PDA

Επιστροφή στο Forum : ΣΤΡΟΦΑΛΟΦΟΡΟΣ - Η ΦΑΡΣΟΚΟΜΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ (και πλήρωσα αδρά)


Κώστας
21-04-07, 10:27
ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΕΝΤΟΣ 48 ΩΡΩΝ ΣΕ AUTO ΤΡΙΤΗ, AUTO MOTOR UND SPORT, 4 ΤΡΟΧΟΙ.
ΘΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥΝ ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (quattroruote, Alfa romeo και θα δούμε και αλλού)

----------------------------------------------------
Κύριοι.
Με το γράμμα μου αυτό θα ήθελα να σας εξιστορίσω ό,τι έζησα την εβδομάδα μετά το Πάσχα καθώς είχα την ατυχή έμπνευση πριν 5 χρόνια να αγοράσω μια Alfa Romeo 147, 105 άλογα, έκδοση Distinctive.
Τα 3 βασικά service του αυτοκινήτου (20K, 40K, 60K) τα είχα τελέσει σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Alfa Romeo.
Λάδια πάντοτε έβαζα ανά 10000 km, πάντοτε selenia...
To service των 60000 km έγινε στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Alfa Romeo στη Χίο (Μιχαλάκης).
Στο sevice αυτό άλλαξα ιμάντα χρονισμού και τεντωτήρες μεταξύ όλων των υπολοίπων εργασιών.
Μετά το πέρας του service αυτού ο υπεύθυνος του service (προφανώς ΝΕΟΣ στην Alfa Romeo) μου είπε ότι ακούγεται ένας θόρυβος από τη μηχανή ο οποίος οφείλεται στον μεταβλητό.
Όταν το είπα πιο έξω αυτό (μεταξύ των έξω και η ΕΜΙΚΟ) έμαθα ότι το αυτοκίνητό μου δε διαθέτει μεταβλητό (variator) τον οποίο έχει η έκδοση με τα 120PS. Μετά από αυτό το συμβάν έχασα κάπως την εμπιστοσύνη μου στον εν λόγω μηχανικό (λογικό πιστεύω). Ξαναπηγαίνοντας το αυτοκίνητο για έλεγχο, ο άνθρωπος μου είπε ότι έχουν φαγωθεί τα θροστ του στροφάλου και θα χρειαστεί μια αλλαγή αυτών μαζί με τα μέταλλα βάσης. Τόνισε όμως πως ΔΕΝ ΕΠΕΙΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ όσο τα λάδια προσέχονται.
Δεν πίστεψα φυσικά ούτε αυτή την εκδοχή και αποφάσισα να ανεβάσω το αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη για να το ελέγξω. Μέχρι τότε το απέδιδα και σε πιθανό λάθος στους τεντωτήρες.
Παράλληλα, είχα κάνει ένα τηλέφωνο στην επίσημη Alfa Romeo κατέθεσα ένα claim (όπως το λένε οι ίδιοι) και η επίσημη απάντηση της εταιρίας ήταν ότι το πρόβλημά μου ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΝΤΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ (δεν πα να άκουγα εγώ...)
Η παραπάνω ιστορία έλαβε χώρα στη Χίο το Δεκέμβριο του 2006.
Ο ήχος στη μηχανή παρέμεινε, αλλά καθώς ήταν ένας ήχος πιο άγριος και εμφανιζόταν μόνο στις 2700 με 3000 στροφές, πίστευα ότι ήταν πιθανός συντονισμός του ιμάντα χρονισμού από λάθος στον τεντωτήρα.
Το αυτοκίνητο χρησιμοποιούνταν μόνο σε μικρές διαδρομές στο νησί και δεν είχα εμπιστοσύνη σε άλλο μηχανικό να το πάω να το δεί. Είχα αποφασίσει να το κοιτάξω το Πάσχα αφού το ανεβάσω Θεσσαλονίκη.
Την Κυριακή των Βαΐων κάνω το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη κανονικά, χωρίς πρόβλημα, χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο στην πόλη μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη το πρωί ξεκινάει ο εφιάλτης μου.

Κάνω τον τακτικότατο έλεγχό μου στα λάδια πρίν ξεκινήσω (όλα καλά) και φτάνω στο συνεργείο της ΕΜΙΚΟ στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Παρκάρω εντός του συνεργείου για να ζητήσω τη γνώμη ενός μηχανικού και με το που παρκάρω το αυτοκίνητο γεμίζει λάδια από κάτω (ναι ναι ναι μέσα στο συνεργείο).Έσπασε η τσιμούχα.
Το απόγευμα βγήκε το τελικό πόρισμα. Είχαμε πλευρική κίνηση του στροφαλοφόρου άξονα λόγω του ότι φαγώθηκαν τα θροστ του στροφάλου. Ο στρόφαλος φαγώθηκε στη βάση και απαιτούνταν ρεκτιφιέ της μηχανής. Μου το απέδωσαν σε κακή χρήση του συμπλέκτη (ο οποίος στις twin spark πιέζει πλευρικά το στρόφαλο στο επίπεδο του άξονα). ΟΜΩΣ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ !!!!!
Από γνωστό site οδηγών Alfa romeo, έμαθα ότι τα μοντέλα 2001-2003 (2002 το δικό μου) είχαν ευαισθησία στα θροστ του στροφάλου. Και αν δεν πρόσεχες υπήρχε περίπτωση να χτυπήσεις στρόφαλο.
Εν ολίγοις το ίδιο παραδέχτηκαν (χωρίς να το πουν άμεσα) και από την ΕΜΙΚΟ καθώς είπαν ότι μετά τα 30000 Km ελέγχουν πάντοτε το τζόγο του στροφάλου.

Ο διάλογός μου με τον υπεύθυνο συνεργείου της ΕΜΙΚΟ κ.Νηστικάκη ήταν ο ακόλουθος:
Ν: Η alfa romeo έκανε την κατασκευαστική επιλογή να τοποθετήσει θροστ από ελαφρώς πιο μαλακό κράμα για να μειώσει τις τριβές του στροφάλου,είναι υψηλόστροφο το αυτοκίνητο.
Εγώ: Μάλιστα.Άρα σε 60000 km πάλι θα έχω το ίδιο πρόβλημα έτσι?
Ν: Όχι θα βάλουμε πιο σκληρά θροστ.
Εγώ: Άρα θα χάσω πλέον σε ιπποδύναμη.
Ν: Όχι δε θα χάσεις τίποτα.
Εγώ: ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ???? Δεν είναι κατασκευαστικό λάθος???
Ν: Όχι, είναι κατασκευαστική επιλογή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επιχειρήματα του ιδίου (πριν δουν ότι ο δίσκος και το πλατό μου ήταν πεντακάθαρα):
Ν: Το αυτοκίνητο αυτό είναι για δρόμο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!!!!
Ν: Ε, εντάξει έτυχε να το πάθεις στα 5 χρόνια. Θα είχε διαφορά δηλαδή να το πάθαινες στα 7,8 και ζητάς τώρα εγγύηση καλής θέλησης από την Alfa Romeo?

Μου κάνουν κοστολόγιο. Θα κάνουν ότι είναι καλύτερο ΛΕΝΕ !!!
1900 ευρώ και με την "έκπτωση" 1800....

Κάνω ένα claim στην Alfa romeo καθώς ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ συνεργείο τους (ΣΤΗ ΧΙΟ) δεν ήξερε την εν λόγω αδυναμία των θροστ και ενώ ο ίδιος ο μηχανικός ΕΝΤΟΠΙΣΕ την πηγή του προβλήματος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΩΣΤΑ από την ίδια την Alfa Romeo. Θα πρέπει να σημειώσω εδώ ότι ο μηχανικός της Χίου έχει ελάχιστο μερίδιο ευθύνης κατ' εμέ. Και νέος ήταν και ανίχνευσε κάτι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για άλλα αυτοκίνητα (σε τόσο λίγα χιλιόμετρα να χτυπήσουν στρόφαλο) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑΣ.

Έχοντας μάθει ότι σε άλλη αντιπροσωπία (ΜΟΣΣΑΡ Λάρισα) και στην ίδια περίπτωση κινητήρα alfa 156 (twin spark) η εταιρία κάλυψε τα μισά με παρέμβαση του επιθεωρητή της Alfa Romeo στη Λάρισα, ζήτησα να επέμβει και στη δική μου περίπτωση ο επιθεωρητής της Θεσσαλονίκης καθώς:
1)Όλα μου τα service ήταν σε εξουσιοδοτημένα.
2)Ο δίσκος και το πλατό μου ήταν άφθαρτα άρα καταρρίπτεται το κύριο επιχείρημά τους για κακή χρήση
3)ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΑ ΛΑΔΙΑ !!!!

Δυστυχώς δεν είχα την ΤΙΜΗ να μιλήσω με τον επιθεωρητή "πάπα" καθώς δεν μπορεί να μιλήσει κανείς μαζί του. Ο εν λόγω κύριος λοιπόν εξετάζοντας την περίπτωσή μου την απέρριψε γιατί ήταν εκτός εγγύησης. Έτσι απλά και ξερά. Όπως μου μεταφέθηκε από τον κύριο Νηστικάκη είπε ακόμα:

1) Δε με ενδιαφέρει τί του είπαν στη Χίο, ας πάει εκεί να κάνει τα παράπονα του (ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ !!!!!)
2) Εκτός εγγύησης...
3) Δε με νοιάζει για δίσκο και πλατό...
4) Ψάξαμε στην Ιταλία για στοιχεία του αυτοκινήτου από τον αριθμό πλαισίου, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ (του 2002!!!!!!!) ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ούτε σε καρτέλλες σε υπόγεια να τα είχαν δηλαδή, σιγά μην έχουν pc οι καθυστερημένοι οι Ιταλοί, μην κοιτάς που εμείς τα τσακάλια οι Ελληναράδες παίζουμε στα δάχτυλα την τεχνολογία)

Πηγαίνοντας λοιπόν να πληρώσω και έχοντας 1800 ευρώ μου έβγαλαν καινούργια τιμή...

2400 λένε (χωρίς να με ενημερώσουν πριν τα κάνουν) γιατί:
Αλλάξαν και τα ελατήρια στα πιστόνια και....
Λερώθηκε ο ιμάντας με λάδια, έπρεπε να αλλαχθεί ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΕΝΤΩΤΗΡΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΙΠΕ Η ΕΜΙΚΟ ΟΤΙ Ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΕΝΤΩΤΗΡΕΣ !!!!!!

Θέλω να τονίσω ότι δεν κρίνω τα ποσά. ΚΡΙΝΩ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ....

