PDA

Επιστροφή στο Forum : Οίνος,Vino,Wine,πείτε το όπως θελετε...ευφραίνει καρδίαν!


fleming
09-05-06, 01:43
Λοιπον κυριες και κυριοι ας ακουσουμε τις εμπειριες σας...και τις γευστικες σας αναμνησεις!

fleming
09-05-06, 01:48
Εγω προσωπικα εχω μαθει αρκετα πραγματα οσον αφορα τα Ελληνικα κρασια,λογω του πατερα μου,που αν και γιατρος εβγαζε το δικο του κρασι και τσιπουρο.
Ενα απο τα καλυτερα κρασια που εχω πιει ειναι Ναουσσα 1978.Δεν ειναι πλεον επιτραπεζιος ο οινος ,αλλα αρχιζει να εντασσεται στα μπραντυ.
Ομοιως στη μονη Εσφιγμενου ειχα την τυχη να δω την διδικασια ανοιγματος του βαρελιου μετα....απο 45 χρονια.Κρασι του 1950 σε δρυινο βαρελι,το οποιο ανοιχτηκε προς τιμην του πατερα για προσφορα στη μονη.

Biscione
09-05-06, 02:03
o 8c με καταλαβε :wink:

σνεχεια απο το διακοπες

πετρο φιλε μου τα ιταλικα κρασια ενοουσα.. ειναι μπροστα απο τα δικα μας πραγματικα.. θα σου εξηγησω γιατι ..

δεν φταιει σε τιποτα η ελλαδα ουτε οι αξιοι οινοποιοι τις απλα το κλιμα στην ελλαδα δεν εχει την απαραιτητη υγρασια
που εχει εδω η ιταλια και δινει αυτη την ξεχωριστη γευση στα κρασια τους ...

η καθε περιοχη (regione venetο,emiglia romagna,lombardia) εχει καταρχας την δικη της φιλοσοφια με αποτελεσμα
να βγαζει η καθε ενα ξεχωριστο και γνωστο κρασι πχ .. pinot grigio da veneto , doc savignion ,cabernet ktp ktlp

η μαγκια που εκαναν οι ιταλοι εδω και χρονια ηταν που οι περισσοτεροι μαζευουν τα σταφυλια βραδυ .. με αυτον το τροπο
καταφεραν να εχουν μια ρογα ζουμερη με γεματη αρωμα ( που πηγε το μυαλο σας πονηρουληδες :P )

βεβαια μην ξεχναμε οτι στα παλια χρονια οι βενετοι εμποροι πληρωναν χρυσαφη αμυδρα τους ελληνες για ελιες και κλιματα σταφυλιον
οποτε μπορει να εχουμε βαλει και μεις το χερακι μας ...

fleming
09-05-06, 02:11
Στην Ελλαδα η πλειοψηφια των αμπελωνων ειναι σε παραθαλασσια μερη.Τα τελευταια χρονια την ψιλιστηκαν και κανουν ορεινες καλλιεργειες πχ ο Λαζριδης συην Αδριανη της Δραμας.
Τα καλα κρασοσταφυλα θελουν ποτισμα,βουνο και ηλιο για να γλυκανουν οσο χρειαζεται λιγο πριν τον τρυγο.
Μια καταπληκτικη ποικιλια για κρασι στην Ελλαδα ειναι το ροζακί(η Καβαλα βγαζει φοβερη ποιοτητα) το οποιο ειναι ακριβο γιατι ειναι λιγο.Επισης εχουμε πολυ καλα μοσχατα.Δεν εχουμε ομως τις φρουτωδεις ποικιλιες της ΒΔ και κεντρικης Ευρωπης.Μην ξεχναμε τα χωματα και τα εντομα της περιοχης.

