναι χρονοβορες και επιπονες για την τσεπη, μπαινεις σε αυτη τη διαδικασια οταν ειναι η τελευταια λυση.

paul
31-12-09, 11:48
Αξιότιμοι Κύριοι,

Δεν έχουν έτσι ακριβώς τα πράγματα.

1) Οταν ο καταναλωτής υπογράφει τη παραλαβή του καινούργιου αυτοκινήτου, εξαναγκάζεται στην αποδοχή του προϊόντος καθώς δεν είναι υπόχρεος να κατέχει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις.
2) Οι όροι του εντύπου παραλαβής έιναι καταχρηστικοί, για το παραπάνω λόγο.
3) Υφίσταται νομοθεσία περί αναστροφής πώλησης
4) Υφίσταται εν προκειμένω θέμα μείωσης εμπορικής αξίας

Προτείνω:

1) την άμεση ακινητοποίηση του οχήματος (MUST)
2) τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, απο επίσημο επαγγελματία με δικαίωμα υπογραφής, με αναλυτική περιγραφή των ζημιών και φωτογράφησή αυτών.
3) τη κοινοποίηση των παραπάνω με εξώδικο προς το διανομέα και τον αντιπρόσωπο με προκαθορισμένο χρόνο ενέργειας.

Θέτω εαυτόν στη διάθεση του παθόντος γιατί πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω στην επίλυση του θέματος.

Υ.Γ.

Δεν είμαι Νομικός αλλά ως Ανώτατο στέλεχος Ασφαλιστικής Εταιρίας διατηρώ άριστες σχέσεις με στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Καλή Χρονιά σε όλα τα μέλη.

kyan
31-12-09, 12:01
Απολύτως σωστός, και να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό να μη χρησιμοποιηθεί το προϊόν από τη στιγμή που γίνεται επίσημα claim περί ελαττωματικότητάς του.

konstadin
31-12-09, 18:36
Αξιότιμοι Κύριοι,

Δεν έχουν έτσι ακριβώς τα πράγματα.

1) Οταν ο καταναλωτής υπογράφει τη παραλαβή του καινούργιου αυτοκινήτου, εξαναγκάζεται στην αποδοχή του προϊόντος καθώς δεν είναι υπόχρεος να κατέχει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις.
2) Οι όροι του εντύπου παραλαβής έιναι καταχρηστικοί, για το παραπάνω λόγο.
3) Υφίσταται νομοθεσία περί αναστροφής πώλησης
4) Υφίσταται εν προκειμένω θέμα μείωσης εμπορικής αξίας

Προτείνω:

1) την άμεση ακινητοποίηση του οχήματος (MUST)
2) τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, απο επίσημο επαγγελματία με δικαίωμα υπογραφής, με αναλυτική περιγραφή των ζημιών και φωτογράφησή αυτών.
3) τη κοινοποίηση των παραπάνω με εξώδικο προς το διανομέα και τον αντιπρόσωπο με προκαθορισμένο χρόνο ενέργειας.

Θέτω εαυτόν στη διάθεση του παθόντος γιατί πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω στην επίλυση του θέματος.

Υ.Γ.

Δεν είμαι Νομικός αλλά ως Ανώτατο στέλεχος Ασφαλιστικής Εταιρίας διατηρώ άριστες σχέσεις με στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Καλή Χρονιά σε όλα τα μέλη.
:claps::claps:

nasos
13-02-10, 22:18
οκ,δεν ειναι καταγγελια αλλα ειναι ενα γαμωτο.
ως εξης τα δρωμενα..
παω πριν 20 μερες να παραγγειλω την σπαιντερ.με τα αυτα που ηθελα εβγαινε 44χιλιαρικα.
οκ λεω,ξεκιναμε της μετρητοις..
2 χιλιαρικα προκαταβολη ο πωλητης λεει.
οκ,την επομενη μερα τα δινω.
την μεθεπομενη λεω στον λογιστημ τι επαιξε κ μου λεει θα με σκισει η εφορια επειδη πηρα κ το ντουκι μετρητοις το καλοκαιρι
κ βαλε 10-15χιλιαρικα δοσεις.
οκ,παιρνω τηλ τον πωλητη κ δινω την επομενη εκκαθαριστικο κ ταυτοτητες.
κανενα προβλημα κ απ οτι βλεπω λεει η συζυγος δημ.υπαλληλος (δασκαλα)κ εσυ εκτος
απο κυλικειο εχεις εισοδηματα απο 2 ακινητα.
να δωσω δηλ 30 κ τα υπολοιπα σε 2-3 χρονια.
οκ λεει.απ οτι βλεπω το παιρνετε το δανειο χαλαρα.
ε περνανε οι μερες κ γω νοιωθωντας οτι ολα οκ με παιρνει τηλ παρασκευη κ μου λεει τειρεσιας.κ γω καποδιστριας του λεω.ποιος ειναι???
μου λεει το δανειο δεν γινεται δεκτο γιατι ειστε στον τειρεσια.
:eek::eek::eek:
στον ποιον?τι εγινε?ποιος ειναι αυτος?
μου λεει αμα χρωστας λεφτα σε τραπεζα η σε πιστωτικη τα δανεια δεν εγκρινονται.
ρε φιλε του λεω δεν εχω πιστωτικες κ το μονο δανειο που εχω ειναι το στεγαστικο κ το πληρωνω μεχρι κ 10-15μερες πριν για να μην εχω μετρητα σπιτι λογω ληστειων.
θα ρωτησω την συζυγο αμα ειναι.δηλ του λεω το αμαξι δεν το παραγγειλες τοσες μερες?
οχι μου λεει.:mad: :x:mad: :x:mad: :x
ε ρε αδερφε παραγγειλε το τωρα κ θα στα δωσω μετρητοις το κερατο μου μεσα,.:mad: :x
τα πηρα μιλαμε..
κ μου λεει το εξης..:dizzy:θα πρεπει να δωσεις αλλα 3 χιλιαρικα για να το προχωρησω.
ωπα ρε (θιχτηκα ειλικρινα)να στα δωσω ρε αδερφε.τριτη απογευμα τα εχεις.μιας κ ηταν παρασκευη μεσημερι κ ημουν στην δουλεια κ δεν μπορουσα να κανω κινηση.
αλλα εκτος απο τα πατακια κ τον συναγερμο θελω ενα πολυ γαματο δωρο αλλιως θα το παρω απο αλλου.:mad: :x
παιρνω τηλ την ετσι κ της λεω τα συμβαντα.
κ θυμηθηκε οτι περσι που της εκλεψαν την τσαντα εκανε διακοπη απο πιστωτικη της αλφαμπανκ στην οποια ειχε να δινει μονο 170ε 270? δεν θυμαμαι,κ το παραμελησε γιατι δεν ηθελε να περιμενει στην ουρα αλλα κ γιατι αυτοι δεν ειδοποιησαν ποτε.ουτε τηλεφωνικως αλλα κ ουτε με τις επιστολες που στελνουν κ το ξεχασε.
ε μα πηγα κ τους εκανα ξεφτιλα.μεχρι κ σεκιουριτι καλεσαν.μου λεγαν οτι ειμαι στον λευκο τειρεσια να με ησυχασουν λες κ υπαρχει κ τρικολορε.:dizzy:
μπαι δε γουει,κλαιν μαιν δεν με νοιαζουν αυτα αλλα πειτεμ δεν ειναι μπινια να μ ζητανε αλλα 3 χιλιαρικα για την παραγγελια?με ριχνουν κ δεν με σεβονται ως πελατη κ γω καρφωνω με κατι τετοια.
μου λενε 2 στην αρχη,τα δινω κ τωρα ζηταν αλλα 3?
για πειτε γιατι ισως καποιοι απο δω να ειστε κ πωλητες στην αλφα.
να ζητησω σαν δωρο τις 19αρες ζαντες?

MadKefalonian 33
13-02-10, 22:59
Naso χωρις να γνωριζω απο που την αγοραζεις προσεχε αυτα παραξενα περι 3 χιλ παραπανω...
εχω σοβαρο λογο που στο λεω.Για περισσοτερα αν θες σου στελνω ΠΜμε λεπτομερειες...

nasos
14-02-10, 12:49
Naso χωρις να γνωριζω απο που την αγοραζεις προσεχε αυτα παραξενα περι 3 χιλ παραπανω...
εχω σοβαρο λογο που στο λεω.Για περισσοτερα αν θες σου στελνω ΠΜμε λεπτομερειες...
απ την πρωην εμικο θεσ/νικης η οποια ειναι πλεον ομιλος σφακιανακης.οπως θες ρε συ τις λεπτομερειες.ειτε με πμ ειτε δημοσια να γνωριζουν ολοι περι τετοιων θεματων.

δηλ ρε παιδια εσεις που πηρατε αλφα προσφατα ποσο προκαταβολη δωσατε???

ο γειτονας που πηρε την Χ6,το πρωι που καναμε κουβεντα εδωσε 1500ε προκαταβολη
εναντι 83χ.ε που κοστισε το αμαξι.

echelon146
14-02-10, 12:52
εμεις στη φιατ ενω εγραψε πως πειρε προκαταβολη.... πειραμε το αμαξι και η προκαταβολη δωθηκε 2 μηνες μετα την παραλαβη ..

nasos
14-02-10, 13:01
εμεις στη φιατ ενω εγραψε πως πειρε προκαταβολη.... πειραμε το αμαξι και η προκαταβολη δωθηκε 2 μηνες μετα την παραλαβη ..
ναι,γινονται κ αυτα.
τριτη πρωι παντως θα παρω τηλ κ σε αλλες αντιπροσωπειες αλφαρομεο να δω αν θελουν ολοι 5χιλιαρικα προκατ για 1750σπαιντερ για αγορα μετρητοις.:shifty:

il ragno
14-02-10, 13:01
Νασο οταν εκανα παραγγελια στην αραχνη τελη ιουλιου εδωσα ακριβως 2000. Μηπως σου ζητανε κι αλλα 3000 λογω του χρεους στον τειρεσια?