Συγκεντρωτικά ξαναλέω τα συμπεράσματά μου από την εν λόγω ιστορία:
Α) Απαιτείται κανούργια νομοθεσία, ανάλογη με τα πετρελαιοκίνητα, που να απαγορεύει τους κινητήρες twin spark από το να εισέρχονται στην πόλη γιατί κινδυνεύουν να γίνουν ταξί και φυσιολογικά να χτυπήσουν στρόφαλο.
Β) Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Χίου (υποδίκτυο του Κοντέλλη) δεν είναι εξουσιοδοτημένο για τους άλλους εξουσιοδοτημένους και τον επιθεωρητή της Θεσσαλονίκης.
Γ) Alfisti, πηγαίνετε άνετα σε εξωτερικά συνεργεία μή εξουσιοδοτημένα, και σε εξουσιοδοτημένα να πάτε μόνο τον πρωκτό θα σας εγγίξουν, τίποτα δεν κερδίζετε
Δ) Η μαμά Alfa Romeo όχι μόνο δεν έδωσε την οδηγία να αλλαχθούν τα θροστ, αλλά το βρήκε σαν ευκαιρία να πάρουν και οι αντιπροσωπίες της κανα φράγκο, μιας και πλέον από τις πωλήσεις βγάζουν λιγότερα. Τρομερό customer care....

Αυτά συμβαίνουν κύριοι στον κόσμο της Fiat και της Alfa Romeo....

ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι να το δημοσιεύσετε για να συνετιστούν κάποιοι...

Nikos120i
21-04-07, 11:59
Σε καταλαβαίνω. Παρόμοια ταλαιπωρία είχα κι εγώ με το δίσκο/πλατώ μου που δε το αλλάζανε. Βλέπεις, μου έλεγαν ότι είναι λογικό να θέλει αλλαγή στα 35,000κμ! Τελικά με αρκετή πίεση το άλλαξαν στην εγγύηση. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι η πλήρη απογοήτευσή μου.

arci
21-04-07, 12:55
Επειδή scripta manent... για τις επισκέψεις που αναφέρεις το τι άλλαξες και τι όχι το τι σου είπαν και τι είπες έχεις χαρτιά??? Αν έχεις τότε κυνήγα το αν όχι... περαστικά. Γι αυτό βρίσκουμε συνεργείο της εμπιστοσύνης μας και το πάμε εκεί και δε γυρνάμε μια μια τις αντιπροσωπείες

Nikos120i
21-04-07, 13:00
Βλέπεις όμως η χρήσιμη εγγύηση σε κάνει να πηγαίνεις σε αντιπροσωπείες. Δεν έχεις άλλη επιλογή...και αν πιστεύεις ότι δε κάνει καλά τη δουλειά της η αντιπροσωπεία...δε θα κοιτάξεις κι άλλη, κι άλλη, κι άλλη...όσπου να μείνεις ικανοποιημένος?

Εγώ όσες φορές έχω πάει...ποτέ δε μου έχουν κάνει κάτι καλά...όλο ξαναγυρίζω για να μου διορθώσουν κάτι...αυτά δε μου τα πληρώνει ούτε το pedigree ούτε η εγγύηση.

arci
21-04-07, 13:24
Ναι μεν αλλά... Αν εμένα μου έλεγαν έχεις πρόβλημα στο στρόφαλο δε θα το άφηνα έτσι και αν δε με ικανοποιούσε η απάντηση του μηχανικού στον τόπο μου (δεδομένου οτι δεν είναι παντού Αθήνα με τις πολλές επιλογές) θα ξεκίναγα την επίσημη αλληλογραφία με τα κεντρικά.

Nikos120i
21-04-07, 13:40
Ναι μεν αλλά... Αν εμένα μου έλεγαν έχεις πρόβλημα στο στρόφαλο δε θα το άφηνα έτσι και αν δε με ικανοποιούσε η απάντηση του μηχανικού στον τόπο μου (δεδομένου οτι δεν είναι παντού Αθήνα με τις πολλές επιλογές) θα ξεκίναγα την επίσημη αλληλογραφία με τα κεντρικά.

Ααααχχ...όλα στα λόγια είναι καλά φίλε μου. Κι γω αυτό έκανα...αλληλογραφίες...τηλέφωνα...email...ξανά τηλέφωνα...κλπ...το θέμα είναι ότι όσπου να δεχθούν ότι αυτοί φταίνε...και ότι το καλύπτει η εγγύηση κλπ...και όσπου να "παραγγείλουν" το ανταλλακτικό...μπορεί να έχει γίνει χειρότερη ζημιά στο αυτοκίνητο. :)

arci
21-04-07, 13:51
Ναι ναι αλλά αν εγώ έχω γραπτώς κάτι που να λέει οτι δεν έχεις πρόβλημα αν κάνει το μπαμ ο κινητήρας κάτι μπορείς να αξιώσεις... Αν πεις μου το είπε ο κύριος με το μπλέ πουκάμισο στο τάδε συνεργείο τι περιμένεις να σου απαντήσουν? Επίσης λέει το παιδί οτι πλήρωσε τεντωτήρες ενώ δεν αλλάχτηκαν. Και αυτό φαίνεται. Επίσης ο πρώτος μηχανικός είπε μεν πατάτα για το μεταβλητό αλλά για τα θρος απότι φάνηκε έκανε σωστή διάγνωση. Και καλά όλα τάλλα αλλά μετά εμένα τουλάχιστον το οτι έχυσε όλα τα λάδια στο συνεργείο το οποίο επισκέφτηκε τυχαία μετά απο τέτοιο ταξίδι... Συγνώμη αλλά μου ακούγεται κάπως και εμένα και στον καθένα νομίζω. Και επειδή οι εταιρίες πληρώνουν δικηγόρους ούτως η άλλως ενώ εμείς όχι θα έλεγα να είμαστε προσεκτικοί γιατί αν εγώ ήμουν στη θέση κάποιου manager Θα έβαζα σε ισχύ την αναζήτηση για συκοφαντική δυσφήμιση.....

NiVo
21-04-07, 16:34
Εγώ τα λέω και τα ξαναλέω...αφήστε τα εξουσιοδοτημένα και τις αντιπροσωπείες να λένε ότι θέλουν.
Εγώ την Alfa μόνο μια φορά την πήγα στο 1ο service για λάδια σε εξουσιοδοτημένο. Μετά σε μηχανικούς που εμπιστεύομαι (τα πρόσωπα είναι σημαντικότερα από τα χαρτιά και τους τύπους)...Αλλαξα σε εγγύηση κρεμαγιέρα σε εξουσιοδοτημένο (παρ' ότι δεν είχα πουθενά σφραγίδες και βιβλία service)...δεν δέχτηκα να μιλήσω με κανέναν επιθεωρητή...είχα πρόβλημα..το διαπιστώσατε ότι είναι πρόβλημα..ΟΚ?
Είναι το αμάξι <2 ετών?
Είναι! Υπάρχει εργοστασιακή εγγύηση?
Υπάρχει...
Αλλάξτε το και πληρωθείτε από το εργοστάσιο...αν μπορείτε να τους τα πάρετε σε χρυσάφι...ΟΚ από εμένα...


Το Colt της γυναίκας μου δεν έχει δεί ποτέ την είσοδο του Σαρακάκη και ούτε πρόκειται...μα μου λένε στα ανταλλακτικά τις προάλλες (παίρνω γνήσια ανταλλακτικά) δεν θα έχετε την 7ετή εγγύηση (για την εργοστασιακή διετή μούγκα στη στρούγκα....ισχύει ο θεός να χαλάσει - Κοινοτική Οδηγία γαρ.).
Την 7ετή σας "ελληνική" εγγύηση και τα ψιλά της γράμματα να την βάλετε εκεί που γνωρίζετε...λες και αμα βγάλει κανένα σοβαρό πρόβλημα:
α) Θα με καλύψετε πλήρως μετά τα 2 χρόνια ή θα παλεύουμε με τα ψιλά γράμματα που δεν είδα υπε΄γραψα τίποτε ..εσείς βάζετε μονομερώς κάποιους όρους.
β) Θα σας εμπιστευτώ ??? (όντας άσχετοι οι περισσότεροι αφού έχουν πιτσιρικαρία μέσα για μηχανικούς...έως και κοριτσάκια: Πρόγραμμα ίσων ευκαιριών αντρών-γυναικών :) ).

Αν είναι να βγάλει κάτι χοντρό το αμάξι θα το βγάλει τα δυο πρώτα χρόνια ΄(βλέπε GT Χρήστου), από εκεί και πέρα αποδεικνύεται ότι είτε πληρώσεις τα σερβις σε εξουσιοδοτημένο είτε δεν τα πληρώσεις...αμα είσαι άτυχος και παθεις ζημιά εκτός εγγύησης τον ήπιες...μάλιστα στην τυπική περίπτωση που ακολουθούσες πιστά το πρόγραμμα εγγύησης του δικτύου ...κλαις επιπλέον τις ακριβοπληρωμένες αλλαγές λαδιών και τακακιών (διότι μέχρι εκεί φτάνει η εμπειρία των τεχνικών τους).
Σε κάθε περίπτωση την αμέλεια/ασχετοσύνη των πιτσιρικάδων θα την λουστείς ως βλάβη ...και επιπλέον θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι και ελέφαντας.
Τελικά το θέμα εγγύηση είναι πολύ ψυχοφθόρο, και γι' αυτό δεν ασχολούμαι από εδώ και πέρα.

Μου αρέσει που κατά καιρούς μαρκετάρουν και προγράμματα επέκτασης εγγύησης.
Εδώ δεν μπορούν να διαχειριστούν και να καλύψουν τις τυπικές διετείς υποχρεώσεις τους με ευθύνη του κατασκευαστή...τι συζητάτε?

...ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑ!!!

NiVo
21-04-07, 16:38
Σε σχέση με την ειδική περίπτωση του "ατυχου" συναλφίστι..λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω...αλλά μετά την λήξη της εγγύησης, το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις (εφ' όσον τους γνώριζες και ήσουν πελάτης) θα ήταν να σου καλύψουν (αν μπορούσαν) μέρος της ζημιάς...
Απο εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάποιο ...δίκιο.

Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω με τον Αργύρη.

BILL
21-04-07, 20:01
Νομίζω ότι το όλο φταίξιμο είναι του μηχανικού από την Χίο που άφησε την βλάβη να εξελιχθεί και να αποβεί μοιραία. Έπειτα και αφού έληξε η εγγύηση νομίζω πως καμιά ευθύνη δεν έχει η αλφα ρομέο.
Πάντως απλά να αναφέρω ότι σε προγραματισμένο σερβις των 70.000 χιλ. και 10 ημέρες πριν λήξει η τριετή εγγύηση, στο αυτοκίνητό μου (147 1.6) αλλάχθηκαν δωρεάν στα πλαίσια της εγγύησης ο θερμαστάτης και το σπιράλ της εξάτμισης. Τα καλά να λέγονται. (Συνεργείο θεσ/νίκης Ράνιος).
Το θέμα είναι ότι στα αυτοκίνητα μας απαιτήτε κάποια γνώση μηχανολογικών θεμάτων ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.

johnmara
21-04-07, 22:03
Τώρα εγώ θα γίνω κακός αν πω ότι από την πρώτη στιγμή όλοι οι Θεσσαλονικείς φωνάζουμε: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΙΚΟ!!!!!!!

και Alfa να ξαναγοράσω από τη Λάρισα ή τη Βέροια θα πάω...

Κώστας
21-04-07, 22:29
Και επειδή οι εταιρίες πληρώνουν δικηγόρους ούτως η άλλως ενώ εμείς όχι θα έλεγα να είμαστε προσεκτικοί γιατί αν εγώ ήμουν στη θέση κάποιου manager Θα έβαζα σε ισχύ την αναζήτηση για συκοφαντική δυσφήμιση.....