Biscione
09-05-06, 02:12
σωστος για τα κρασια αμυνταιου ?? τι εχεις να μου πεις ?? :lol:

Spidey_TS
09-05-06, 02:18
Ρεεεεεεε......
Το Canti πως πίνετε?
Έχω ένα και "σαπίζει"..........."ανεκμετάλλευτο"!!! :P :wink: :drink: :drink:

fleming
09-05-06, 02:19
Ραδιενεργα καλα :lol:

alfa8c2900
09-05-06, 02:37
Ξέχασες το Piemonte biscione...για εμένα τη σημαντικότερη οινοπαραγωγό περιοχή της Ιταλίας με τις πανέμορφες Langhe, με κρασιά όπως το Barolo(το λεγόμενο και κρασί των βασιλιάδων το πρώτο που χτύπησε τα μεγάλα ερυθρά της Medoc), το Barbera το Νebbiolo, το moscato d'asti που έχει γίνει μόδα πλέον....για να αναφέρω μόνο μερικά...
Να θυμίσω μια και μιλήσαμε πριν για κλίμα..εκεί είναι που υστερεί η ελλάδα και η κύπρος..στο κλίμα και στη γύρω βλάστηση κακά τα ψέματα τα φρούτα του δάσους οι καστανιές τα κωνοφόρα δίνουν πιο καλή γεύση στο κλήμα από το να έχεις λεμονιές ελιές ή πορτοκαλιές τριγύρω...θυμίζω ότι και το moscato d'asti και η βασική ποικιλία για champagne το Chardonnay είναι από κλήματα που μεταφέρθηκαν από τους σταυροφόρους από τη Κύπρο..και όμως τα ίδια κλήματα στη Κύπρο δεν έδιναν το ίδιο κρασί..αφού το ξηρό κλίμα και οι άλλες ποικιλίες των γειτονικών δέντρων και φυτών..δεν ήταν ότι καλύτερο...για οινοπαραγωγή...βέβαια ακόμα και το χώμα και το υπέδαφος παίζει μεγάλο ρόλο...για παράδειγμα η Champagne είχε από την αρχαιότητα τη φήμη για τα κρασιά της και τα θεωρούσαν κρασιά των βασιλέων πολύ πριν δημιουργηθεί η champagne που γνωρίζουμε σήμερα τον 17ο αιώνα..για παράδειγμα οι φράγκοι βασιλείς έπιναν αποκλειστικά κρασί από αυτή τη περιοχή...
Η Ιταλία και η Γαλλία ήταν διάσημες για τα κρασιά τους ακόμα και στην αρχαιότητα...Οι πλούσιοι αρχαίοι έλληνες έπιναν κρασί από την Καλαβρία...ενώ οι ρωμαίοι προτιμούσαν αυτό από την εντεύθεν τον άλπεων γαλατία τη σημερινή δηλαδή βόρεια Ιταλία και ιδιαίτερα της περιοχές στα νότια του σημερινού Πιεμόντε..αλλά και στα βόρεια της Τοσκάνης..

fleming
09-05-06, 02:45
Συμφωνω απολυτα με τον 8C.Επισης η κατασκευη του βαρελιου ειναι ζωτικης σημασιας.Το ξυλο,τα τσερκια,το πλυσιμο,η επαναχρησιμοποιηση,η στεγανοτητα.Μεγαλη υποθεση ειναι ποτε θα διακοπει η ζυμωση και η θερμοκρασια που θα οριμασει το κρασι.

Spidey_TS
09-05-06, 02:58
Για το Canti ρε "Ιταλοί" ...με γράψατε όλοι!!! :evil:

:)

alfa8c2900
09-05-06, 03:07
Canti?Εννοείς Chianti?

Spidey_TS
09-05-06, 03:26
Canti?Εννοείς Chianti?
Έχεις δίκιο...εγώ σας μπέρδεψα! :oops: :oops: :oops:
Εννοούσα αυτό....
http://www.winecellar.co.uk/product_images/629_canti-chard-pino-gre.gif

Έχεις δίκιο , μην νομίζεις οτί είμαι και κανένας ειδικός ...ιδίως στα ιταλικά.
Απλά έχω την αίσθηση οτί θέλει ειδική μεταχείριση....

alfa8c2900
09-05-06, 03:41
E πες μου chardonnay/pinot grigio τoυ οίκου Canti...
Κοίτα το συγκεκριμμένο σερβίρεται πολύ παγωμένο άλλωστε ο συνδιασμός θυμίζει κάτι από champagne αν και εκεί χρησιμοποιείται pinot noir ή meunier ενώ εδώ η καθαρά βενετική ποικιλία pinot grigio και ο τρόπος παρασκευής είναι διαφορετικός...αλλά η αναλογία που χρησιμοποιείται 70% chardonnay 30% pinot girgio..είναι η κλασσική για να κάνεις champagne..με pinot noir ή meunier βέβαια...
Γενικά ο οίκος Canti κάνει νέα κρασιά δικιάς τους δημιουργίας με ενδιαφέρουσες γεύσεις...