nasos
14-02-10, 13:14
Νασο οταν εκανα παραγγελια στην αραχνη τελη ιουλιου εδωσα ακριβως 2000. Μηπως σου ζητανε κι αλλα 3000 λογω του χρεους στον τειρεσια?
το χρεος στον τειρεσια τακτοποιηθηκε ρε συ παρασκευη μεσημερι.ηταν 270ε.οι καραγκιοζηδες.270ε.:mad: :x
κ εντελει αυτο νομιζω οτι πλεον ειναι ασχετο.του ειπα οτι θα το παρω μετρητοις κ μονο στο δικο μου ονομα.που κολλαει το τριχιλιαρο νταβατζιλικι πλεον επιπλεον?
μηπως τα θελουν ολα πριν παρω η πριν καν δω το αμαξι?πολυ ευχαριστως κ αυτο αν
αντι για 44 το παρω 41 γιατι κ γω θα χασω ενα χιλιαρικο τοκους απ το σπασιμο.
μια ολοκληρη τερμινιονι για το ντουκι δηλ.:lol:

il ragno
14-02-10, 15:10
Τι να σου πω, για 270 ευρω δεν τιθεται θεμα. Ισως να παιζει λογο το μετρητοις, εγω δανειο εκανα. Μπορει να λεω βλακειες βεβαια αλλα δεν ξερω τι να σκεφτω. Ισως να ειναι και θεμα αντιπροσωπου. Ισως λογω Θεσσαλονικης να ειναι πιο απροσωπα τα πραγματα. Την χρονικη περιοδο που εκανα την παραγγελια, η Αλφα δεν ειχε πωλητη, τον ειχαν στειλει στην Λαντσια. Οποτε πηγα εκει. Θα σου αναφερω τα ακριβη λογια που ειπαμε
-ελα ...... θα μου κλεισεις την σπαιντερ με αυτο, εκεινο κτλ.
-οκ, μπλα μπλα μπλα τοσο επι τοσο, εξτρα, τελη....41800
-ωραια, θελεις προκαταβολη, ετσι?
-ε, ναι σιγουρα
-ποσα?
- οσα θελεις...
-:omg: τι οσα θελω ρε συ? κολλησα....
-εεε, ασε 2000 και φυγε
Αυτα Νασο, ουτε μετα δωσε αλλα τοσα, ουτε τιποτα, τι να πω δεν ξερω...

nasos
14-02-10, 21:33
πολυ σωστα.καπως ετσι πρεπει πρπ να φερονται οι πωλητες.
αν κ το μεσημερι το κουβεντιασα με κατι γνωστους ψαγμενους κ μου ειπαν οτι ειναι ξεκαθαρα μπινια κ στην τλκ μου ειπαν οτι με τον παρα σου μα..εις κ την πεθερα σου.
εγω εχω τον πρωτο λογο κ δεν θα βαλω νταβατζη στο πορτοφολι μου.
αλλα λεμε στην αρχη κ αλλα στο τελος.αφου ψηνομαι κ για δικηγορο οπως μου ειπαν.:twisted:
μετα ομως απ ολα αυτα θελω να μαθω αν καποιος ξερει αν ισχυσουν τα 2 χιλιαρικα που εδωσα πριν 15μερες προκατ αγοραζοντας το ιδιο αμαξι αλλα απο αλλον αντιπροσωπο.
ε και στην τλκη δεν μπορω να ορισω εγω την τραπεζα χρηματοδοτησης για τα 12 αυτα χιλιαρικα ακα πειραιως που εχω καταθεσεις να γελα κ ο τελευταιος υπαλληλος της στο καστελλοριζο?:confused:

stallion3.2
14-02-10, 22:10
Νάσο πάρε ένα τηλέφωνο την τρίτη στην FGAH και πες τους..σιγά μην χάσουν πελάτη των 44 χιλιάδων, θα σου πούνε τι να κάνεις και τι είναι σωστό

nasos
14-02-10, 22:24
Νάσο πάρε ένα τηλέφωνο την τρίτη στην FGAH και πες τους..σιγά μην χάσουν πελάτη των 44 χιλιάδων, θα σου πούνε τι να κάνεις και τι είναι σωστό
για πες..τι ειναι αυτοι?δεν ξερω.σπεκς?ροπη?0-100?
ρε γαμωτο αμα στραβωσω με κατι στραβωσα.
ενω θελω να κυλαν ολα ομορφα κ ωραια παντα βρισκεται μια λουλου κ μου χαλαει τον οιστρο.
ειμαι κ σε γονιμες μερες..:D

stallion3.2
14-02-10, 22:28
κοίταξε να δείς, εγώ την 156 την είχα πάρει με 20 ευρώ προκαταβολή..τόσα είχα πάνω μου όταν την έκλεισα, και τη παραγγελία φαντάσου ότι το παληκάρι την είχε στείλει αμέσως ΠΡΙΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ, γι'αυτό και πήρε το αμάξι εβδομάδα παραγωγής την επόμενη μέρα της έγκρισης...τώρα για σένα τι να σε πώ? αν θέλεις να σου δώκω το τηλέφωνο ενός κολλητού μου πωλήτη εδώ Αθήνα μπας και σε συμβουλέψει

justapstar7
15-02-10, 00:55
Προφανως κάποιοι εξαντλώντας το γράμμα του νόμου(αηδίες..) νομίζουν οτι είμαστε 5-6 χρονια πριν που ο κόσμος ήξερε ελάχιστα απο αγορές κ δικαιώματα..
Όπως είπε κ ο φίλος παραπάνω πάρε ενα τηλ στα κεντρικα κα θα δούμε αν τέτοια εποχή που κάνουν κρα για πωλήσεις σου πούνε τέτοια κουλά..