Φίλε μου ότι και να λες το αυτοκίνητο έσπασε τσιμούχα 100 μέτρα πριν μπει στο συνεργείο.
Αν δεν πιστεύεις τράβα κάνε ένα τηλέφωνο στην ΕΜΙΚΟ και στον υπεύθυνο του συνεργείου

Κώστας
21-04-07, 22:31
Επειδή scripta manent... για τις επισκέψεις που αναφέρεις το τι άλλαξες και τι όχι το τι σου είπαν και τι είπες έχεις χαρτιά??? Αν έχεις τότε κυνήγα το αν όχι... περαστικά. Γι αυτό βρίσκουμε συνεργείο της εμπιστοσύνης μας και το πάμε εκεί και δε γυρνάμε μια μια τις αντιπροσωπείες

1)Όταν διορίζεσαι στη Χίο φίλε μου δεν ξέρεις και πολλά πολλά για συνεργεία.
2)Χαρτιά έχω για το ότι αλλάχθηκε στα συνεργεία.
3)Μαγνητοφωνάκι δεν κρατούσα στις συνομιλίες μου.

Κώστας
21-04-07, 22:33
Σε σχέση με την ειδική περίπτωση του "ατυχου" συναλφίστι..λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω...αλλά μετά την λήξη της εγγύησης, το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις (εφ' όσον τους γνώριζες και ήσουν πελάτης) θα ήταν να σου καλύψουν (αν μπορούσαν) μέρος της ζημιάς...
Απο εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάποιο ...δίκιο.

Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω με τον Αργύρη.

Αυτό ζήτησα να μου κάνουν.
Ειλικρινά και δόξα τω θεώ δεν είχα ανάγκη από 500 ευρώ πάνω ή κάτω, αλλά θα περίμενα μια καλύτερη αντιμετώπιση από την εταιρία ως ένδειξη καλής θέλησης και marketing.

Κώστας
21-04-07, 22:35
Εγώ τα λέω και τα ξαναλέω...αφήστε τα εξουσιοδοτημένα και τις αντιπροσωπείες να λένε ότι θέλουν.
Εγώ την Alfa μόνο μια φορά την πήγα στο 1ο service για λάδια σε εξουσιοδοτημένο. Μετά σε μηχανικούς που εμπιστεύομαι (τα πρόσωπα είναι σημαντικότερα από τα χαρτιά και τους τύπους)...Αλλαξα σε εγγύηση κρεμαγιέρα σε εξουσιοδοτημένο (παρ' ότι δεν είχα πουθενά σφραγίδες και βιβλία service)...δεν δέχτηκα να μιλήσω με κανέναν επιθεωρητή...είχα πρόβλημα..το διαπιστώσατε ότι είναι πρόβλημα..ΟΚ?
Είναι το αμάξι <2 ετών?
Είναι! Υπάρχει εργοστασιακή εγγύηση?
Υπάρχει...
Αλλάξτε το και πληρωθείτε από το εργοστάσιο...αν μπορείτε να τους τα πάρετε σε χρυσάφι...ΟΚ από εμένα...


Το Colt της γυναίκας μου δεν έχει δεί ποτέ την είσοδο του Σαρακάκη και ούτε πρόκειται...μα μου λένε στα ανταλλακτικά τις προάλλες (παίρνω γνήσια ανταλλακτικά) δεν θα έχετε την 7ετή εγγύηση (για την εργοστασιακή διετή μούγκα στη στρούγκα....ισχύει ο θεός να χαλάσει - Κοινοτική Οδηγία γαρ.).
Την 7ετή σας "ελληνική" εγγύηση και τα ψιλά της γράμματα να την βάλετε εκεί που γνωρίζετε...λες και αμα βγάλει κανένα σοβαρό πρόβλημα:
α) Θα με καλύψετε πλήρως μετά τα 2 χρόνια ή θα παλεύουμε με τα ψιλά γράμματα που δεν είδα υπε΄γραψα τίποτε ..εσείς βάζετε μονομερώς κάποιους όρους.
β) Θα σας εμπιστευτώ ??? (όντας άσχετοι οι περισσότεροι αφού έχουν πιτσιρικαρία μέσα για μηχανικούς...έως και κοριτσάκια: Πρόγραμμα ίσων ευκαιριών αντρών-γυναικών :) ).

Αν είναι να βγάλει κάτι χοντρό το αμάξι θα το βγάλει τα δυο πρώτα χρόνια ΄(βλέπε GT Χρήστου), από εκεί και πέρα αποδεικνύεται ότι είτε πληρώσεις τα σερβις σε εξουσιοδοτημένο είτε δεν τα πληρώσεις...αμα είσαι άτυχος και παθεις ζημιά εκτός εγγύησης τον ήπιες...μάλιστα στην τυπική περίπτωση που ακολουθούσες πιστά το πρόγραμμα εγγύησης του δικτύου ...κλαις επιπλέον τις ακριβοπληρωμένες αλλαγές λαδιών και τακακιών (διότι μέχρι εκεί φτάνει η εμπειρία των τεχνικών τους).
Σε κάθε περίπτωση την αμέλεια/ασχετοσύνη των πιτσιρικάδων θα την λουστείς ως βλάβη ...και επιπλέον θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι και ελέφαντας.
Τελικά το θέμα εγγύηση είναι πολύ ψυχοφθόρο, και γι' αυτό δεν ασχολούμαι από εδώ και πέρα.

Μου αρέσει που κατά καιρούς μαρκετάρουν και προγράμματα επέκτασης εγγύησης.
Εδώ δεν μπορούν να διαχειριστούν και να καλύψουν τις τυπικές διετείς υποχρεώσεις τους με ευθύνη του κατασκευαστή...τι συζητάτε?

...ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ POST ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ειλικρινά με κάνεις να νιώθω καλύτερα

Κώστας
21-04-07, 22:37
Ναι μεν αλλά... Αν εμένα μου έλεγαν έχεις πρόβλημα στο στρόφαλο δε θα το άφηνα έτσι και αν δε με ικανοποιούσε η απάντηση του μηχανικού στον τόπο μου (δεδομένου οτι δεν είναι παντού Αθήνα με τις πολλές επιλογές) θα ξεκίναγα την επίσημη αλληλογραφία με τα κεντρικά.

Ξεκίνησα την αλληλογραφία φίλε μου από τη στιγμή που μου είπε για μεταβλητό.
Όταν σου λένε τέτοια π@π@ρι@ πως να εμπιστευτείς μετά να δώσεις λεφτά (έστω και 300 ευρώ?)
Αν είδες πιο πάνω η επίσημη απάντηση της alfa romeo στο πρώτο claim μου ήταν ότι είχα πρόβλημα στους τεντωτήρες

Κώστας
21-04-07, 22:40
Νομίζω ότι το όλο φταίξιμο είναι του μηχανικού από την Χίο που άφησε την βλάβη να εξελιχθεί και να αποβεί μοιραία. Έπειτα και αφού έληξε η εγγύηση νομίζω πως καμιά ευθύνη δεν έχει η αλφα ρομέο.
Πάντως απλά να αναφέρω ότι σε προγραματισμένο σερβις των 70.000 χιλ. και 10 ημέρες πριν λήξει η τριετή εγγύηση, στο αυτοκίνητό μου (147 1.6) αλλάχθηκαν δωρεάν στα πλαίσια της εγγύησης ο θερμαστάτης και το σπιράλ της εξάτμισης. Τα καλά να λέγονται. (Συνεργείο θεσ/νίκης Ράνιος).
Το θέμα είναι ότι στα αυτοκίνητα μας απαιτήτε κάποια γνώση μηχανολογικών θεμάτων ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Ο μηχανικός από τη Χίο φίλε μου δεν παίρνει και πολλά 147 το χρόνο.
Ήταν και νέος στην εταιρία.
Μπορεί να μην του προέκυψε το πρόβλημα ποτέ.
Όμως άν η μαμά εταιρία γνωρίζει ότι υπάρχει κάποια ευαισθησία στα μαλακά θρόστ και δεν κάνει ένα Γ@ΜΟΧΑΡΤΟ προς όλα τα εξουσιοδοτημένα ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ λίγο (όταν η ΕΜΙΚΟ το ξέρει?)

Steven
21-04-07, 22:41
Φιλε Κωστα, σε καταλαβαινω απολυτα, αλλα μη ξεχνας οτι ολοι προσπαθουν να αποφυγουν τις ευθυνες και βεβαιως να πληρωσουν.
Στη θεση σου την ιδια απεχθεια θα ειχα, ισως και μεγαλυτερη.
Το θεμα ειναι οτι επεσες σε μια σειρα γεγονοτων συν του γεγονοτος οτι εισαι εκτος εγγυησης.

Στη θεση σου εγω δεν θα τους εκανα τη χαρη να τους πληρωσω φραγκο. Θα πηγαινα να αγοραζα ενα μεταχειρισμενο μοτερ, ακομα και το 120αρι, και θα το τοποθετουσα αλλου.
Τα κακως κειμενα τα γνωριζουμε και σιγουρα δεν ηταν δικο σου λαθος. Αλλα συνηθως εμεις την πληρωνουμε.
Αλλα αφου δεν εχεις τρανταχτες αποδειξεις για την αμελεια των μηχανικων και για αυτα που σου ειπαν, ειναι δυσκολο να βρεις το δικιο σου. Και να κρατουσες μαγνητοφωνακι ή να ειχες κατι στα χερια σου, παλι πολυ δυσκολα θα εβγαζες ακρη.

Η δυσφημιση βεβαια ειναι αυτη που τους αρμοζει, διοτι στη θεση σου εχουν βρεθει πολλοι καταναλωτες και θα βρεθουν στο μελλον.

Ελπιζω καποια στιγμη να βρεις το δικιο σου, οποιο και να'ναι αυτο.

Κώστας
21-04-07, 22:44
Φιλε Κωστα, σε καταλαβαινω απολυτα, αλλα μη ξεχνας οτι ολοι προσπαθουν να αποφυγουν τις ευθυνες και βεβαιως να πληρωσουν.
Στη θεση σου την ιδια απεχθεια θα ειχα, ισως και μεγαλυτερη.
Το θεμα ειναι οτι επεσες σε μια σειρα γεγονοτων συν του γεγονοτος οτι εισαι εκτος εγγυησης.

Στη θεση σου εγω δεν θα τους εκανα τη χαρη να τους πληρωσω φραγκο. Θα πηγαινα να αγοραζα ενα μεταχειρισμενο μοτερ, ακομα και το 120αρι, και θα το τοποθετουσα αλλου.
Τα κακως κειμενα τα γνωριζουμε και σιγουρα δεν ηταν δικο σου λαθος. Αλλα συνηθως εμεις την πληρωνουμε.
Αλλα αφου δεν εχεις τρανταχτες αποδειξεις για την αμελεια των μηχανικων και για αυτα που σου ειπαν, ειναι δυσκολο να βρεις το δικιο σου. Και να κρατουσες μαγνητοφωνακι ή να ειχες κατι στα χερια σου, παλι πολυ δυσκολα θα εβγαζες ακρη.