Biscione
09-05-06, 04:31
να πουμε και κανα γλυκο κρασακι τα 3 που ξεχωριζω και εκτιμω

braccheto daqui ..dolce fermo ,fragolino oxi oti kai oti mono apo ligoys padovanous paragogoys.. panta fermo.

kai to sangue dι juda--to aima toy ioydia.. --xroma kokkino bathy geusi baria.me entoni mirodia

και επειδη πολυ στο ιταλικο το ριξαμε.. και μια ρετσινουλα χυμα με κανα κοψιδι στην λαδοκολα μου χει λειψει ρε πουστη μου ....

ολα ωρεα ειναι το καθενα εχει και την ωρα του .. ωπος η ρετσινουλα το ουζακι,και τα αντοιστιχα κρασια

αντε γεια μας :D

μου ανοιξε και η ορεξη τωρα :P

nasos
09-05-06, 06:15
κρασιι?μπλιαξ..
τσιπουρο-τσικουδια-ουισκι!

Alfa Corse
09-05-06, 12:10
Χμ.....εγώ τι να πω τώρα σε αυτό το τόπικ....αν σκεφτεί κανείς οτι στην μποτίλια μου έβαζαν κρασί!!! :!: :lol:
Έχω την τιμή να ανήκω σε οικογένεια οινοπαραγωγών, αφού το μεράκι του μπαμπά τον έκανε πριν χρόοοονια να ξεκινήσει δειλά δειλά στο χώρο περισσότερο για δική του ευχαρίστηση, και φυσικά διοχέτευσε την αγάπη του και τις γνώσεις του στον brother που συνεχίζει και επεκτείνει τους αμπελώνες και την παραγωγή με οίνους απο σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας πλέον.
Άρα δεν είναι παράλογο το οτι το μόνο που πίνω απο αλκοόλ είναι κρασί ε??? :twisted:

156 3.2
09-05-06, 12:13
Χμ.....εγώ τι να πω τώρα σε αυτό το τόπικ....αν σκεφτεί κανείς οτι στην μποτίλια μου έβαζαν κρασί!!! :!: :lol:
Έχω την τιμή να ανήκω σε οικογένεια οινοπαραγωγών, αφού το μεράκι του μπαμπά τον έκανε πριν χρόοοονια να ξεκινήσει δειλά δειλά στο χώρο περισσότερο για δική του ευχαρίστηση, και φυσικά διοχέτευσε την αγάπη του και τις γνώσεις του στον brother που συνεχίζει και επεκτείνει τους αμπελώνες και την παραγωγή με οίνους απο σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας πλέον.
Άρα δεν είναι παράλογο το οτι το μόνο που πίνω απο αλκοόλ είναι κρασί ε??? :twisted:

Τι ποικιλίες βάζετε :?:

είστε επώνυμοι παραγωγοί :?:

αν δε θες να πεις δημόσια στείλε μου pm :wink:

Timos
09-05-06, 12:28
Kρασάκι ερυθρό γλυκό Ουγγρικό Tokaj αν δεν κάνω λα΄θος 5 Putynios!

KELLY
09-05-06, 13:30
Γενικώς μου αρέσουν τα κρασιά με φρουτώδη χαρακτήρα ή να αφήνουν μια γλυκύτητα στη γεύση.

ερυθρές και λευκές ποικιλίες όπως το ερυθρό Γαλλικό (Beaujolais Nouveau), το ξινόμαυρο Cabernet Sauvignon (όπως το Ιανός του Μπουτάρη) έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση προς το λευκό με αγαπημένη επιλογή το Μοσχοφίλερο.
Μεγάλη συμπάθεια στα Ζακυνθινά (Verdea) και Κεφαλλονίτικα κρασιά (Robola) σαφώς επηρεασμένα από την Ιταλική παράδοση.