nasos
15-02-10, 09:50
αραγε αν θελησω να παρω το αμαξι απο αλλον αντιπροσωπο χανω την προκατ εφοσον
προκειται για το ιδιο αμαξι μεν για λογους κακης αντιμετωπισης ως πελατης δε?:shifty:

NiVo
15-02-10, 09:56
Εφόσον το αμάξι δεν έχει παραγγελθεί επίσημα στην εταιρεία και δεδομένου ότι οι όροι χρηματοδότησης έχουν αλλάξει σε σχέση με την αρχική συμφωνία (αλλο ύψος προκαταβολής), πρέπει να σου επιστρέψουν τα χρήματα.
Ασε που στις χρηματοδοτήσεις δεν συνηθίζεται να δίνεις προκαταβολή πριν την έγκριση του δανείου, αλλά όλο το ποσό μετά.

nasos
15-02-10, 10:05
πολυ σωστα νικ!αυριο θα γινει η μαχη του σκρα κ εκει μεσα.:lol:
με σεκιουριταδες την παρασκευη στη τραπεζα κ αυριο με πωλητες.:s5oeat:

tstrat
15-02-10, 10:21
πολυ σωστα νικ!αυριο θα γινει η μαχη του σκρα κ εκει μεσα.:lol:
με σεκιουριταδες την παρασκευη στη τραπεζα κ αυριο με πωλητες.:s5oeat:
Νάσο,
σκέψου ένα διαφορετικό σενάριο.
Με τα χαρτιά που ήδη έχεις συζητάς το όλο σκηνικό με τον δικηγόρο σου. Κατά 99,9% σου επιβεβαιώνει το αντισυμβατικό της συμπεριφοράς της εταιρείας. Ετοιμάζει είτε μία επιστολή είτε ένα εξώδικο όπου αφενός τους επισημαίνει τα "κακώς κείμενα" και αφετέρου τους ενημερώνει "διά τα περαιτέρω" και μάλιστα με μία κοινοποίηση στην FAH
Το πλέον πιθανό είναι πως θα συνέλθουν άμεσα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Η ανθρώπινη αντίδραση και η ικανοποίηση του αδίκως προσβληθέντος αγοραστή οδηγούν σαν πρώτη σκέψη την "καταδρομική" εισβολή στα γραφεία της πωλήτριας εταιρείας.
Επι της ουσίας όμως ρισκάρεις να χάσεις το δίκιο σου με τον τρόπο που θα πας να το διεκδικήσεις καθότι σίγουρα σε τέτοιου είδους "συζητήσεις" υπάρχει στην πράξη κλιμάκωση την οποία δεν μπορείς ούτε να προβλέψεις απο την αρχή αλλά ούτε να την σταματήσεις πάντα εντός των "αποδεκτών ορίων".

Don Juan
15-02-10, 11:01
εγω στην θέση σου μετά απο τέτοια συμπεριφορα θα έπερνα τα λεφτά μου, θα πήγαινα να πάρω ένα Z4 ή ΤΤ ή slk και θα τους έστελνα στον γέρο διάολο. Τις προάλλες πηγα με εναν φιλο μου να τα δει και του έκαναν τεμενάδες πωλητες για κλείσει αμαξι απο αυτούς, τι καφεδες, τι πορτοκαλάδες... μόνο που δεν φαγαμε :lol: . Του λέω πάμε να δεις και την Spider.... παμε εκει και είχαν μια συμπεριφορα λες και μας έκαναν χάρη που μας μίλαγαν. Φυσικά Spider δεν ειχαν να δούμε.. ούτε ήξεραν ποτε θα έχουν... φύγαμε αμέσως και πήγαμε πίσω στην BMW και έλεισε την Ζ4. Σαν δωρο πήρε έκπτωση, πατάκια, μία Ζ4 για το ΣΚ και ζαντες (την χρηματική διαφόρα απο τις standar)...

nasos
15-02-10, 11:42
Νάσο,
σκέψου ένα διαφορετικό σενάριο.
Με τα χαρτιά που ήδη έχεις συζητάς το όλο σκηνικό με τον δικηγόρο σου. Κατά 99,9% σου επιβεβαιώνει το αντισυμβατικό της συμπεριφοράς της εταιρείας. Ετοιμάζει είτε μία επιστολή είτε ένα εξώδικο όπου αφενός τους επισημαίνει τα "κακώς κείμενα" και αφετέρου τους ενημερώνει "διά τα περαιτέρω" και μάλιστα με μία κοινοποίηση στην FAH
Το πλέον πιθανό είναι πως θα συνέλθουν άμεσα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Η ανθρώπινη αντίδραση και η ικανοποίηση του αδίκως προσβληθέντος αγοραστή οδηγούν σαν πρώτη σκέψη την "καταδρομική" εισβολή στα γραφεία της πωλήτριας εταιρείας.
Επι της ουσίας όμως ρισκάρεις να χάσεις το δίκιο σου με τον τρόπο που θα πας να το διεκδικήσεις καθότι σίγουρα σε τέτοιου είδους "συζητήσεις" υπάρχει στην πράξη κλιμάκωση την οποία δεν μπορείς ούτε να προβλέψεις απο την αρχή αλλά ούτε να την σταματήσεις πάντα εντός των "αποδεκτών ορίων".
συμφωνω θαναση.χαριν αστεισμου ειπα τα παραπανω.αυτος ο μηνας παει πολυ κοντρα στο καρμα μου απο πολλες πλευρες.
σαφως κ δεν θα μπω καταδρομικα.(θα μπω καθοτι πρωην ουκας αμφιβια για παραπανω καταστροφη.χαχαχα).
καθε αλλο θα μιλησω ηρεμα,θα πω τα παραπανω που εγραψες κ οτι ειπε ο νικ κ αν θελησουν να συνεχιστει η παραγγελια ως εχει θα το ασπαστω με τη μονη διαφορα οτι
πλεον περα απο συναγερμο κ πατακια θα θελησω επιπλεον εκπτωση 1000ε η δωρεαν τις 19αρες 8c.