Η δυσφημιση βεβαια ειναι αυτη που τους αρμοζει, διοτι στη θεση σου εχουν βρεθει πολλοι καταναλωτες και θα βρεθουν στο μελλον.

Ελπιζω καποια στιγμη να βρεις το δικιο σου, οποιο και να'ναι αυτο.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου
Δεν ελπίζω να κερδίσω φράγκο.
Όμως την πατάτα δε θα τη φάω μόνος μου.
Το τί μου είπαν θα το λέω....
Ας με βγάλουν ψεύτη.
Εγώ 147 οδηγάω ακόμα

alfista
22-04-07, 02:03
Τώρα εγώ θα γίνω κακός αν πω ότι από την πρώτη στιγμή όλοι οι Θεσσαλονικείς φωνάζουμε: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΙΚΟ!!!!!!!

και Alfa να ξαναγοράσω από τη Λάρισα ή τη Βέροια θα πάω...

Ακριβώς. Το έχουμε γράψει πολλάκις κι όσοι δεν λένε να το καταλάβουνε απλά κάνουν κακό στον εαυτό τους. Περίπτωση συνεννόησης με τον κ.Νηστικάκη καταρχήν δεν υπάρχει. Επίσης η συνεργασία του και το αχτύπητο δίδυμο που κάνει με τον πραγματογνώμονα για θέματα εγγυήσεων της fah (του οποίου το όνομα δυστυχώς δεν θυμάμαι) είναι πλέον ανέκδοτο και στους κύκλους των άλλων αντιπροσώπων της ίδιας εταιρείας. Στην ΕΜΙΚΟ όχι απλώς δεν υπήρχε περίπτωση να σου κόψουν κάτι, αλλά όπως είδες πήρες ένα αυξημένο λογαριασμό πίσω χωρίς καν να σε ρωτήσουν. Είναι το 2ο μάλιστα περιστατικό που διαβάζω στο φόρουμ αυτή την εβδομάδα που ενεργούν χωρίς την παραμικρή πληροφόρηση στον πελάτη περί πχ αύξησης του κοστολογίου. Και εις ανώτερα...
Σε κάθε περίπτωση μαζί σου για το κυνηγητό εναντίον της fah αν και δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Πάντως η αγάπη που λες ότι αισθανόσουν ήταν για την 147 και την Alfa Romeo γενικότερα, οπότε είναι άδικο αυτή να γκρεμίζεται επειδή κάποια τζιμάνια στη fah δεν έχουν φροντίσει να οργανώσουν ένα σωστό δίκτυο. Επειδή είναι μάπα η πεθερά, ας μην καταδικάσουμε και τη νύφη.

a_force
22-04-07, 11:29
[u]
Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Χίου (υποδίκτυο του Κοντέλλη) δεν είναι εξουσιοδοτημένο για τους άλλους εξουσιοδοτημένους και τον επιθεωρητή της Θεσσαλονίκης.


Νομίζω πως: ΕΜμανουήλ Ιωάννη ΚΟντέλλης

Από ένα σημείο και μετά η alfitsa μου απέκτησε ικανότητες Κ.Ι.Τ.Τ. και αρνείται να στρίψει προς ΕΜΙΚΟ... Τουλάχιστον για service.

Σε καταλαβαίνω φίλε μου, κι εγώ είχα τα ίδια συμπτώματα απέχθειας για πολύ λιγότερο σημαντικά πράγματα. Σε λίγο όμως θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτά που σου προσφέρει η Alfa Romeo δεν τα βρίσκεις πουθενά αλλού... Βρες ένα καλό συνεργείο σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (υπάρχουν) και θα είσαι ΟΚ.

Ερώτηση κρίσεως: το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα μέταλλα από τη στιγμή που το αντιλήφθηκαν δε θάπρεπε να προκαλέσει ΑΝΑΚΛΗΣΗ των αυτοκινήτων που παρήχθησαν εκείνη την περίοδο για ΔΩΡΕΑΝ αλλαγή; Πόσες ανακλήσεις έχει κάνει η Alfa Romeo τα τελευταία 10 π.χ. χρόνια (Μοντέρνοι Καιροί τρομάρα τους). Μόνο τις ανακλήσεις των άλλων δημοσιεύουμε στο "Περί άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών" σαν να πρόκειται για κάτι αρνητικό, ενώ οι φοβερές και τρομερές ποιοτικά Alfa Romeo δε χρειάζονται

Miltellas
22-04-07, 14:08
Συμπαρίσταμαι στον παθών Κώστα. Άλλο ένα θύμα στην πανελλαδική λίστα των αντιπροσωπειών και εξουσιοδοτημένων.

Φίλε Κώστα να είσαι σίγουρος για ένα πράγμα: Εάν δεν πατούσες ποτέ πόδι στην αντιπροσωπεία από τότε που το αγόραζες (άντε καλά ας έκανες το πρώτο τυπικό service εκεί) και από την αρχή πήγαινες σε ΜΗ εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο δεν θα πάθαινες ποτέ όλα αυτά, αλλά θα προλάβαινες την ζημιά και ταυτόχρονα ο ίδιος ο ανεξάρτητος μηχανικός θα φρόντιζε να σου βγει όσο μικρότερη γίνεται η ζημιά καθότι απλούστατα θα δυσκολευτεί να σε αντιμετωπίσει απρόσωπα. Δεν ξέρω εάν υπαρχουν τέτοιοι ανεξάρτητοι αλλά εξειδικευμένοι για Alfa Romeo, αλλά για το δικό μου -Peugeot- όλοι όσοι έχουν το σήμα Peugeot αλλά δεν είναι αντιπροσωπεία ΔΕΝ είναι εξουσιοδοτημένοι -στην Θεσσαλονίκη οι εξουσιοδοτημένοι είναι μόνο οι τρεις ή τέσσερις αντιπρόσωποι- και αυτό το σκηνικό πρέπει κάτι να πει και σε σας για το τί συμφέροντα παίζονται, συμφέροντα που είναι υπεράνω της όποιας αρνητικής επίπτωσης συμβαίνει σε εσάς ως καταναλωτές. Με απλά λόγια οι αντιπροσωπείες και τα όποια εξουσιοδοτημένα της μόνο κατά δακτυλοδεικτούμενης εξαίρεσης δεν γράφουν στ'@ρχίδι@ τους (ναι εκεί χάμω) το όποιο πάθος μας για την οδήγηση ή αυτοκίνηση. Αυτό το όποιο πάθος για την όποια μάρκα -και ειδικά στον χώρο του αυτοκινήτου που ο καταναλωτής πληρώνει την μισή περιουσία του απλά για να αγοράσει και μετά να συντηρεί ένα αυτοκίνητο- προσωπικά το θεωρώ ανοησία γιατί απλά οδηγεί στην εθελοτυφλία προς οικονομική τέρψιν ΚΑΙ ΜΟΝΟ του εκάστοτε κατασκευαστή και του δικτύου του.
Εν τέλη η πείρα με δίδαξε ότι ο εκτός δικτύου μηχανικός σας βγαίνει οικονομικότερα μακροπρόθεσμα ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η αντιπροσωπεία θα αρνηθεί και δεν θα σας καλύψει τυχούσα ζημιά εντός εγγύησης επειδή δεν πήγατε για service στο δίκτυο. Βέβαια, νομικώς είναι ακάλυπτοι (εφόσον ο μηχανικός που πάτε είναι όντως μηχανικός με δίπλωμα και το συνεργείο του νόμιμο) αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και ήδη υποθέσαμε ότι δεν καλύπτεστε.
Ο λόγος που η αντιπροσωπεία στον χομπίστα βγαίνει πάντα ακριβότερη είναι ο τρόπος που τον αντιμετωπίζει: πρόχειρος-ανεπαρκής-αδιάφορος. Τρόπος που θα επιφέρει μία αλυσιδωτή αντίδραση βλαβών που δεν είναι απαραίτητο ότι θα μείνουν στα πλαίσια της εγγύησης. Επειδή, έχω ασχοληθεί όσο λίγοι με τα προβλήματα (και μη) των συν-χομπίστων μου, έχω δει πολλά στον χώρο, κι έχω μαλώσει πολλές φορές για πάρτη τους (και προς έκπληξή μου ορισμένοι νόμιζαν ότι δουλεύω σε κάποια υπηρεσία προστασίας καταναλωτή το είπαν και σε άλλους και με τρέλλαναν στα τηλέφωνα για μία περίοδο - δύο φορές με πήραν άγνωστοι και μου ζήτησαν να πάω να φορτώσω το αυτοκίνητό τους για επισκευή - τους περισσότερους μετά την αποκατάσταση της ζημιάς ούτε τους ξαναείδα έστω για ένα ευχαριστώ -παράξενη η κοινωνία μας - αργότερα ορισμένοι με "κατηγόρησαν" ότι εμπορεύομαι λάδια, λάστιχα, αμορτισέρ, ανταλλακτικά... μάλλον με παρομοίασαν με τον εαυτό τους... αν ερχόταν ο Χριστός ξανά στη γη θα τον βάζαμε φυλακή ισόβια μαζί με τους αποστόλους του με συνοπτικές διαδικασίες -η σταύρωση και τα βασανιστήρια δεν είναι πλέον στην μόδα- και να δούμε ποιός και πώς θα τους έβγαζε). Το πιστεύετε ότι στην αντιπροσωπεία επί μήνες που τους το ζητούσα (ο μηχανικός μου δεν έχει) δεν μου έβαζαν το αυτοκίνητο στον εγκέφαλο για αναβάθμιση λέγοντας άπειρες δικαιολογίες ότι δήθεν υπάρχει πρόβλημα με την σύνδεση με Γαλλία, με τον ΟΤΕ, το μηχάνημα κόλλησε κλπ; Όχι ότι έχω κανένα πρόβλημα φυσικά, ο δικός μου εγκέφαλος λειτουργεί απείρως καλύτερα από τον δικό τους (όπως το πάρετε).