«Όποιος πίνει μόνο νερό έχει ένα μυστικό να κρύψει».
(C. Baudelaire)

«Το κρασί παρηγορεί τους λυπημένους, αναζωογονεί τους γέροντες, εμπνέει τους νέους, κάνει τον κουρασμένο να ξεχνάει το μόχθο του».
(Λόρδος Βύρων, 1788)

«Ούτος (οίνος) θεοίσι σπένδεται θεός γεγώς»
(Ευριπίδη, Βάκχαι, στ. 280-285)
[Μτφρ.: Θεός είναι (το κρασί) και χρησιμεύει για σπονδή (θυσία) στους θεούς].

alfa8c2900
09-05-06, 13:58
να πουμε και κανα γλυκο κρασακι τα 3 που ξεχωριζω και εκτιμω

braccheto daqui ..dolce fermo ,fragolino oxi oti kai oti mono apo ligoys padovanous paragogoys.. panta fermo.

kai to sangue dι juda--to aima toy ioydia.. --xroma kokkino bathy geusi baria.me entoni mirodia

και επειδη πολυ στο ιταλικο το ριξαμε.. και μια ρετσινουλα χυμα με κανα κοψιδι στην λαδοκολα μου χει λειψει ρε πουστη μου ....

ολα ωρεα ειναι το καθενα εχει και την ωρα του .. ωπος η ρετσινουλα το ουζακι,και τα αντοιστιχα κρασια

αντε γεια μας :D

μου ανοιξε και η ορεξη τωρα :P


Εγώ έχω ήδη πει ένα γλυκό και μάλιστα και δεν είναι άλλο από το moscato d'asti, το οποίο γίνεται από λευκό μοσχάτο σταφύλι από τη περιοχή του Asti στα ανατολικά του Τορίνο.Σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή με εξαίρεση μερικές sec & demi sec Champagne για να πάρει τη θέση απεριτίφ το απόγευμα βλέποντας το ηλιοβασίλεμα με γλυκεία παρέα...ή να συνοδεύσει τα φρούτα και τα γλυκά μετά το φαγητό..ή και το ίδιο το φαγητό σε μερικές περιπτώσεις..μάλιστα υπάρχει σε πολλές ετικέτες οι οποίες έχουν διαφορά στη γεύση και άλλες είναι πιο γλυκές(ποτέ υπερβολικά) ιδανικές για να συνοδεύσουν τα γλυκά ή να έχουν θέση απεριτίφ και άλλες λίγο λιγότερο ταιριάζοντας και για να συνοδεύσουν κύρια πιάτα...
'Aλλό γλυκό που μου αρέσει είναι το barolo chinato, γίνεται από το ίδιο σταφύλι που γίνεται το κορυφαίο barolo αλλά έχει μικρότερη ωρίμανση 1-2 χρόνια και όχι 3-4 τουλάχιστον όπως το barolo καθώς και διαφορετική επεξεργασία ώστε να γίνει Chinato...η γεύση του barolo chinato είναι γλυκεία φρουκτώδης αλλά και με μια γεύση από καρυκεύματα που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές...
Επίσης από γλυκά κρασίά λατρεύω τις champagne sec & demi sec, φυσικά και εδώ μεγάλο ρόλο παίζει η ετικέτα η ποικιλία η ωρίμανση αν είναι millesime ή όχι....μια αγαπημένη από αυτές είναι η Veuve Clicquot Vintage Rich...

dj_petrosX
09-05-06, 16:42
o 8c με καταλαβε :wink:

σνεχεια απο το διακοπες

πετρο φιλε μου τα ιταλικα κρασια ενοουσα.. ειναι μπροστα απο τα δικα μας πραγματικα.. θα σου εξηγησω γιατι ..

δεν φταιει σε τιποτα η ελλαδα ουτε οι αξιοι οινοποιοι τις απλα το κλιμα στην ελλαδα δεν εχει την απαραιτητη υγρασια
που εχει εδω η ιταλια και δινει αυτη την ξεχωριστη γευση στα κρασια τους ...