nasos
15-02-10, 12:20
εγω στην θέση σου μετά απο τέτοια συμπεριφορα θα έπερνα τα λεφτά μου, θα πήγαινα να πάρω ένα Z4 ή ΤΤ ή slk και θα τους έστελνα στον γέρο διάολο. Τις προάλλες πηγα με εναν φιλο μου να τα δει και του έκαναν τεμενάδες πωλητες για κλείσει αμαξι απο αυτούς, τι καφεδες, τι πορτοκαλάδες... μόνο που δεν φαγαμε :lol: . Του λέω πάμε να δεις και την Spider.... παμε εκει και είχαν μια συμπεριφορα λες και μας έκαναν χάρη που μας μίλαγαν. Φυσικά Spider δεν ειχαν να δούμε.. ούτε ήξεραν ποτε θα έχουν... φύγαμε αμέσως και πήγαμε πίσω στην BMW και έλεισε την Ζ4. Σαν δωρο πήρε έκπτωση, πατάκια, μία Ζ4 για το ΣΚ και ζαντες (την χρηματική διαφόρα απο τις standar)...
σιγουρα σταυρο υπαρχουν πωλητες κ πωλητες.αυτο ομως δεν ειναι αιτια να μην παρω αλφα.το Ζ4 το εχω οδηγησει κιολας.αυτα τα 3 γερμανικα συναγωνιζονται ποιο θα ειναι τλκ το πιο ασχημο για φετος.
απ την αλλη ειναι κ τι αμαξι εκφραζει τον καθενα.πως νοιωθει.στα γερμανικα εγω θα ενοιωθα πολυ αβολα.αλλωστε σε αυτα τα χρηματα παιζουν κ κορβεττες μεταχει.
ε τωρα αμα εφευγε κ το sti θα μιλουσαμε για αλλες κατηγοριες.

tstrat
15-02-10, 12:32
το sti
Κατανοώ απόλυτα ότι η δέσμευση του ποσού στο οποίο αντιστοιχεί σήμερα η πώλησή του και η ακολούθως διαρκώς φθίνουσα πορεία του είναι δυσβάστακτη, απαγορευτική και με αμιγώς "πολιτικώς ορθά" κριτήρια απο ανόητη έως αυτοκτονική, όμως έχω την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ως η τελευταία ανόθευτη έκδοση εξελίσεται σε "all time classic" ανάμεσα στα "σκούμπι".

Don Juan
15-02-10, 20:10
σιγουρα σταυρο υπαρχουν πωλητες κ πωλητες.αυτο ομως δεν ειναι αιτια να μην παρω αλφα.το Ζ4 το εχω οδηγησει κιολας.αυτα τα 3 γερμανικα συναγωνιζονται ποιο θα ειναι τλκ το πιο ασχημο για φετος.
απ την αλλη ειναι κ τι αμαξι εκφραζει τον καθενα.πως νοιωθει.στα γερμανικα εγω θα ενοιωθα πολυ αβολα.αλλωστε σε αυτα τα χρηματα παιζουν κ κορβεττες μεταχει.
ε τωρα αμα εφευγε κ το sti θα μιλουσαμε για αλλες κατηγοριες.

Το δεν σε εκφράζει ένα απο αυτά αδελφέ δεν σημαίνει πρέπει να ανέχεσαι να σε θεωρούν μαλάκα και να σου συμπεριφέρονται έτσι. Μη ξεχνάς οτι εσύ είσαι ο πελάτης, έσυ έχεις το το χρήμα, αρα εσύ έχεις το πάνω χέρι.
Μη ξεχνάς οτι υπάρχουν κι άλλες επιλογές.

Kourkoubas
15-02-10, 20:23
Το δεν σε εκφράζει ένα απο αυτά αδελφέ δεν σημαίνει πρέπει να ανέχεσαι να σε θεωρούν μαλάκα και να σου συμπεριφέρονται έτσι. Μη ξεχνάς οτι εσύ είσαι ο πελάτης, έσυ έχεις το το χρήμα, αρα εσύ έχεις το πάνω χέρι.
Μη ξεχνάς οτι υπάρχουν κι άλλες επιλογές.