Επειδή, κι εγώ μία ζωή χομπίστας είμαι (την ζωή μου έως τώρα τουλάχιστον), οδηγώ με την ίδια κάβλα που είχα πιτσιρικάς όταν ονειρευόμουν να μοιάσω στον Ρερλ ή στον Βατάνεν (37 ετών σήμερα), έχω πληρώσει κι έχω πονέσει οικονομικά σε σημείο καταστροφής μέχρι να καταλάβω τί συμβαίνει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων, ανταλλακτικών και συνεργείων εξουσιοδοτημένων (ξύστε τα @ρχίδι@ σας τώρα αμέσως) και μη, όταν πλέον ακούω ή μαθαίνω για τέτοια εκμετάλλευση τα παίρνω στο κρανίο και βράζω από θυμό. Ταυτόχρονα όμως δεν λυπάμαι αυτόν τον ΧΟΜΠΙΣΤΑ που του έχει δοθεί το "φως" (Κώστα μιλάω γενικά και όχι για σένα) και καταφεύγει σε απίστευτης βλακείας δικαιολογίες για να πείσει τον εαυτό του να συνεχίσει με την ίδια αυτοκαταστροφική πρακτική που ακόμη και όταν αντιμετωπίσει τις ζημιογόνες συνέπειες συνεχίζει με τον ίδιο αρχικό -βλακώδους προελεύσεως- εγωισμό να θεωρεί ό,τι "έτυχε", "αυτά συμβαίνουν σε όλους" ή στην καλύτερη περίπτωση ότι "δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς". Πράγματι, πολλά "τυχαίνουν", πολλά "συμβαίνουν σε όλους" και για πολλά "δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς" αλλά ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ τα πράγματα που μας συμβαίνουν! Έτσι δεν είναι τυχαίο που έχω γίνει μηχανικός του εαυτού μου, ρυθμίζω ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ τα service μου κρατώντας δικό μου βιβλίο, κάνω μόνος μου ό,τι μπορώ (δηλαδή λίγα), έμαθα για λάδια, λάστιχα, αναρτήσεις όσα περισσότερα μπορεσα αλλά και είχα όρεξη να μάθω, και έτσι για ό,τι πλέον μου συμβεί έχω ΕΓΩ την ευθύνη και μαζί με τον μηαχνικό μου προσπαθούμε να βρούμε την πιο συμφέρουσα λύση. Έτσι ο πρώτος που βοηθιέται είναι ο εαυτός μου και όσοι τυχεροί αποφασίσουν να με ακούσουν, όχι σε ό,τι λέω γιατί δεν είμαι παντογνώστης αλλά σε ό,τι αφορά την φιλοσοφία μου και να προσπαθήσουν να γίνουν πιο αυτόνομοι. Έτσι βοηθούν πρώτα τους εαυτούς τους κι έπειτα βοηθούν κι εμένα (σε όσα δεν γνωρίζω) και όλους όσους έχουν κατανοήσει το σκεπτικό αυτό όπου οι εγωισμοί και τα πάθη μπαίνουν στην άκρη προκειμένου να επιβιώσει η φλόγα του χομπίστα-οδηγού μέσα τους. Ελάχιστοι πλησιάζουν τα 40 χρόνια τους (και ακόμη λιγότεροι τα 50, έχω γνωρίσει πρόσφατα έναν απίστευτο 60ρη) και συνεχίζουν με αμείωτο ενμθουσιασμό το χόμπι αυτό (και δεν καταλήγουν με Hyundai Sonata που δεν το λέω για να υποτιμήσω τα αυτοκίνητα αυτά και ο νοών νοείτω), καθότι πιο πριν οι περισσότεροι έχουν ήδη καταστραφεί οικονομικά και είτε η συνείδησή τους, είτε ο γάμος τους, είτε το παιδί τους, τους έχει υποχρεώσει να ασχοληθούν με το τάβλι που κοστίζει 30Ε εφάπαξ (κι αυτό προαιρετικό) και έναν καφέ ή χυμό σε κάθε παιχνίδι (συχνά κερασμένος κι αυτός).

Συμπέρασμα κατόπιν πολυετούς πείρας, προβληματισμών και φιλοσοφικών αναζητήσεων: Ο μόνος τρόπος για να ξυπνήσουν είναι να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ από τις αντιπροσωπείες και τα εξουσιοδοτημενα τους (που τα έχουν κάνει πλακάκια) και αν φανταστείτε (γιατί μόνο στην φαντασία σας θα το δείτε αυτό) την ημέρα που θα συμβεί αυτό σας καλώ να φανταστείτε τί δυνατότητες θα μπορέσουν να προσφέρουν στοςυ χομπίστες. Πίστες θα τους ζητάμε για ν αξεκαβλώνουμε και θα συνεργάζονται να μας τις φτιάξουν! Ναι, όπως το ακούτε!

Α και κάτι τελευταίο: όσο και αν πιστεύετε το αντίθετο ο χομπίστας-οδηγός είναι "κόκκινο πανί" για τις αντιπροσωπείες, ένας μεγάλος μπελάς που προτιμούν να τον χάσουν από πελάτη παρά να του κάνουν τα χατήρια, αλλιώς θα έρθουν σε σύγκρουση συμφερόντων, εκτός κι αν η κάθε διοίκηση του κάθε club τα κάνει πλακάκια (έχει αρχίσει να συμβαίνει κι αυτό εις τας Αθήνας, καθαρά σιωνιστική πρακτική -φυσικά και δεν εννοώ πως όποιος το σκέφτεται σαν πρακτική είναι σιωνιστής- γνωστή εξάλλου και η παροιμία: "Όποιον δεν θέλεις να κάνεις εχθρό σου κάνε τον φίλο σου" και η συνέχεια δεν είναι γνωστή αλλά ειναι η εξής "αλλα εάν δεν γίνει φίλος αφάνισέ τον αυτόν και τους απογόνους του" - και εννοείται ότι το κάθε στάδιο από αυτά τα δύο χωρίζεται σε επιμέρους).

Δικαιούστε να γουστάρετε μέχρι θανάτου την Alfa Romeo αλλά δεν δικαιούστε (για την αντιπροσωπεία) να γνωρίζετε από Alfa Romeo και γι αυτό ήδη σας έχουν περάσει την ιδέα ότι τα Alfa Romeo είναι ειδικά αυτοκίνητα, με ειδικές βλάβες, για ειδικούς μηχανικούς, ειδικά ανταλλακτικά, ειδικές γνώσεις, ειδικά λάδια, ειδικά λάστιχα, ειδικές ιδιαιτερότητες, ειδικούς οδηγούς και έξυπνους επιβάτες, καθαγιάζοντας την κάθε βλάβη που θα μπορούσε πανεύκολα να ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ κι ένας άσχετος με τα Alfa Romeo αλλά αξιοπρεπής μηχανικός (κάτι που ο κολλημένος χομπίστας δεν θα το μάθει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ, νεκρανάσταση να γίνει), αλλά στην πραγματικότητα όλα τα παραπάνω ισχύουν περίπου στον ίδιο βαθμό που ισχύει σε όλες τις μάρκες. Εύχομαι κάποτε να βρεθεί ένας μηχανικός που να το παραδεχθεί δημόσια και να ξυπνήσει μερικούς ακόμη. Δίνω την αφορμή να συμβεί τώρα και θα αποδεχθώ ως λογικότατες και τις διπλωματικές απαντήσεις (αλλά όχι τις ψευδείς ή υποχθόνιες).

Τώρα, εμπρός, σταυρώστε με! :lol:

twincam
22-04-07, 14:23
Η δική μου εμπειρία απο εγγυήσεις είναι οτι η πολιτική της FIAT Auto Hellas είναι οτι ο πελάτης έχει ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΚΟ.

Δυστιχώς ενώ τα αυτοκίνητα μας δεν είναι τόσο αναξιόπιστα το πολύ κακό service τα κάνει να βγάζουν τελικα ζημιές που θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί η να μην είχαν καν εμφανιστεί.

και εκεί ειναι η βασική διαφορά σε σχέση με την TOYOTA ή αλλες εταιρίς που σέβονται τον πελάτη

Κώστας
22-04-07, 20:00
Παιδιά το μόνο που έχω να πω είναι χίλια ευχαριστώ και όποιος θέλει ας μου στείλει σε pm 2,3 καλά συνεργεία στη Θεσσαλονίκη.
"Καλά"... Σχετικό το καλά. Ας μου στείλετε τουλάχιστον που το πηγαίνετε εσείς....

Αν διαβάσατε την ιστορία μου από την αρχή θα δείτε ότι τους κωλόφαρδους της ΕΜΙΚΟ τους έκατσε η βλάβη μέσα στο συνεργείο (τυχερός και εγώ φυσικά γιατί αν έμενα από λάδια στο δρόμο τότε η ζημιά θα ήταν 3-4 χιλιάρικα ίσως και έτσι δίστασα να το πάρω από εκεί καθώς σε 5 μέρες έπρεπε να φύγω Χίο. Οτιδήποτε άλλο θα χρόνιζε.
Αρχική μου πρόθεση ήταν να ακούσω μόνο μια συμβουλή από αυτούς και να κοιτάξω πλέον και έξω.

Και ένα ερώτημα: Μετά το ρεκτιφιέ (τορνάρισμα στροφάλου, αλλαγή ελατηρίων στα πιστόνια, πλανιάρισμα στο καπάκι, τα 3 βασικά) πιστεύετε ότι θα πρέπει να στρώσω κάπως τον κινητήρα ή όχι? Και αλλαγή λαδιών πότε τώρα? Γρήγορα ή κανονικά στα 7? (έτσι έχω αποφασίσει γενικά να πράττω με τα λάδια πλέον, στα 7)

TAZIO
22-04-07, 20:24
Και ένα ερώτημα: Μετά το ρεκτιφιέ (τορνάρισμα στροφάλου, αλλαγή ελατηρίων στα πιστόνια, πλανιάρισμα στο καπάκι, τα 3 βασικά) πιστεύετε ότι θα πρέπει να στρώσω κάπως τον κινητήρα ή όχι? Και αλλαγή λαδιών πότε τώρα? Γρήγορα ή κανονικά στα 7? (έτσι έχω αποφασίσει γενικά να πράττω με τα λάδια πλέον, στα 7)
και βέβαια στρώσιμο κινητήρα
και καλού κακού αλλαγή λαδιών στα 1000 χιλιόμετρα με το φίλτρο μαζί.

Κώστας
22-04-07, 20:38
Και ένα ερώτημα: Μετά το ρεκτιφιέ (τορνάρισμα στροφάλου, αλλαγή ελατηρίων στα πιστόνια, πλανιάρισμα στο καπάκι, τα 3 βασικά) πιστεύετε ότι θα πρέπει να στρώσω κάπως τον κινητήρα ή όχι? Και αλλαγή λαδιών πότε τώρα? Γρήγορα ή κανονικά στα 7? (έτσι έχω αποφασίσει γενικά να πράττω με τα λάδια πλέον, στα 7)
και βέβαια στρώσιμο κινητήρα
και καλού κακού αλλαγή λαδιών στα 1000 χιλιόμετρα με το φίλτρο μαζί.

Φίλε tazio όταν λες στρώσιμο φαντάζομαι εννοείς αυξομειώσεις στις στροφές, μέχρι τις 5500 και όχι πάνω από 5 δευτερόλεπτα έτσι?
Και γενικώς πορεία στις 3000, 3500??

Κάποια στιγμή που το άνοιξα για 4,5 δευτερόλεπτα στις 5500 με τρίτη μου φάνηκε να μύρισε κάτι ελαφρώς από τον αεραγωγό.
Δεν ανέβηκε η θερμοκρασία, δεν παρατήρησα κάτι άλλο μετά, ίσως να ήταν η ιδέα μου, ίσως να ήταν που δεν είχα πατήσει καλά κάτω τον δείκτη του λαδιού (μισό εκατοστό πάνω).

Για αλλαγή λαδιού συμφωνώ... Ήδη έκανα 800 χμ (Έκανα Θεσσαλονίκη-Αθήνα με 3000-4000 στροφές περισσότερο)

TAZIO
22-04-07, 20:53
Φίλε tazio όταν λες στρώσιμο φαντάζομαι εννοείς αυξομειώσεις στις στροφές, μέχρι τις 5500 και όχι πάνω από 5 δευτερόλεπτα έτσι?
Και γενικώς πορεία στις 3000, 3500??