η καθε περιοχη (regione venetο,emiglia romagna,lombardia) εχει καταρχας την δικη της φιλοσοφια με αποτελεσμα
να βγαζει η καθε ενα ξεχωριστο και γνωστο κρασι πχ .. pinot grigio da veneto , doc savignion ,cabernet ktp ktlp

η μαγκια που εκαναν οι ιταλοι εδω και χρονια ηταν που οι περισσοτεροι μαζευουν τα σταφυλια βραδυ .. με αυτον το τροπο
καταφεραν να εχουν μια ρογα ζουμερη με γεματη αρωμα ( που πηγε το μυαλο σας πονηρουληδες :P )

βεβαια μην ξεχναμε οτι στα παλια χρονια οι βενετοι εμποροι πληρωναν χρυσαφη αμυδρα τους ελληνες για ελιες και κλιματα σταφυλιον
οποτε μπορει να εχουμε βαλει και μεις το χερακι μας ...
Kοιτα ψεμματα δε λεω,δεν εχω δοκιμασει Ιταλικο κρασι και δε μπορω να κρινω.
Γαλλικα παντως,2-3 που δοκιμασα(δε θυμαμαι ονοματα ομως),μου φανηκαν πολυ ''light'' για τα γουστα μου...
Κοινως φλωρικα :P :P :twisted: :lol:

nasos
09-05-06, 16:45
o 8c με καταλαβε :wink:

σνεχεια απο το διακοπες

πετρο φιλε μου τα ιταλικα κρασια ενοουσα.. ειναι μπροστα απο τα δικα μας πραγματικα.. θα σου εξηγησω γιατι ..

δεν φταιει σε τιποτα η ελλαδα ουτε οι αξιοι οινοποιοι τις απλα το κλιμα στην ελλαδα δεν εχει την απαραιτητη υγρασια
που εχει εδω η ιταλια και δινει αυτη την ξεχωριστη γευση στα κρασια τους ...

η καθε περιοχη (regione venetο,emiglia romagna,lombardia) εχει καταρχας την δικη της φιλοσοφια με αποτελεσμα
να βγαζει η καθε ενα ξεχωριστο και γνωστο κρασι πχ .. pinot grigio da veneto , doc savignion ,cabernet ktp ktlp

η μαγκια που εκαναν οι ιταλοι εδω και χρονια ηταν που οι περισσοτεροι μαζευουν τα σταφυλια βραδυ .. με αυτον το τροπο
καταφεραν να εχουν μια ρογα ζουμερη με γεματη αρωμα ( που πηγε το μυαλο σας πονηρουληδες :P )

βεβαια μην ξεχναμε οτι στα παλια χρονια οι βενετοι εμποροι πληρωναν χρυσαφη αμυδρα τους ελληνες για ελιες και κλιματα σταφυλιον
οποτε μπορει να εχουμε βαλει και μεις το χερακι μας ...
Kοιτα ψεμματα δε λεω,δεν εχω δοκιμασει Ιταλικο κρασι και δε μπορω να κρινω.
Γαλλικα παντως,2-3 που δοκιμασα(δε θυμαμαι ονοματα ομως),μου φανηκαν πολυ ''light'' για τα γουστα μου...
Κοινως φλωρικα :P :P :twisted: :lol:
γιατι υπαρχουν κ μαγκικα κρασια?vol 12.5% δηλ? :P :P :P

_ADIAFOROS
09-05-06, 17:04
Τυχαινει να εχω δοκιμασει 2-3 ξενοφερτα κρασια (Γαλλικα, Ιταλικα).
Αλλα δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασανε. Το κρασι που πραγματικα
μου αρεσε ηταν απο την Αγια Τριαδα (Χανια) αλλα δεν θυμαμε πιο
Απο εκει και περα αρκετοι ανθρωποι που ξερω και κυριος Σεφ ξενοδοχειων
και Μετρ εστιατοριων, ολοι συμφωνουνε οτι, Τι γευση που εχει ενα κρασι
Με σταφιλια απο τον Ψηλορητει και γενικα στην ορεινη κρητη ειναι ανταξιο
και αρκετες φορες καλητερο απο τα επονημα καλα κρασια του εμποριου.

dj_petrosX
09-05-06, 17:10
o 8c με καταλαβε :wink:

σνεχεια απο το διακοπες

πετρο φιλε μου τα ιταλικα κρασια ενοουσα.. ειναι μπροστα απο τα δικα μας πραγματικα.. θα σου εξηγησω γιατι ..

δεν φταιει σε τιποτα η ελλαδα ουτε οι αξιοι οινοποιοι τις απλα το κλιμα στην ελλαδα δεν εχει την απαραιτητη υγρασια
που εχει εδω η ιταλια και δινει αυτη την ξεχωριστη γευση στα κρασια τους ...