Εννοείται αλλά πριν πάει στην επιλογή άλλης μάρκας μπορεί να πάει και στην επιλογή άλλης αντιπροσωπείας .... επειδή κάποιοι είναι μαλάκες (τι κάποιοι ... οι περισσότεροι δηλαδή) δεν μπορούμε να το γενικεύουμε ...

nasos
15-02-10, 21:31
Κατανοώ απόλυτα ότι η δέσμευση του ποσού στο οποίο αντιστοιχεί σήμερα η πώλησή του και η ακολούθως διαρκώς φθίνουσα πορεία του είναι δυσβάστακτη, απαγορευτική και με αμιγώς "πολιτικώς ορθά" κριτήρια απο ανόητη έως αυτοκτονική, όμως έχω την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ως η τελευταία ανόθευτη έκδοση εξελίσεται σε "all time classic" ανάμεσα στα "σκούμπι".
ακριβως ρε φιλε.τα ιδια πρπ μου λεει κ η ετσι.κ να παραδωσουμε πινακιδες τον δεκεβρη κ να το κρατησουμε στο γκαραζ.

spiderman
15-02-10, 21:40
πιστευω και εγω αυτο θα ηθελα να εκανα, αρκει να μπορουσα.
κρατα το Νασο..

nasos
15-02-10, 21:48
Το δεν σε εκφράζει ένα απο αυτά αδελφέ δεν σημαίνει πρέπει να ανέχεσαι να σε θεωρούν μαλάκα και να σου συμπεριφέρονται έτσι. Μη ξεχνάς οτι εσύ είσαι ο πελάτης, έσυ έχεις το το χρήμα, αρα εσύ έχεις το πάνω χέρι.
Μη ξεχνάς οτι υπάρχουν κι άλλες επιλογές.
συμφωνω σταυρε κ αυριο το απογευμα θα ξεκαθαριστει το τοπιο.αλλα ειναι κ αυτο που λεει ο φιλος κουρκουμπας ε?πολυ σωστο.
απλα εγω θελω αλφα ρομεο.κ ας βγαζαν τα αντιστοιχα γερμανικα στα ιδια χρηματα 400 αλογα.δεν με ενδιαφερει.
θελω να νομιζω οτι με καταλαβαινεις κ ας της κανω μονο 5χχλμ το χρονο.
ξερω οτι σε αυτα τα χρηματα βρισκω κ λοτους εξιζ.κ οτιδηποτε αλλο αμαξι για κατι παραπανω απ αυτο που σου δινει μια σπαιντερ.:)

nasos
15-02-10, 22:02
πιστευω και εγω αυτο θα ηθελα να εκανα, αρκει να μπορουσα.
κρατα το Νασο..
μα αμε.μπορω να το κρατησω απλα πρεπει να παραδωσω πινακιδες τον δεκεβρη γιατι
θα χορευουν ποντιακο σερα στο σαλονι μου ο αντρικος κ η σδοε.:lol:

thanovet
15-02-10, 22:47
Ρε Νάσο, τώρα που το φορολογικό τοπίο είναι θολό και γίνεται χαμός ,τώρα θα κάνεις αγορά 44.000 ευρώ?
Πήγαινε πάρε πίσω την προκαταβολή και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.

Υ.Γ πρώτα ρωτάμε τον λογιστή και μετά τον θεό.

nasos
16-02-10, 06:59
Ρε Νάσο, τώρα που το φορολογικό τοπίο είναι θολό και γίνεται χαμός ,τώρα θα κάνεις αγορά 44.000 ευρώ?
Πήγαινε πάρε πίσω την προκαταβολή και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.

Υ.Γ πρώτα ρωτάμε τον λογιστή και μετά τον θεό.
μπορω μου ειπε αρκει να εβαζα κανα 15αρι χιλιαρικα δοσεις.αν κ το φορολογικο
θα ειναι παντα θολο κ εις βαρος της αστικης ταξης οπως ολοι ξερουμε.
ασε που θα φορολογηθουν κ οι καταθεσεις απ οτι εχω ακουσει.
με τον θεο αληθεια γιατι να επικοινωνησω?:lol:

il ragno
16-02-10, 08:13
Νασο, μη μασας αγορι μου, παρτην εσυ να ξεπουπουλιασει πρωτα εσενα η εφορια και μετα εμας :P. Πλακα-πλακα πες μας τι εγινε με τη φαση...καλημερες...

EDDIE
16-02-10, 14:26
θα χορευουν ποντιακο σερα στο σαλονι μου ο αντρικος κ η σδοε.

:confused::confused:

nasos
16-02-10, 21:47
Νασο, μη μασας αγορι μου, παρτην εσυ να ξεπουπουλιασει πρωτα εσενα η εφορια και μετα εμας :P. Πλακα-πλακα πες μας τι εγινε με τη φαση...καλημερες...
χαχα.ναι οκ.πηρα καποια τηλ το πρωι σε διαφορες αντιπροσωπειες αλφα κ σια αλλα κ στον φιλο του νικ κ τλκ τα 3 χιλιαρικα καπελλο ειναι οτι εβαλα εξτρα που ειναι 7 χιλιαρικα κ μεχρι να αγοραστει το αμαξι το εχει χρεωμενο ο πωλητης.
ειναι κατι δηλ σαν γκαραντι σε περιπτωση που δεν γινει η αγορα για τα επιπλεον εξτρα.
τα οποια αν δεν αγοραστει το αυτοκινητο επιστρεφονται οποτε κ εφοσον πωληθει ως εχει.
οποτε αφου με επιβεβαιωσαν οτι ειναι σειφ τα επιπλεον 3 χιλιαρικα οι πωλητες περασα το απογευμα απ την αντιπροσωπεια κ τα εδωσα.
οποτε κακως κατηγορησα την φαση.ας το ξεχασουμε.
40 μερες για την μπελλα μου ειπαν.ανευ απροοπτου.:)

thanovet
16-02-10, 22:39
Αντε τέλος καλό όλα καλά.