Κάποια στιγμή που το άνοιξα για 4,5 δευτερόλεπτα στις 5500 με τρίτη μου φάνηκε να μύρισε κάτι ελαφρώς από τον αεραγωγό.
Δεν ανέβηκε η θερμοκρασία, δεν παρατήρησα κάτι άλλο μετά, ίσως να ήταν η ιδέα μου, ίσως να ήταν που δεν είχα πατήσει καλά κάτω τον δείκτη του λαδιού (μισό εκατοστό πάνω).

Για αλλαγή λαδιού συμφωνώ... Ήδη έκανα 800 χμ (Έκανα Θεσσαλονίκη-Αθήνα με 3000-4000 στροφές περισσότερο)
Για μένα πορεία 3,000-4,000 στροφές είναι μια χαρά
5,500 που το άνοιξες ανέβασε λίγο θερμοκρασία και αυτό που μύρισες ήταν η φλάτζα
στο στρώσιμο του κινητήρα αυτό θέλουμε να αποφύγουμε την θερμοκρασία για να μην αρπάξουν τα ελατήρια στα πρώτα χιλιόμετρά τους.

Κώστας
22-04-07, 21:12
5,500 που το άνοιξες ανέβασε λίγο θερμοκρασία και αυτό που μύρισες ήταν η φλάτζα
στο στρώσιμο του κινητήρα αυτό θέλουμε να αποφύγουμε την θερμοκρασία για να μην αρπάξουν τα ελατήρια στα πρώτα χιλιόμετρά τους.

Καλός λακαμάς είμαι...
Τεσπα ελπίζω να μην έχω πρόβλημα με φλάντζα (ειδικά) και με τα ελατήρια (δεν νομίζω)

TAZIO
22-04-07, 22:23
5,500 που το άνοιξες ανέβασε λίγο θερμοκρασία και αυτό που μύρισες ήταν η φλάτζα
στο στρώσιμο του κινητήρα αυτό θέλουμε να αποφύγουμε την θερμοκρασία για να μην αρπάξουν τα ελατήρια στα πρώτα χιλιόμετρά τους.

Καλός λακαμάς είμαι...
Τεσπα ελπίζω να μην έχω πρόβλημα με φλάντζα (ειδικά) και με τα ελατήρια (δεν νομίζω)
δεν εχεις κανένα πρόβλημα
καλή τύχη

BILL
23-04-07, 02:25
Νομίζω ότι το όλο φταίξιμο είναι του μηχανικού από την Χίο που άφησε την βλάβη να εξελιχθεί και να αποβεί μοιραία. Έπειτα και αφού έληξε η εγγύηση νομίζω πως καμιά ευθύνη δεν έχει η αλφα ρομέο.
Πάντως απλά να αναφέρω ότι σε προγραματισμένο σερβις των 70.000 χιλ. και 10 ημέρες πριν λήξει η τριετή εγγύηση, στο αυτοκίνητό μου (147 1.6) αλλάχθηκαν δωρεάν στα πλαίσια της εγγύησης ο θερμαστάτης και το σπιράλ της εξάτμισης. Τα καλά να λέγονται. (Συνεργείο θεσ/νίκης Ράνιος).
Το θέμα είναι ότι στα αυτοκίνητα μας απαιτήτε κάποια γνώση μηχανολογικών θεμάτων ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Ο μηχανικός από τη Χίο φίλε μου δεν παίρνει και πολλά 147 το χρόνο.
Ήταν και νέος στην εταιρία.
Μπορεί να μην του προέκυψε το πρόβλημα ποτέ.
Όμως άν η μαμά εταιρία γνωρίζει ότι υπάρχει κάποια ευαισθησία στα μαλακά θρόστ και δεν κάνει ένα Γ@ΜΟΧΑΡΤΟ προς όλα τα εξουσιοδοτημένα ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ λίγο (όταν η ΕΜΙΚΟ το ξέρει?)

Πρέπει να είσαι και έσύ νέος στον χώρο.
Δεν είναι ευθύνη της ΕΜΙΚΟ να ενημερώνει πως να κάνουν την δουλειά τους και να μαθαίνουν για το τι γίνεται διάφορα συνεργεία στην Ελλάδα.
Υπεύθυνος και υπόλογος είσαι εσύ που εμπιστέυθηκες έναν Νέο όπως τον αποκαλέις και άπειρο μηχανικό.
Έτσι λοιπόν δεν έχει καμμιά ευθύνη η επίσημη Αλφα ρομέο επειδή κάποιος μηχανικός σε ακριτικό νησί δεν διέγνωσε σωστά την βλάβη του αυτοκινήτου σου με τα καταστροφικά αποτελέσματα που είχες.

arci
23-04-07, 02:29
Αρχικα ξεκαθάρισε αν είναι αξουσιοδοτημένος ή όχι. Αν όχι τότε όντως έπαιξες και έχασες. Αν είναι δεν ισχύει ως δικαιολογία οτι δεν έχει μεγάλη εμεπιρία κλπ... Σκασίλα μου εμένα ως πελάτη. Αν δε ξέρει να πάει να μάθει ας μην έπερνε σφραγίδα

Κώστας
23-04-07, 07:22
Παιδιά εξουσιοδοτημένος είναι 100%

Ο Μιχαλάκης στη Χίο είναι εξουσιοδοτημένος

Το αν δεν είναι το έγραψα ειρωνικά.

Φυσικά κατ εμέ είναι ευθύνη της Alfa Romeo τουλάχιστον να ενημερώνει τα συνεργεία σε τυχούσες ευαισθησίες μοντέλων της, από τη στιγμή που δεν κάνει ανάκληση σε μοντέλα όπως κάνουν εταιρίες που πουλάνε ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ αυτοκίνητα.

Την αίσθησή μου ως καταναλωτής (και την άποψη των περισσοτέρων εδώ μέσα) δεν τη λαμβάνουν υπ όψη...

Κώστας
23-04-07, 07:29
Πρέπει να είσαι και έσύ νέος στον χώρο.
Δεν είναι ευθύνη της ΕΜΙΚΟ να ενημερώνει πως να κάνουν την δουλειά τους και να μαθαίνουν για το τι γίνεται διάφορα συνεργεία στην Ελλάδα.
Υπεύθυνος και υπόλογος είσαι εσύ που εμπιστέυθηκες έναν Νέο όπως τον αποκαλέις και άπειρο μηχανικό.
Έτσι λοιπόν δεν έχει καμμιά ευθύνη η επίσημη Αλφα ρομέο επειδή κάποιος μηχανικός σε ακριτικό νησί δεν διέγνωσε σωστά την βλάβη του αυτοκινήτου σου με τα καταστροφικά αποτελέσματα που είχες.

Καμία ευθύνη δεν έχει η ΕΜΙΚΟ για τη Χίο.
Σε παρακαλώ πολύ μη διαστρεβλώνεις αυτά που είπα γιατί μου θυμίζεις έντονα διαλόγους που έκανα στην ΕΜΙΚΟ.

Η επίσημη Alfa Romeo έχει ευθύνη όμως κατ εμέ. Είτε τελείως λειτουργικά, είτε ακόμα και μόνο μαρκετίστικα.
Όπως είπα, οφείλει να ενημερώνει τα ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ συνεργεία της, από τη στιγμή που δεν έχει την ευαισθησία να ανακαλεί αυτοκίνητα για ελαττώματα.
Καταλαβαίνεις ότι με το που διαγνώσεις το πρόβλημα (ακόμα και αν δεν προλάβει να χτυπήσει στρόφαλο) τα θρόστ που βάζουν οι αντιπροσωπείες (και η ΕΜΙΚΟ) είναι διαφορετικά από τα εργοστασιακά???? Δε σου λέει κάτι αυτό????

Κώστας
23-04-07, 07:34
Αρχικα ξεκαθάρισε αν είναι αξουσιοδοτημένος ή όχι. Αν όχι τότε όντως έπαιξες και έχασες. Αν είναι δεν ισχύει ως δικαιολογία οτι δεν έχει μεγάλη εμεπιρία κλπ... Σκασίλα μου εμένα ως πελάτη. Αν δε ξέρει να πάει να μάθει ας μην έπερνε σφραγίδα

Φυσικά σκασίλα μου εμένα ως πελάτη.

Απλά "ξεγυμνώνεται" η ίδια η Alfa Romeo με την απειρία των μηχανικών της.
Ή μάλλον, και επιμένω, ο εν λόγω μηχανικός ενώ είχε κάποια εμπειρία (δεν είπα εγώ ότι είναι άπειρος ως μηχανικός, ξέρω ότι δούλευε και αλλού) ήταν ΝΕΟΣ και ΜΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ από την ίδια την Alfa Romeo

Miltellas
23-04-07, 12:05
Συμφωνώ με τον Κώστα σε όλες του τις τοποθετήσεις. Παθών μεν αλλά ξέρει μία χαρά τί του γίνεται. Οι "εξυπνάδες" στον όποιον παθών είναι αλαζονικής προελεύσεως και από σεβασμό πρέπει να αποφεύγονται. Ένα μέλος club πρέπει να κοιτάζει να βοηθήσει...
Εάν παρακολουθεί την συζήτηση κάποιος Θεσσαλονικιός ίσως θα ήταν καλύτερα σε πρώτη φάση να μάθει από κοντά τί συνέβη (πχ μία βόλτα στο συνεργείο που έχει ο Κώστας την 147 του...) και όσο μπορεί να στηρίξει τον -όποιον- Κώστα.
Αυτό που συνέβη στον διπλανό μας κάποτε θα συμβεί και σε εμάς αν απλώς το παρακολουθούμε αμέτοχοι, όσο "έξυπνοι" κι αν νομίζουμε ότι είμαστε. Η ισχύς εν τη ενώσει μίας μικρης ή μεγάλης παρέας φαίνεται ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Κώστας
23-04-07, 16:37
Συμφωνώ με τον Κώστα σε όλες του τις τοποθετήσεις. Παθών μεν αλλά ξέρει μία χαρά τί του γίνεται. Οι "εξυπνάδες" στον όποιον παθών είναι αλαζονικής προελεύσεως και από σεβασμό πρέπει να αποφεύγονται. Ένα μέλος club πρέπει να κοιτάζει να βοηθήσει...
Εάν παρακολουθεί την συζήτηση κάποιος Θεσσαλονικιός ίσως θα ήταν καλύτερα σε πρώτη φάση να μάθει από κοντά τί συνέβη (πχ μία βόλτα στο συνεργείο που έχει ο Κώστας την 147 του...) και όσο μπορεί να στηρίξει τον -όποιον- Κώστα.
Αυτό που συνέβη στον διπλανό μας κάποτε θα συμβεί και σε εμάς αν απλώς το παρακολουθούμε αμέτοχοι, όσο "έξυπνοι" κι αν νομίζουμε ότι είμαστε. Η ισχύς εν τη ενώσει μίας μικρης ή μεγάλης παρέας φαίνεται ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Merci...