η καθε περιοχη (regione venetο,emiglia romagna,lombardia) εχει καταρχας την δικη της φιλοσοφια με αποτελεσμα
να βγαζει η καθε ενα ξεχωριστο και γνωστο κρασι πχ .. pinot grigio da veneto , doc savignion ,cabernet ktp ktlp

η μαγκια που εκαναν οι ιταλοι εδω και χρονια ηταν που οι περισσοτεροι μαζευουν τα σταφυλια βραδυ .. με αυτον το τροπο
καταφεραν να εχουν μια ρογα ζουμερη με γεματη αρωμα ( που πηγε το μυαλο σας πονηρουληδες :P )

βεβαια μην ξεχναμε οτι στα παλια χρονια οι βενετοι εμποροι πληρωναν χρυσαφη αμυδρα τους ελληνες για ελιες και κλιματα σταφυλιον
οποτε μπορει να εχουμε βαλει και μεις το χερακι μας ...
Kοιτα ψεμματα δε λεω,δεν εχω δοκιμασει Ιταλικο κρασι και δε μπορω να κρινω.
Γαλλικα παντως,2-3 που δοκιμασα(δε θυμαμαι ονοματα ομως),μου φανηκαν πολυ ''light'' για τα γουστα μου...
Κοινως φλωρικα :P :P :twisted: :lol:
γιατι υπαρχουν κ μαγκικα κρασια?vol 12.5% δηλ? :P :P :P
Του παππου μου ηταν 14,5-15% ρε! :P :P :P :twisted:

alfa8c2900
09-05-06, 17:18
Μα τι γράφεις Πέτρο, αν ένα κρασί σου πέφτει βαρύ απλώς δεν είναι καλά φτιαγμένο...το καλό κρασί είναι βελούδινο σε υφή....νέκταρ των θεών..η περιεκτικότητα σε αλκοόλ δεν έχει σχέση με το αν είναι βαρύ(τα 3-5 ετών ωρίμανσης κρασιά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα από τα κοινά ετήσια..και όμως ένα barolo ή ένα διάσημο medoc ποτέ δεν είναι βαρύ ακριβώς γιατί είναι σωστά παρασκευασμένο) ή όχι αλλά ο τρόπος που επιτυγχάνεται...φυσικά αν είναι κάποιο κρασί βαρύ και "χτυπάει" απλώς δεν είναι ένα καλό κρασί...

Spidey_TS
09-05-06, 20:34
E πες μου chardonnay/pinot grigio τoυ οίκου Canti...
Κοίτα το συγκεκριμμένο σερβίρεται πολύ παγωμένο άλλωστε ο συνδιασμός θυμίζει κάτι από champagne αν και εκεί χρησιμοποιείται pinot noir ή meunier ενώ εδώ η καθαρά βενετική ποικιλία pinot grigio και ο τρόπος παρασκευής είναι διαφορετικός...αλλά η αναλογία που χρησιμοποιείται 70% chardonnay 30% pinot girgio..είναι η κλασσική για να κάνεις champagne..με pinot noir ή meunier βέβαια...
Γενικά ο οίκος Canti κάνει νέα κρασιά δικιάς τους δημιουργίας με ενδιαφέρουσες γεύσεις...
Καλά το φαντάστηκα οτί θέλει ειδική περιποίηση..... :wink:

alkaios75
09-05-06, 20:40
Σαντορινιο και αντε γεια ολοι σας με τα Ιταλικα σας!οεο!

dj_petrosX
09-05-06, 20:41
Μα τι γράφεις Πέτρο, αν ένα κρασί σου πέφτει βαρύ απλώς δεν είναι καλά φτιαγμένο...το καλό κρασί είναι βελούδινο σε υφή....νέκταρ των θεών..η περιεκτικότητα σε αλκοόλ δεν έχει σχέση με το αν είναι βαρύ(τα 3-5 ετών ωρίμανσης κρασιά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα από τα κοινά ετήσια..και όμως ένα barolo ή ένα διάσημο medoc ποτέ δεν είναι βαρύ ακριβώς γιατί είναι σωστά παρασκευασμένο) ή όχι αλλά ο τρόπος που επιτυγχάνεται...φυσικά αν είναι κάποιο κρασί βαρύ και "χτυπάει" απλώς δεν είναι ένα καλό κρασί...
Συμφωνω αλλα ποιος σου ειπε οτι μου επεσε βαρυ καποιο κρασι? :shock:

Spidey_TS
09-05-06, 20:41
Και εμένα μου αρέσουν όλα τα γλυκά....

nasos
09-05-06, 21:13
Και εμένα μου αρέσουν όλα τα γλυκά....
..εμενα να δεις.. :lol:

156 3.2
10-05-06, 11:29
Επείδη διάβασα στο τόπικ ''Διακοπές'' περί κρασιών, ότι πλεονεκτούν λόγω κλίματος της Νότιας Ελλάδας θα πω τα εξής:

Το Μετόχι, η Ραψάνη οίνος επιλεγμένος, Γεροβασιλείου έχουν σαρώσει τα βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

επίσης τα syrah των Καρρά και Γεροβασιλείου είναι καλύτερα ακόμα και από τα αντίστοιχα Γαλλικά

Χαρακτηριστικό βέβαια είναι ότι στα βόρεια ευδοκιμεί το Ξινόμαυρο (Νάουσα) που χαρακτηρίζεται ''ανδρικό'' ενώ νότια το αγιωργίτικο που χαρακτηρίζεται ''γυναικείο''

άρα τα περί πλεονεκτήματος των νοτίων κρασιών δε τα βλέπω

Να σημειωθεί ότι κατάγομαι από τη Πάτρα από τη πλευρά του πατέρα μου και έχω δοκιμάσει πάρα πολλά κρασιά Πελλοπονήσου.

ακόμα και το πιο σπάνιο κρασί του εμπορίου είναι το κόκκινο Μαγικό Βουνό από Δράμα


Αυτά....

Biscione
10-05-06, 12:42
apo lazaridi sresei tipota_?

Fantasma
10-05-06, 12:45
apo lazaridi sresei tipota_?
mpes msn re xamene

dj_petrosX
10-05-06, 16:32
Επείδη διάβασα στο τόπικ ''Διακοπές'' περί κρασιών, ότι πλεονεκτούν λόγω κλίματος της Νότιας Ελλάδας θα πω τα εξής:

Το Μετόχι, η Ραψάνη οίνος επιλεγμένος, Γεροβασιλείου έχουν σαρώσει τα βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

επίσης τα syrah των Καρρά και Γεροβασιλείου είναι καλύτερα ακόμα και από τα αντίστοιχα Γαλλικά

Χαρακτηριστικό βέβαια είναι ότι στα βόρεια ευδοκιμεί το Ξινόμαυρο (Νάουσα) που χαρακτηρίζεται ''ανδρικό'' ενώ νότια το αγιωργίτικο που χαρακτηρίζεται ''γυναικείο''

άρα τα περί πλεονεκτήματος των νοτίων κρασιών δε τα βλέπω

Να σημειωθεί ότι κατάγομαι από τη Πάτρα από τη πλευρά του πατέρα μου και έχω δοκιμάσει πάρα πολλά κρασιά Πελλοπονήσου.

ακόμα και το πιο σπάνιο κρασί του εμπορίου είναι το κόκκινο Μαγικό Βουνό από Δράμα

Το θεμα ειναι οτι στον νοτο θα βρεις κρασι χυμα εκπληκτικης ποιοτητας,ενω πανω θα βρεις κατι χαλια ημιγλυκα που μονο για σουρες ειναι,καθως και κατι νεροπλυματα οπως Μαλαματινα και Γεωργιαδη που απορω πως τα πινετε εσεις εκει πανω...εχοντας ζησει 5 χρονια στην Κομοτηνη,9 μηνες στα Τρικαλα και απειρες επισκεψεις στην πανεμορφη Θεσσαλονικη εχω και εγω διαμορφωσει γνωμη...και οσα φιλαρακια εχω φιλοξενησει απο πανω τα ιδια εχουν διαπιστωσει ερχομενοι εδω...
Το να μου αναφερεις 2-3 επωνυμα βορειοελλαδιτικα κρασια,που δεν αμφιβαλλω οτι ειναι ποιοτικοτατα,δεν λεει κατι.Μπορω και εγω να σου αραδιασω απειρα Πελλοπονησιακα κρασια εκπληκτικης ποιοτητας και γευσης.
Το κλιμα του νοτου ειναι σαφως καλυτερο για οινοπαραγωγη,δε το λεω εγω,το λενε οι οινοπαραγωγοι και οι οινολατρεις.
Οπως και αναμφισβητητο ειναι οτι στον Βορρα θα βρεις καλυτερα κρεατα(μακεδονικα βοσκοτοπια κλπ)
:wink: Αυτά....