Biscione
16-02-10, 22:50
(μητσοτακης ον) ΣΙγα μην ερθει σε 40 μερες :P:P
(μητσοτακης οφφ)

spartalord
16-02-10, 22:53
με το καλο νασο!!!!! με το καλο!!!!!!:rally:

il ragno
17-02-10, 00:03
Τεσπα, μου φαινεται λιγο μυστηριο. Με την ιδια λογικη εγω που εβαλα εξτρα 4 χιλιαρικα, θα επρεπε να μου ζητησει τουλαχιστον αλλα 1500. Ισως να παιζει ρολο το οτι γνωριζομαστε. Η ημερομηνια λογικη μου φαινεται, σχεδον ενα διμηνο παιζουν. Καλως να ορισει η νεα κουκλα! Ωρε γλεντιααααααα...

JIM_MAR
17-02-10, 00:13
Δηλαδή θα είναι η δεύτερη ΤΒι από εδώ μέσα; Ή υπάρχει και άλλη;
Με το καλό να έρθει και όχι άλλες "περιπέτειες"!

il ragno
17-02-10, 00:17
Σε σπαιντερ ναι, εκτος αν εχει και κανενας αλλος που δεν γραφει Τζιμ.

Μέγας Ανατολικός
17-02-10, 05:25
χαχα.ναι οκ.πηρα καποια τηλ το πρωι σε διαφορες αντιπροσωπειες αλφα κ σια αλλα κ στον φιλο του νικ κ τλκ τα 3 χιλιαρικα καπελλο ειναι οτι εβαλα εξτρα που ειναι 7 χιλιαρικα κ μεχρι να αγοραστει το αμαξι το εχει χρεωμενο ο πωλητης.
ειναι κατι δηλ σαν γκαραντι σε περιπτωση που δεν γινει η αγορα για τα επιπλεον εξτρα.
τα οποια αν δεν αγοραστει το αυτοκινητο επιστρεφονται οποτε κ εφοσον πωληθει ως εχει.
οποτε αφου με επιβεβαιωσαν οτι ειναι σειφ τα επιπλεον 3 χιλιαρικα οι πωλητες περασα το απογευμα απ την αντιπροσωπεια κ τα εδωσα.
οποτε κακως κατηγορησα την φαση.ας το ξεχασουμε.
40 μερες για την μπελλα μου ειπαν.ανευ απροοπτου.:)


Παπάτζες σου είπανε Νάσο!Η 59 μου εκτός από το ΤΙ φοράει ακόμα 5500€ εξτρα!Έδωσα 2000€ προκαταβόλα και όταν ήρθε το αμάξι ακούμπησα και τα ρέστα!
Τέλος καλό όλα καλά πάντως και αυτό είναι που μετράει!
Επειδή όταν θα τη πάρεις θα λείπω να σου ευχηθώ από τώρα καλοτάξιδη!:okk:

Makinen
17-02-10, 09:37
Μήτσο, μην ξεχνάς οτι εσύ πήρες 159 οι οποίες πωλούντε πιο εύκολα σε σχέση με μια Brera (+ extra που μπορεί ο άλλος να μην θέλει..) κ μάλιστα Spider...

Άντε Νάσσο, καλώς να την παραλάβεις τότε, χωρίς άλλα απρόοπτα!! :okk:
Κ μην ανεβάζεις πίεση, κάνει κακό στα μέταλλα του εγκεφάλου, ρε συ...

spiderman
17-02-10, 09:42
Κ μην ανεβάζεις πίεση, κάνει κακό στα μέταλλα του εγκεφάλου, ρε συ...

οχι αν....Darras Divielopmientz.:hysterical::hysterical:

Makinen
17-02-10, 09:47
Μα... δεν είπα καν "αν"...

Γερμανός τιούνερ, είν' ου κύριους?? Δε τουν γνουρίζω, α!
:okk: :lol: :lol:

MAFIA
17-02-10, 14:40
και εγω οταν αγορασα την 159 εβαλα 3000 ευρω εχτρα και μπροστα εδωσα μονο 500 τα υπολοιπα με την παραδοση τα εξοφλησα!

fotisxios
23-02-10, 14:19
Καλός φίλος πήγε το Σάββατο 20/02 στην αντιπροσωπεία της Alfa Romeo (δεν αναφέρω το όνομα της περιοχής, που είναι εκτός Αττικής, για να μην θεωρηθεί ότι κάνω δυσφήμηση, αλλά τα στοιχεία είναι διαθέσιμα για τον οποιοδήποτε) για να δει από κοντά την Mito και να ενημερωθεί επίσημα για το αμάξι (δυνατότητες, κινητήρα, έκδοση. κ.τ.λ.) . Όλα καλά προς το παρόν… Το περίεργο είναι ότι η εκεί αντιπροσωπεία δεν είχε εκθεσιακό αυτοκίνητο (και βέβαια ούτε λόγος για test drive). Και συνεχίζουμε…εκτός του ότι δεν υπήρχε εκθεσιακό αυτοκίνητο δεν του έδωσαν ούτε το ενημερωτικό φυλλάδιο για την mito γιατί απλώς δεν το είχαν. Και ρωτάω με ποια λογική κάποιος που δεν είναι “ κολλημένος “ με την AR να πάει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο με 16.000 € (το λιγότερο) χωρίς καν να το δει ;
Η μαμά Alfa έχει γνώση το τι κάνει ο κάθε αντιπρόσωπος; Πώς έχουμε απαίτηση για πωλήσεις αν οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι δεν προωθούν σωστά το προϊόν που πωλούν; (Στην συγκεκριμένη περιοχή εγώ προσωπικά έχω δει 3 mito, που και οι 3 είναι αγορασμένες από Αθήνα, λόγω των Αθηναϊκών πινακίδων που διαθέτουν)

Timos
23-02-10, 15:30
Καλός φίλος πήγε το Σάββατο 20/02 στην αντιπροσωπεία της Alfa Romeo (δεν αναφέρω το όνομα της περιοχής, που είναι εκτός Αττικής, για να μην θεωρηθεί ότι κάνω δυσφήμηση, αλλά τα στοιχεία είναι διαθέσιμα για τον οποιοδήποτε) για να δει από κοντά την Mito και να ενημερωθεί επίσημα για το αμάξι (δυνατότητες, κινητήρα, έκδοση. κ.τ.λ.) . Όλα καλά προς το παρόν… Το περίεργο είναι ότι η εκεί αντιπροσωπεία δεν είχε εκθεσιακό αυτοκίνητο (και βέβαια ούτε λόγος για test drive). Και συνεχίζουμε…εκτός του ότι δεν υπήρχε εκθεσιακό αυτοκίνητο δεν του έδωσαν ούτε το ενημερωτικό φυλλάδιο για την mito γιατί απλώς δεν το είχαν. Και ρωτάω με ποια λογική κάποιος που δεν είναι “ κολλημένος “ με την AR να πάει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο με 16.000 € (το λιγότερο) χωρίς καν να το δει ;
Η μαμά Alfa έχει γνώση το τι κάνει ο κάθε αντιπρόσωπος; Πώς έχουμε απαίτηση για πωλήσεις αν οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι δεν προωθούν σωστά το προϊόν που πωλούν; (Στην συγκεκριμένη περιοχή εγώ προσωπικά έχω δει 3 mito, που και οι 3 είναι αγορασμένες από Αθήνα, λόγω των Αθηναϊκών πινακίδων που διαθέτουν)


Πες στον φίλο σου να πάρει εδώ:

ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ 800 11 500 800


Τώρα η Alfa Romeo θέτει στη διάθεσή σας μια Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας. Τηλεφωνώντας στο 800-11-500800 μπορείτε χωρίς χρέωση να ενημερωθείτε για τα προϊόντα της Alfa Romeo, για τις υπηρεσίες ή τα αξεσουάρ, να λύσετε όποιες απορίες τυχόν έχετε, να πληροφορηθείτε για το Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων διανομέων και γενικά να πάρετε οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε.
Η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή.
http://www.alfaromeo.gr/PS/Fiatlcv/images/null.gif
http://www.alfaromeo.gr/PS/Fiatlcv/images/null.gif

tc-g6
23-04-10, 12:27
timos, ευτυχως που υπαρχει και αυτο το τηλεφωνο. μονο με αυτους εκει μπορει καποιος να βγαλει ακρη (το λεω εκ πειρας) αλλα και παλι καποιοι αντιπροσωποι (στην αθηνα τουλαχιστον) δεν τους δινουν ολα τα απαραιτητα στοιχεια.

Vampire Alfisti
23-04-10, 15:01
Πες στον φίλο σου να πάρει εδώ:

ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ 800 11 500 800


Τώρα η Alfa Romeo θέτει στη διάθεσή σας μια Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας. Τηλεφωνώντας στο 800-11-500800 μπορείτε χωρίς χρέωση να ενημερωθείτε για τα προϊόντα της Alfa Romeo, για τις υπηρεσίες ή τα αξεσουάρ, να λύσετε όποιες απορίες τυχόν έχετε, να πληροφορηθείτε για το Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων διανομέων και γενικά να πάρετε οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε.
Η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή.
http://www.alfaromeo.gr/PS/Fiatlcv/images/null.gif
http://www.alfaromeo.gr/PS/Fiatlcv/images/null.gif

καλεσα σε αυτο το νουμερο να μαθω αν τα alfisti team ειναι εξουσιοδοτημενα συνεργεια και δεν τα ηξεραν καθολου...:confused:

kyan
23-04-10, 16:18
Ποιο από τα 3 alfisti team? Η επωνυμία της εταιρείας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική.

Vampire Alfisti
23-04-10, 21:20
Ποιο από τα 3 alfisti team? Η επωνυμία της εταιρείας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική.

http://www.alfisti.gr/forum/showthread.php?t=10297&page=62&highlight=%E5%EC%F0%E9%F3%F4%E5%F5%E5%F3%F4%E5

στην τελικη αμα ειναι εξουσιοδοτημενα γιατι να το κρυβουν και να μην το εχει και το site της AR?

stratous156
23-04-10, 23:28
off topic αλλά το τρίτο ποιό είναι?