Κώστας
23-04-07, 20:20
Παιδιά το μόνο που έχω να πω είναι χίλια ευχαριστώ και όποιος θέλει ας μου στείλει σε pm 2,3 καλά συνεργεία στη Θεσσαλονίκη.
"Καλά"... Σχετικό το καλά. Ας μου στείλετε τουλάχιστον που το πηγαίνετε εσείς....

leroef
23-04-07, 23:03
Παιδιά το μόνο που έχω να πω είναι χίλια ευχαριστώ και όποιος θέλει ας μου στείλει σε pm 2,3 καλά συνεργεία στη Θεσσαλονίκη.
"Καλά"... Σχετικό το καλά. Ας μου στείλετε τουλάχιστον που το πηγαίνετε εσείς....


Έχεις pm :)

Κώστας
24-04-07, 07:18
Παιδιά το μόνο που έχω να πω είναι χίλια ευχαριστώ και όποιος θέλει ας μου στείλει σε pm 2,3 καλά συνεργεία στη Θεσσαλονίκη.
"Καλά"... Σχετικό το καλά. Ας μου στείλετε τουλάχιστον που το πηγαίνετε εσείς....


Έχεις pm :)

Ευχαριστώ πολύ Λεωνίδα

alfiman
24-04-07, 18:15
Παιδιά το μόνο που έχω να πω είναι χίλια ευχαριστώ και όποιος θέλει ας μου στείλει σε pm 2,3 καλά συνεργεία στη Θεσσαλονίκη.
"Καλά"... Σχετικό το καλά. Ας μου στείλετε τουλάχιστον που το πηγαίνετε εσείς....αν εισαι θεσ/νικη περνα μια βολτα την τεταρτη που κανουμε συναντηση και ελα να τα πουμε για το καθε συνεργειο ξεχωριστα...ετσι μπορεις να συγκρινεις μονος σου και να προσεξεις αυτα που θα σου πουν τα ιδια τα μελη........ωστε να μην δωσεις αλλο........."αιμα"!

επισης πια η ΕΜΙΚΟ μας κανει τιμες κατεβασε την εργατοωρα και γενικοτερα αρχισε το ......(να το δουμε να το ψαξουμε.....)αφου κανενας σχεδον θεσσαλονικιος (εκτος απο τα καινουργια) δεν παει.........

Κώστας
24-04-07, 18:49
Παιδιά το μόνο που έχω να πω είναι χίλια ευχαριστώ και όποιος θέλει ας μου στείλει σε pm 2,3 καλά συνεργεία στη Θεσσαλονίκη.
"Καλά"... Σχετικό το καλά. Ας μου στείλετε τουλάχιστον που το πηγαίνετε εσείς....αν εισαι θεσ/νικη περνα μια βολτα την τεταρτη που κανουμε συναντηση και ελα να τα πουμε για το καθε συνεργειο ξεχωριστα...ετσι μπορεις να συγκρινεις μονος σου και να προσεξεις αυτα που θα σου πουν τα ιδια τα μελη........ωστε να μην δωσεις αλλο........."αιμα"!

επισης πια η ΕΜΙΚΟ μας κανει τιμες κατεβασε την εργατοωρα και γενικοτερα αρχισε το ......(να το δουμε να το ψαξουμε.....)αφου κανενας σχεδον θεσσαλονικιος (εκτος απο τα καινουργια) δεν παει.........Δυστυχώς είμαι στη Χίο.
Μακάρι να μπορούσα να έρθω.
Ευχαριστώ πολύ πάντως για την πρόσκληση :)

Miltellas
25-04-07, 02:04
Το αυτοκίνητό σου πού το έχεις τελικά; Το άφησες Θεσσαλονίκη; Σε ποιό συνεργείο;

alfista
25-04-07, 02:18
Απ΄ όσο έχω καταλάβει το αυτοκίνητο το έχει μαζί του, αφού ήδη έχει αρχίσει να το ξαναστρώνει.

Κώστας
25-04-07, 07:28
Ναι παιδιά μαζί μου το έχω.
Δυστυχώς οι της ΕΜΙΚΟ ήταν τυχεροί και στο ότι είχα πίεση χρόνου για να φύγω πάλι για Χίο και δεν είχα και πολλές επιλογές να το ψάξω περισσότερο το θέμα.
Αλλά τα μούτρα τους δεν πρόκειται να τα ξαναδώ ποτέ.
Άκου αρχίσαν να κάνουν και τιμές τώρα...

Βρε ουυυυυυστ...

Miltellas
25-04-07, 11:07
Οπότε έληξε η περιπέτειά σου... :D Πάει καλά τώρα η Alfa σου;

Κώστας
25-04-07, 12:30
Οπότε έληξε η περιπέτειά σου... :D Πάει καλά τώρα η Alfa σου;

Δόξα τω θεώ έτσι δείχνει.
Ο κινητήρας είναι σφιχτός ακόμα (άλλαξα και ελατήρια βλέπεις) και το μόνο που με προβλημάτισε (αν και ο ΤΑΖΙΟ με καθησύχασε) είναι ότι κάποια στιγμή που το άνοιξα με τρίτη στις 5500 (στιγμιαία, όχι επίμονα,ήταν ζεστός ο κινητήρας μετά από 20 χλμ πορείας) μύρισε κάτι καμμένο από τον αεραγωγό. Πρέπει να ήταν λίγο η φλάντζα είπε ο ΤΑΖΙΟ.
Για πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να τον στρώσω τον κινητήρα? Πάλι 5000 km? 3-4000 στροφές είπε ο ΤΑΖΙΟ και το τηρώ πια...

Ε δε βαριέσαι, 1 χρόνο εγγύηση μας έδωσαν...

"ΕΓΓΥΗΣΗ"... ΧΑΧΑΧΑ...

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
25-04-07, 15:16
παιδια εμας το 156 μας το τρακαρε μια οδηγος σε μια διασταυρωση που εφταιγε μασ πιγε το αμαξι για φτιαξιμο σε εναν ασχετο μαστορα και εβαλε σ ενα φιλτρο λαδιου με 4 τριπες αντι για 6 ποθ περνι και εκοει που το πιγαμε 6000σαλ πεταξε φιλτο και πιρε ο στροφαλος στραβοσε και μασ βφικεσ ενα μποθγοθρντι 2500ε μαζι με κατι βαλβιδεσ μια μπιελα και αγκουρια,τεσπα τα δωσαμε τα λεφτα και δεν πιραμε λεφτα απο τον αλλο τον τθπο ποθ εκανε τιν μλκια βεβαια μλκια κα τοθ πατερα μοθ ποθ δεν αλλαζαμε το μοτερ ολο να βαζαμε ενα 2.0 και να γουσταραμε

Κώστας
27-04-07, 21:38
Σήμερα κάθισα και διάβασα τί έχει περάσει τελικά ο Χρήστος με το ρεκτιφιέ του στα 9000 χλμ

Συμπτωματικά με πήρε και φίλος που δουλεύει σε συνεργείο και μου είπε "μηχανή που ανοίγει, γ@μ@ τα..., πούλα το"

Επειδή είναι τσακαλάκι και σε κυκλώματα, τον μπρίζωσα, του έδωσα και ένα καλό πριμ (ανάλογα με την τιμή που θα πετύχει) και όσο και αν πονάει η καρδιά μου λέω να τη δώσω...

Πραγματικά με το που το σκέφτηκα είναι σαν να παρατάω γκόμενα που την αγαπάω αλλά δεν αντέχω καπρίτσια της...

Η ψυχική μου υγεία είναι πάνω απ' όλα όμως...

Τελικά έχει ψυχή αυτό το αυτοκίνητο αλλά η μαμά του το έκανε πολύ κακομαθημένο...

Κώστας
27-04-07, 21:41
Αλλά επειδή δεν είμαι και ο πλέον αποφασιστικός άνθρωπος...

Έχετε άποψη για το μηχανουργείο που κάνει ρεκτιφιέ για την ΕΜΙΚΟ?

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
27-04-07, 23:00
Γιαννη, ο Παπαθανασίου είναι "συλλέκτης" και έχει "ποιητική άδεια".... :wink:
It's OK with us!

Οκ Νικο. Δεν το ξερω το παιδι ακομη
ela ksekola to mualo sou tora mi ti psaxnei trele ego ekei pou den ksekolao einai oti plirose 2500e stin antiprosopia

HFpower4
28-04-07, 06:27
Αλλά επειδή δεν είμαι και ο πλέον αποφασιστικός άνθρωπος...

Έχετε άποψη για το μηχανουργείο που κάνει ρεκτιφιέ για την ΕΜΙΚΟ?

έχω δει στην ΕΜΙΚΟ έναν μηχανικό να τρίβει με υαλόχαρτο το εσωτερικό του κυλίνδρου...
πράγμα επιεικώς απαράδεκτο κατ΄εμέ...
εσένα τί σου είπαν ακριβώς ότι κάνανε? στείλανε το μπλοκ σε μηχανουργείο για να γίνει το ρεκτιφιέ ή το κάνανε οι ίδιοι?
το περιστατικό το είχα δει όταν η ΕΜΙΚΟ βρισκόταν στην μοναστηρίου. Τώρα δεν ξέρω αν έχουν εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις τους.
Εν πάσει περιπτώσει εσύ πρόσεξε αν σου καίει λάδια πέραν του κανονικού γιατί οι TS αν τους σκίζεις καίνε λίγο λάδι.
αν όχι δεν έχει πρόβλημα και κοίτα να χαρείς την άλφα σου.
προς το παρών επειδή το στρώνεις μην την ζορίζεις και ακολούθησε τις συμβουλές που σου δώσανε τα παιδιά.
άπαγορεύεται δια ροπάλου να ξεπερνάς τις 3000-4000 σαλ όπως επίσης και να την δουλεύεις σε σταθερές στροφές. Η πόλη είναι ο καλύτερος τρόπος για να την στρώσεις επειδή οι στροφές ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς και δεν νομίζω να χρειαστεί ποτέ να πατήσεις τέρμα το γκάζι. ααα και το πιο βασικό άλλαξε λάδια-φίλτρο γύρω στις 2000 με 3000 χιλιόμετρα.

Κώστας
28-04-07, 10:27
εσένα τί σου είπαν ακριβώς ότι κάνανε? στείλανε το μπλοκ σε μηχανουργείο για να γίνει το ρεκτιφιέ ή το κάνανε οι ίδιοι?
Εν πάσει περιπτώσει εσύ πρόσεξε αν σου καίει λάδια πέραν του κανονικού γιατί οι TS αν τους σκίζεις καίνε λίγο λάδι.
αν όχι δεν έχει πρόβλημα και κοίτα να χαρείς την άλφα σου.
προς το παρών επειδή το στρώνεις μην την ζορίζεις και ακολούθησε τις συμβουλές που σου δώσανε τα παιδιά.
άπαγορεύεται δια ροπάλου να ξεπερνάς τις 3000-4000 σαλ όπως επίσης και να την δουλεύεις σε σταθερές στροφές. Η πόλη είναι ο καλύτερος τρόπος για να την στρώσεις επειδή οι στροφές ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς και δεν νομίζω να χρειαστεί ποτέ να πατήσεις τέρμα το γκάζι. ααα και το πιο βασικό άλλαξε λάδια-φίλτρο γύρω στις 2000 με 3000 χιλιόμετρα.

Φίλε μου στο μηχανουργείο έγινε τορνάρισμα του στροφάλου.
Μπιέλες και κυλίνδρους δεν άλλαξα, παρά μόνο ελατήρια.
Το τί έγινε από καθάρισμα με την αλλαγή των ελατηρίων δεν το ξέρω.
Πλανιάρισμα έγινε στο καπάκι και άλλαξα φλάντζα.

Ίσως να μην έχω πρόβλημα, αλλά η ιστορία δείχνει ότι μερικά συνεργεία είναι ...αστα

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές

Miltellas
28-04-07, 12:51
Οπότε έληξε η περιπέτειά σου... :D Πάει καλά τώρα η Alfa σου;

Δόξα τω θεώ έτσι δείχνει.
Ο κινητήρας είναι σφιχτός ακόμα (άλλαξα και ελατήρια βλέπεις) και το μόνο που με προβλημάτισε (αν και ο ΤΑΖΙΟ με καθησύχασε) είναι ότι κάποια στιγμή που το άνοιξα με τρίτη στις 5500 (στιγμιαία, όχι επίμονα,ήταν ζεστός ο κινητήρας μετά από 20 χλμ πορείας) μύρισε κάτι καμμένο από τον αεραγωγό. Πρέπει να ήταν λίγο η φλάντζα είπε ο ΤΑΖΙΟ.
Για πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να τον στρώσω τον κινητήρα? Πάλι 5000 km? 3-4000 στροφές είπε ο ΤΑΖΙΟ και το τηρώ πια...

Ε δε βαριέσαι, 1 χρόνο εγγύηση μας έδωσαν...

"ΕΓΓΥΗΣΗ"... ΧΑΧΑΧΑ...
Ναι στρώσε κανονικά στις σαλ της ροπής, δηλαδή δούλευέ το περισσότερο μεταξύ 500σαλ κάτω της μέγιστης ροπής και 500σαλ επάνω. Τα πρώτα 1000χλμ μην υπερβαίνεις την μέγιστη ροπή ή τις 4000σαλ. Ανεβάζεις το επάνω όριο προοδευτικά σπρώχνωντας τις σαλ στιγμιαία κάθε φορά λίγο παραπάνω (σε ένα εύρος διάρκειας 5-6000χλμ). Παρατεταμένο σκίσιμο στο βουνό και κυρίως τελίκιασμα στην εθνική όμως θα κάνεις μετά τα 15000χλμ (στο βουνό θέλεις δεν θέλεις αφήνεις και γκάζι ενώ στην εθνική μπορείς να το πας τάπα για ώρα).
Αν ήταν καινούριο το μοτέρ το στρώσιμο θα διαρκούσε 10000χλμ και παρατεταμένο σκίσιμο μετά τα 20-25000χλμ.

johnk
28-04-07, 14:30
...έχω δει στην ΕΜΙΚΟ έναν μηχανικό να τρίβει με υαλόχαρτο το εσωτερικό του κυλίνδρου...
πράγμα επιεικώς απαράδεκτο κατ΄εμέ...

Να σου πω την αλήθεια αυτό είναι το σωστό μετά από ρεκτιφιέ για να κάτσουν σωστά τα ελατήρια των κυλίνδρων. Όπως επίσης και ότι το πρώτο λάδι που θα βάλεις με νέα ελατήρια θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο λεπτό και φαινομενικά ακατάλληλο για το μοτέρ σου. Αυτό όμως πρέπει να διαρκέσει για το πολύ 1000 με 1500 χλμ οπότε και βάζεις το κανονικό λάδι.

Κώστας
28-04-07, 18:24
Ναι στρώσε κανονικά στις σαλ της ροπής, δηλαδή δούλευέ το περισσότερο μεταξύ 500σαλ κάτω της μέγιστης ροπής και 500σαλ επάνω. Τα πρώτα 1000χλμ μην υπερβαίνεις την μέγιστη ροπή ή τις 4000σαλ. Ανεβάζεις το επάνω όριο προοδευτικά σπρώχνωντας τις σαλ στιγμιαία κάθε φορά λίγο παραπάνω (σε ένα εύρος διάρκειας 5-6000χλμ). Παρατεταμένο σκίσιμο στο βουνό και κυρίως τελίκιασμα στην εθνική όμως θα κάνεις μετά τα 15000χλμ (στο βουνό θέλεις δεν θέλεις αφήνεις και γκάζι ενώ στην εθνική μπορείς να το πας τάπα για ώρα).
Αν ήταν καινούριο το μοτέρ το στρώσιμο θα διαρκούσε 10000χλμ και παρατεταμένο σκίσιμο μετά τα 20-25000χλμ.

Merci και πάλι

HFpower4
28-04-07, 18:45
...έχω δει στην ΕΜΙΚΟ έναν μηχανικό να τρίβει με υαλόχαρτο το εσωτερικό του κυλίνδρου...
πράγμα επιεικώς απαράδεκτο κατ΄εμέ...

Να σου πω την αλήθεια αυτό είναι το σωστό μετά από ρεκτιφιέ για να κάτσουν σωστά τα ελατήρια των κυλίνδρων. Όπως επίσης και ότι το πρώτο λάδι που θα βάλεις με νέα ελατήρια θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο λεπτό και φαινομενικά ακατάλληλο για το μοτέρ σου. Αυτό όμως πρέπει να διαρκέσει για το πολύ 1000 με 1500 χλμ οπότε και βάζεις το κανονικό λάδι.

μετά το ρεκτιφιέ μπαίνει ένα μηχάνιμα με πέτρες ειδικές που ξύνουν ελαφρώς την επιφάνεια ούτως ώστε να κανει ελαφρές χαρακιές της τάξης των μερικών μικρωμέτρων με γωνία περίπου 50 μοίρες για να κρατάει λάδι ο κύλίνδρος όταν το πιστόνι ανεβοκατεβαίνει.
επίσης "ισοπεδώνει όλες τις ανωμαλίες ούτως ώστε όλες οι χαρακιές να έχουν λίγο ως πολύ το ίδιο βάθος! αυτή η διαδικασία λέγεται γυάλισμα πλατώ και χρησιμοποιείται σε όλους τους σύγχρονους κινητήρες. γι αυτό λέμε ότι οι κινητήρες έρχονται στρωμένοι. Δεν είναι στρωμένοι απλώς με την διαδικασία αυτή η διάρκεια του στρωσίματος μειώνεται. και είσαι πιο σίγουρος μετά ότι έχει στρωθεί καλά ο κινητήρας.

johnk
02-05-07, 15:36
Αυτό που περιγράφεις γίνεται στο εργοστάσιο που έχουν και το κατάλληλο μηχάνημα. Στο συνεργείο όμως που δεν υπάρχει κάνουν αυτό ακριβώς που περιγράφει ο φίλος παραπάνω...

HFpower4
02-05-07, 17:57
Αυτό που περιγράφεις γίνεται στο εργοστάσιο που έχουν και το κατάλληλο μηχάνημα. Στο συνεργείο όμως που δεν υπάρχει κάνουν αυτό ακριβώς που περιγράφει ο φίλος παραπάνω...

και στα καλά μηχανουργεία που σέβονται τον εαυτό τους :wink:

στο συνεργείο αν θελήσει να σου κάνει την ίδια δουλειά με γυαλόχαρτο πολύ απλά θα κάνει μια τρύπα στο νερό συν του ότι είναι αδύνατο να πιάσει τις ανοχές που πρέπει. με γνωστά αποτελέσματα...

johnk
02-05-07, 18:05
Αυτό που περιγράφεις γίνεται στο εργοστάσιο που έχουν και το κατάλληλο μηχάνημα. Στο συνεργείο όμως που δεν υπάρχει κάνουν αυτό ακριβώς που περιγράφει ο φίλος παραπάνω...

και στα καλά μηχανουργεία που σέβονται τον εαυτό τους :wink:

στο συνεργείο αν θελήσει να σου κάνει την ίδια δουλειά με γυαλόχαρτο πολύ απλά θα κάνει μια τρύπα στο νερό συν του ότι είναι αδύνατο να πιάσει τις ανοχές που πρέπει. με γνωστά αποτελέσματα...

+1 :D

Κώστας
03-05-07, 10:21
900 ευρώ εργατικά ήθελε το ρεκτιφιέ...
Αν δε μου το έχουν κάνει σωστά θα πάω με καλάζνικοφ στο μηχανουργείο.

TAZIO
03-05-07, 12:19
900 ευρώ εργατικά ήθελε το ρεκτιφιέ...

Πολλά μου φαίνονται. :?

Κώστας
03-05-07, 13:31
900 ευρώ εργατικά ήθελε το ρεκτιφιέ...

Πολλά μου φαίνονται. :?

Το παράξενο θα ήταν να σου φαινόντουσαν λίγα μ' αυτούς που είχα μπλέξει :x :x :x

alfista
03-05-07, 14:58
900 ευρώ εργατικά ήθελε το ρεκτιφιέ...

Πολλά μου φαίνονται. :?

Το παράξενο θα ήταν να σου φαινόντουσαν λίγα μ' αυτούς που είχα μπλέξει :x :x :x

+1
Eδώ για μια αλλαγή λαδιών στα 30.000km πήγαινες και σου χρέωναν 30Ε εργατικά για οπτικό έλεγχο του αυτοκινήτου (αν λειτουργούν τα φώτα, πίεση από τα λάστιχα κτλ). Φανταστείτε από πόσα θύματα τσίμπησαν αυτά τα λεφτά.

Timos
03-05-07, 15:01
900 ευρώ εργατικά ήθελε το ρεκτιφιέ...

Πολλά μου φαίνονται. :?

Το παράξενο θα ήταν να σου φαινόντουσαν λίγα μ' αυτούς που είχα μπλέξει :x :x :x

+1
Eδώ για μια αλλαγή λαδιών στα 30.000km πήγαινες και σου χρέωναν 30Ε εργατικά για οπτικό έλεγχο του αυτοκινήτου (αν λειτουργούν τα φώτα, πίεση από τα λάστιχα κτλ). Φανταστείτε από πόσα θύματα τσίμπησαν αυτά τα λεφτά.


Όσο υπάρχουν θύματα τόσο θα τους τα πέρνουν...

Κώστας
03-05-07, 20:00
900 ευρώ εργατικά ήθελε το ρεκτιφιέ...

Πολλά μου φαίνονται. :?

Το παράξενο θα ήταν να σου φαινόντουσαν λίγα μ' αυτούς που είχα μπλέξει :x :x :x

+1
Eδώ για μια αλλαγή λαδιών στα 30.000km πήγαινες και σου χρέωναν 30Ε εργατικά για οπτικό έλεγχο του αυτοκινήτου (αν λειτουργούν τα φώτα, πίεση από τα λάστιχα κτλ). Φανταστείτε από πόσα θύματα τσίμπησαν αυτά τα λεφτά.


Όσο υπάρχουν θύματα τόσο θα τους τα πέρνουν...

Παίζεις με τον πόνο μου ε??? :)