alfa8c2900
10-05-06, 18:31
Θα διαφωνήσω και θα συμφωνήσω με όλους σας, το κλίμα της β.ελλάδας γενικά είναι καλύτερο και ιδιαιτερα για κάποιοες ποικιλίες λευκού είναι σημαντικά καλύτερο για οινοπαραγωγή από ότι της ν.ελλάδας, σαφώς και υπάρχουν μερικές ορεινές περιοχές της ν.ελλάδας αξιόλογες για κορυφαίας ποιότητας οινοπαραγωγή, η διαφορά που βρίσκεται?Στο γεγονός ότι η πελοπόνησος έχει μια τεράστια παράδοση που κακά τα ψέματα δεν έχει η β.Ελλάδα, έτσι στην β.ελλάδα βρίσκεις εκπληκτικά ποιοτικά κρασία, αλλά λόγω αυτής της έλειψης παράδοσης το χύμα κρασί είναι από μέτριο ως απαράδεκτο σε σύγκριση με αυτό που βρίσκεις στη Ν.Ελλάδα....αν και προσωπικά οφείλω να πω ότι δεν είμαι φίλος στο χύμα κρασί...

Biscione
10-05-06, 18:37
apo lazaridi sresei tipota_?
mpes msn re xamene
pou einai to fantasmataki OEO _???

Fantasma
10-05-06, 19:10
apo lazaridi sresei tipota_?
mpes msn re xamene
pou einai to fantasmataki OEO _???
EDV RE

156 3.2
11-05-06, 09:00
Από χύμα κρασί όντως δεν υπάρχει καλό στη Β.Ελλάδα θα συμφωνήσω είναι απαράδεκτο

φυσικά ούτε εγώ είμαι οπαδός του συγκεκριμένου τύπου κρασιού, εδώ στη Β.Ελλάδα ισχύει η άποψη ότι:

'' το καλύτερο χύμα κρασί είναι υποδεέστερο από το χειρότερο εμφιαλωμένο''

για να μη παρεξηγηθώ δε μιλάω με τόνο αντιπαλότητας απλώς επειδή έχω ασχοληθεί και ασχολούμαι με το θέμα παραθέτω την άποψη μου.

nasos
11-05-06, 12:59
Από χύμα κρασί όντως δεν υπάρχει καλό στη Β.Ελλάδα θα συμφωνήσω είναι απαράδεκτο

φυσικά ούτε εγώ είμαι οπαδός του συγκεκριμένου τύπου κρασιού, εδώ στη Β.Ελλάδα ισχύει η άποψη ότι:

'' το καλύτερο χύμα κρασί είναι υποδεέστερο από το χειρότερο εμφιαλωμένο''

για να μη παρεξηγηθώ δε μιλάω με τόνο αντιπαλότητας απλώς επειδή έχω ασχοληθεί και ασχολούμαι με το θέμα παραθέτω την άποψη μου.
καλα βρε εχεις γκετεα κ ασχολεισαι με χρωματισμενο νερο?
πιφφφφ

156 3.2
11-05-06, 13:07
Από χύμα κρασί όντως δεν υπάρχει καλό στη Β.Ελλάδα θα συμφωνήσω είναι απαράδεκτο

φυσικά ούτε εγώ είμαι οπαδός του συγκεκριμένου τύπου κρασιού, εδώ στη Β.Ελλάδα ισχύει η άποψη ότι:

'' το καλύτερο χύμα κρασί είναι υποδεέστερο από το χειρότερο εμφιαλωμένο''

για να μη παρεξηγηθώ δε μιλάω με τόνο αντιπαλότητας απλώς επειδή έχω ασχοληθεί και ασχολούμαι με το θέμα παραθέτω την άποψη μου.
καλα βρε εχεις γκετεα κ ασχολεισαι με χρωματισμενο νερο?
πιφφφφ


Για να πνίγω το πόνο μου όταν με περνάνε οι carrera s :cry: